Krzynówek za słaby!!!
-
-
Transfery itp. wiecie o co chodzi... cd. :)
Krzynówek za słaby??Wiadomo że długo nie pogra,ale czy Wy jesteście świadomi jaka przepaść dzieli ligi polską i niemiecką??Krzynówek mimo swojego wieku byłby sporym wzmocnieniem [b]każdego[/b] zespołu w naszej lidze.
Szerszeń - a jaką dzieli włoską, z której wracał Koźmiński? To nie chodzi o to, kto gdzie gra, ale jakie są/były jego największe atuty. Jeśli coś ginie bezpowrotnie, to nigdzie nie będzie grał.
Oglądałem przed chwilą mecz Zagłebia z Lechem i tylko utwierdziłem sie w przekonaniu,że Traore jest bardzo dobrym napastnikiem,porównując go z Chinyamą,ten drugi moim zdaniem wygląda bladziutko i myslę,że to byłby transferowy strzał w 10,choć może to być trudne bo warty jest z 800tys.Euro,chociaż kupili go 3 miesiące temu za 50tys.Euro!!(tak przeczytałem na forum Zagłębia)i tylko mozemy sobie pluć brode,że Stefan go nie kupił 1,5 roku temu gdy był na test meczu przy Wielickiej a teraz jest szansa bo Smuda odchodzi a Zagłębie potrzebuje pieniędzy.Więc,jeżeli Prezes mówi,że chce wydać miliony na transfery to niech nie żałuje ,bo nie dośc,że bedzie z niego wiele pozytku to mozna go sprzedać za paru sezonach za 2,3 milony Euro ,wiem,że to tylko gdybania ale ucieszyłbym się z takiej niespodzianki bardzo .
zgadzam się z przedmówcą Traore to świetny zawodnik, typowy walczak
Znakomicie się Traore prezentował dziś.
Szkoda ,ze wtedy doktore uznał jakiegoś chyba Puciłowskiego za talent a na murzyna nie zwrócił specjalnej uwagi.
PS: Ale na usprawiedliwienie trzeba dodać , że menago który go przywiózł twierdził wtedy ,ze Traore jest dopiero od tygodnia w Polsce i to jego pierwsza próba pokazania się....
A mogliśmy mieć dzisiaj atak Traore- Kouemacha- Ślusarski ;)
Jestem przekonany że Traore za dwa lata będzie dużo lepszym zawodnikiem niż Matusiak.
W przypadku Traore wyszedł kompletny brak wyobraźni oraz rozeznania naszych trenerów . Już nawet nie chodzi oto, że Majewski na test- meczu się na nim nie poznał, ale przecież gość grał później w Gliniku Gorlice i strzelał bramki jak na zawołanie. Potrafili to dostrzec działacze i trenerzy Floty a nie potrafili Cracovii. My przecież wtedy na gwałt potrzebowaliśmy napastnika, no i znaleźliśmy.......Krzywickiego. Dzisiaj Krzywicki obija się gdzieś w niższych ligach a Traore wyrasta na jednego z lepszych napastników naszej ligi. Smudzie wystarczyło oglądnięcie kilku spotkań aby po objęciu Zagłebia, Traore stał się jego głównym celem transferowym.
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W przypadku Traore wyszedł kompletny brak
> wyobraźni oraz rozeznania naszych trenerów .
> Już nawet nie chodzi oto, że Majewski na test-
> meczu się na nim nie poznał, ale przecież
> gość grał później w Gliniku Gorlice i
> strzelał bramki jak na zawołanie. Potrafili to
> dostrzec działacze i trenerzy Floty a nie
> potrafili Cracovii. My przecież wtedy na gwałt
> potrzebowaliśmy napastnika, no i
> znaleźliśmy.......Krzywickiego. Dzisiaj
> Krzywicki obija się gdzieś w niższych ligach a
> Traore wyrasta na jednego z lepszych napastników
> naszej ligi. Smudzie wystarczyło oglądnięcie
> kilku spotkań aby po objęciu Zagłebia, Traore
> stał się jego głównym celem transferowym.
