> Jak był tydzień grecki to na obiad zrobiłem
> pierogi w cieście z fetą i ryba ze szpinakiem,
> podczas tygodnia włoskiego makaron z cudacznymi
> sosami,tydzień meksykański - tortilla z
> mięsem,kukurydzą,czerwoną fasolą,ogórkiem
> ,pomidorem i pikantnym sosem. Podczas tygodnia
> brytyjskiego,kupiłem zapas herbaty earl grey.
> Tajski tydzień też był bardzo ciekawy,więc
> już wcześniej zakupiłem WOK i
> eksperymentowałem z tą kuchnią.
I wyszedł Ci ten WOK (bardziej czy spełnił swoją funkcje) na standardowej kuchence gazowej? Bo mi nijak, za mała temperatura... zwykła patelnia w kształcie miski... teraz służy mi do smażenia frytek.
-
-
wędliny
Mam kuchnię elektryczną z dużą płytą do grzania i wok sprawuje się rewelacyjnie.
Filet z kurczaka,ryż z warzywami,grzyby mung,pędy bambusa,kiełki i co tam jeszcze się znajdzie, do tego sos i żarcia na tydzień z takiego woka.
polecam szynke z kością z Nowej Wsi Szlacheskiej - rarytas na rynku:)
sorrry Krakowska z Lidla to z logiem Baroni a nie Pikok.
A jutro jestem na tej Garncarskiej:):)
i słusznie! będę wychwalał ten sklepik pod niebiosa! ;)
[quote="Ro Man"]
wygląd to TOTALNY PRL to jednak wędliny REWELACYJNE
[/quote]
[quote=mikoslaw]
PRL, ale wędliny jak nie z tego świata;)
[/quote]
Widać, ze Panowie PRLu nie znają z empirii. Sklepy mięsne w PRL nie były brzydkie. One były PUSTE, z wyposażenia posiadając jedynie haki i królewny, przebrane dla niepoznaki za ekspedientki.
Sklepik na Garncarskiej ma niezbyt wielki wybór jadła, ale w przeciwieństwie do sklepów PRLowskich go ma.
A jakie smakołyki polecacie z tego sklepiku? Ja ostatnio jadłem pasztet stamtąd. Dobry pasztet
Kupiłem dzisiaj na New Kleparzu polędwiczkę wędzoną (bodaj z Kasinki)
Bleeeee
nie polecam - przesadzili z soją i solą
Bergman Napisał(a):
> A jakie smakołyki polecacie z tego sklepiku? Ja
> ostatnio jadłem pasztet stamtąd. Dobry pasztet
moj stały zestaw zakupowy :
wspomniany pasztet
kiełbasa głogowska
sucha
szynka konserwowa
mielone
najlepsze jest to ze np. mielone i głogowska mozna kupić tam tylko dwa razy w tyg. i głogowska schodzi w błyskawicznym tempie.
Bergman Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A jakie smakołyki polecacie z tego sklepiku?
ja polecam z garncarskiej kiełbasę podsuszaną krakowską, baleron, kabanosa i oczywiście kiełbasę wiejską "świąteczną"( "świąteczna" bo dostępna tylko i wyłącznie w większe święta;) )
1391 dni później
szukałem tematu i znalazłem :D
nie znalazłem natomiast dziś tego sklepiku z Garncarskiej :[ był tam ktoś ostatnio? może źle szukałem albo coś...
Niezłe wędlinki ma Bacówka...ceny ? Powolutku wspinają się na szczyt...ale daleko im jeszcze do tych z Kredensu...
Polecam kiełbaskę " Swoja"
i Harnasia!
"kasinka mała" i kiełbasa swojska mniam mniam
Poczekajcie jak tylko wedzarnie postawie na wiosne i jak bede robil wiejska kielbase to pozapominacie jakies kasinki kredensy i inne wynalazki:D
mam na działce własnoręcznie zbudowaną wędzarnie na zimno i gorąco, piec-kuchnie z płytą i piec chlebowy/na pizze.
głównie wędzę ryby, pstrągi leszcze i sandacze są doskonałe, pizza najlepsza w mieście.
najwazniejsze jest drewno, ja mam olchę (najlepsze drewno do wędzenia), buka, wiśnię, czeresnię, sliwę, jabłoń i orzecha.
Olcha nadaje złoto-brązowy kolor, a owocowe smak i aromat.
Jałowcem nadaję ostrości.
[IMG]http://i39.tinypic.com/11kjwi1.jpg[/IMG]
zazdroszcze
warchoł Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> szukałem tematu i znalazłem :D
>
> nie znalazłem natomiast dziś tego sklepiku z
> Garncarskiej :[ był tam ktoś ostatnio? może
> źle szukałem albo coś...
Jest, Garncarska 21
O znam bardzo dużo osób, które preferują wędliny z Garncarskiej ;].
traba Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> warchoł Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > szukałem tematu i znalazłem :D
> >
> > nie znalazłem natomiast dziś tego sklepiku z
> > Garncarskiej :[ był tam ktoś ostatnio? może
> > źle szukałem albo coś...
>
>
> Jest, Garncarska 21
kurwa, byłem tak blisko ;/
ancymon Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mam na działce własnoręcznie zbudowaną
> wędzarnie na zimno i gorąco, piec-kuchnie z
> płytą i piec chlebowy/na pizze.
> głównie wędzę ryby, pstrągi leszcze i
> sandacze są doskonałe, pizza najlepsza w
> mieście.
> najwazniejsze jest drewno, ja mam olchę
> (najlepsze drewno do wędzenia), buka, wiśnię,
> czeresnię, sliwę, jabłoń i orzecha.
> Olcha nadaje złoto-brązowy kolor, a owocowe smak
> i aromat.
> Jałowcem nadaję ostrości.
>
> http://i39.tinypic.com/11kjwi1.jpg
Przedstawiciel handlowy proszony o przedstawienie oferty ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)