Z tego castingu wzięci zostali Puciłowski i Tomczuk :)
Z tym, że poprawka - GKP Gorzów go wziął, we Flocie jest Nwaogu, któremu Płatek dał zagrać 13 minut tego lata w sparingu z Okocimskim. To ten, co dał w mordę koledze w czasie meczu z ŁKS.
Masz racje pomyliłem Gorzów z Flotą.
Ten Nwaogu w ostatnim meczu Floty z Sandecją miał kilka fajnych akcji, jednak Jano Froechlich skutecznie go wyłączył z gry.
Smykałkę do gry jednak było widać.
Łukasz Mierzejewski Grał w Innych klubach jako napastnik?? bo sprawdzalem w kilku zrodlach i zawsze pisze ze to napastnik.... i troche sie zaglubilem:P
Tak,w Zagłebiu go Smuda wystawiał w ataku,jeśli się nie myle:)
Łukasz Mierzejewski był podstawowym napastnikiem juniorów rocznik 1982 kiedy zdobywali wicemistrzostwo Europy U-16 w Czechach jak i MŚ w Nowej Zelandii. Dwa lata później w Finlandii dalej był podstawowym napastnikiem, ale gwiazdą ataku był Paweł Brożek. W międzyczasie Mierzej przeszedł do Legii Warszawa, chociaz biła się o niego też Wisła.
Obrońcę zrobił z niego Smuda w Zagłębiu mówiąc "To zawodnik z najlepszym odbiorem w lidze". Trochę się pomylił ;)
w Legii rowniez
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,7310392,Wlasciciel_zapowiada_budowe__wielkiej_Cracovii___Agresywne.html
To już zapowiadał o ile się nie mylę. Miejmy nadzieje że słowa dotrzyma:)
Nie wiem tylko co myśleć o tym progu 24 lat...
Pożyjemy , zobaczymy....
Filipiak już nie raz gadał wielkiej Cracovii i wielkich transferach by za 5 dni mówić że nie będzie tranferów tylko drużyna będzie oparta na pracy z młodzieżą i wychowankach . Ta już jego legendarna "produkcja netto piłkarzy" .
A tak wogóle to warto było by też przejżeć rynki zagraniczne bo tak często można znależć tańszych i lepszych piłkarzy . Rząsa sie tym powinien zająć bo grał w różnych klubach w Europie i jakieś kontakty powinien mieć . Afryka , Ameryka Pł , Bałkany - jest bardzo wiele możliwości.
Oby tylko nie skończyło sie jak zawsze czyli na kupowaniu wszystkich zawodników jakich podrzuci nam Kołakowski !!!!!!!
Wg. deklaracji Filipiaka i zgłoszonego zapotrzebowania Lenczyka na bocznych obrońców, rozgrywajęcego i doświadczonego środkowego obrońcy Ci zawodnicy wydają się w zasięgu:
Rozgrywający:
Cezary Wilk z Korony (już raz był bardzo blisko teraz ma dobry sezon i jest z rocznika 86')
Kamil Wilczek z Piasta (88')
Boczni obrońcy:
Król i Lewczuk z Jagi (odpowiednio 87' i 85' - z tym, że Król mało gra wy tym sezonie)
Jeszcze w przedziale wiekowym mieśliliby się Cetnarski i Grzegorz Bartczak ale o nich ciężko by było :P
A doświadczonego środkowego obrońy w Ekstraklasie w naszym zasięgu nie widzę :P
Jakub Tosik z Bełchatowa - młody fajny zawodnik sciągniety do Gksu przez Oresta w czerwcu konczy mu sie kontrakt
Liczę na bełchatowski trop. GKS straci wsparcie PGE, wiec przyda im sie kasa na dzialalnosc:
Tosik, Wróbel, Rachwał, Pietrasiak.
W Bełchatowie jest paru piłkarzy których można by podkupić. Lista mknacego jest bardzo fajna, nie wiem tylko jak będzie z Pietrasiakiem i Wróblem. Tym drugim interesują się inni, a ten pierwszy, nie oszukujmy się, swoje lata ma, a podobno chcemy młodych kupować.
Pietrasiak 80, Wróbel 82.
Ja dodałbym jeszcze Lacića .
[url=http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=75&runda=2]www.90minut.pl[/url]
taaaaa tyle razy juz widzialem na tych portalach ze kt to ma do nas przchodzic a tu zawsze nic
To nic w ciągu ostatniego roku to: Ślusarski, Goliński, Matusiak, Merda, Derbich, Sacha i jeszcze paru innych.
Niektórym to się płyta zacięła gdzieś tak kole 2005 roku, czyli po przyjściu Pawlusińskiego :D
Nie ma wzmocnień, nie ma :D
Myślałem że Wróbel jest młodszy, około 85 rocznika. W takim razie pewnie też odpada. Lacić też 80 rocznik, wiec za stary. Prawda taka że przydałoby się znaleźć obrońce takiego jak Marcelo. 87 rocznik a już jest jednym z najlepszych w naszej lidze.
Można mówić że Filipiak obiecywał transfery a ich dalej nie ma, ale to jest głupie pieprzenie. Ostatnie dwa okienka transferowe były bardzo trafione. Janczer właśnie wymienił tych co przyszli, i są to same wzmocnienia jak się okazuje, wydaje mi się że wszystko idzie w dobrym kierunku. Oczywiście trafi się zawsze kiepski transfer taki jak np Misan czy Murawski, ale do tego dochodzą piłkarze którzy wiele wnieśli do naszej gry. Ja osobiście jestem dobrej myśli.
janczer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To nic w ciągu ostatniego roku to: Ślusarski,
> Goliński, Matusiak, Merda, Derbich, Sacha i
> jeszcze paru innych.
> Niektórym to się płyta zacięła gdzieś tak
> kole 2005 roku, czyli po przyjściu
> Pawlusińskiego :D
> Nie ma wzmocnień, nie ma :D
Dokładnie. Dzięki Janczer, to samo miałem napisać po przeczytaniu postu Scota czy Cracovia RCJ .
Panowie naprawdę [b]bez urazy[/b] ale wam się zafixowała sytuacja na poziomie lat 2005-2007 kiedy faktycznie było jak mówicie.
Już za późnego Majewy zaczęto kupować pod rozwój (Polczak , Wasiluk , Krzywicki:D ) -
a ostatnie dwa okienka?
Pomijając już takie transfery jak Sacha, Derbich (zresztą jak sie okazuje po pół roku, znakomicie trafione) to Ślusarski to absolutnie [b]górna półka[/b] naszej ligi. Od nie pamiętnych czasów nie mieliśmy aż tak dobrego grojka . Z transferów porównywałbym go (jakościowo) tylko z Węgrzynem i Bojarskim.
Następnie Goliński - najlepszy środkowy pomocnik jaki był do wzięcia na szczupłym Polskim rynku. Co jest wart (pomijając złoty gol derbowy) pokazało zwłaszcza podanie do Matusiaka na początku meczu...
Matusiak - co tu gadać wogóle nie ta klasa co Moskała, Dudzic a nawet Kaszuba...
Popatrzcie na koniec meczu z Polonią , idzie kilka niebezpiecznych kontr i są niemiłosiernie patałaszone. Idzie kontra przez Matusiaka...i Plastik dostaje pewną golową piłkę (co prawda trafia w słupek...).
Jak sie nie przydarzy kontuzja to Matusiak już na wiosnę będzie w czołowce napastników naszej skopanej ligi.
A Wy Panowie dalej : nie ma transferów, nie ma transferów :D
ps: Przy okazje ochotnie przyznam Santinie rację. Jak byłem wielkim fanem Pawki Nowaka to absolutnie nie żałuję wymiany
Pawka---> Golina. Z całym szacunkiem dla Pawki , Golina jest jednak lepszym piłkarzem (no i strzela w derbach ;););) )
Podobno interesujemy się Juszkiewiczem z Widzewa.
ja napislaem tylko ze ja nie wierze tym wszystkim portalom a nie ze nie wierze ze beda transfery czytacje uwaznie
Transfery były, tylko nie było racjonalnej polityki transferowej . Efekt tego był często taki ,że trafiał do nas złom a przechodzili nam koło nosa naprawdę wartościowi zawodnicy. Brakowało nam zdecydowania i rozeznania. Jak sobie pomyślę, że nasi trenerzy zamiast Traore ściągnęli Tomczuka i kogoś tam jeszcze oraz, że praktycznie bez walki zrezygnowali z Kouemachy ( w ostatni weekend znowu trafił dla Brugii) to mnie skręca. Mamy coraz lepszy zespół i tacy zawodnicy jak Matusiak,Ślusarki czy Goliński z jednej strony oraz Sacha i Klich z drugiej to naprawdę zaczątek do budowy bardzo dobrej drużyny. Podoba mi się też to , że Rząsa jak na razie pracuje bez udziału mediów i mam nadzieję ,że efekty jego pracy poznamy już wkrótce.
Watpliwe by nas przyszedł,jest z rocznika 83 a prezes jasno sie wyraził ze mogą nas wzmocnić piłkarze do max 24 lat.Pozatym jego statystyki też nie powalają na kolana.101 występów w ekstraklasie i aż 0 goli mimo że jest pomocnikiem
Oprócz tego kto do nas przyjdzie ciekawe jest też z kim się pożegnamy.Patrząc na naszą kadrę to obstawiam:Dudzic,Baliga,Urbański,Karcz,Snadny wszyscy na wypożyczenie,Olszewski-koniec kariery,Pączek,Witkowski,Grzegorzewski,Misan,Moskała być może Klus
a co ze sprawa Saganowskiego i braci Bronowickich jak kto tam pisal ?
Saganowski nie załapał by sie raczej do składu.Na wiosne w ataku będzie rządził duet Matusiak-Ślusarski.A jest jeszcze Grzegorzewski i Kaszuba.Z Bronowickich może by sie przydał tylko ten co grał w reprezentacji.Jakoś sobie wtedy radził z C Ronaldo..
Ja z tym wyznacznikiem wieku to bym bral duza poprawke, bo jezeli znajdzie sie dobry gracz troche starszy to mysle ,ze go wezmiemy! Chcialbym zwrocic uwage na to by nie wpasc w taka sama pulapke w jaka wpadlismy ponad 2 lata temu. Po chwilowych dobrych wynikach Zarzad zdecydowal budowac zespol na mlodych perspektywistycznych i wiemy jakie tego konsekwencje wynikly w ubieglym sezonie. Przyklad stopera - musimy miec bardzo dobrego-i doswiadczonego -By Polczak czy Wasiluk (odnosze sie do nich bo jednak krytykuje Ich) mogli nabierac doswiadczenia a takim nie bedzie MLODY PERSPEKTYWISTYCZNY(kolejny) tylko wlasnie STARSZY DOSWIADCZONY!
Problem tylko w tym że w Polskiej lidze ogranych stoperów prezentujących przyzwoity poziom jak na lekarstwo.Niema sie co łudzić że wyciągniemy Astiza czy Arbolede bo gramy conajwyżej o utrzymanie wtym sezonie a i budzet nie ten.Pozostaje tylko czekać az Polczak z Wasilukiem zrobią postęp
Ani Arboleda ani Astiz czy idac dalej Choto nie przyszli do Polski z "notka" gwiazd - W naszej lidze sie wypromowali. I tu jest wlasnie zadanie skautingu by znalezc takie perelki!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)