Duzy artykul po wczorajszej konferencji w Tempie.
czytuje fragment:
"Pytanie: Problem w tym, ze bonusowe punkty nie bylyby dla Garbarni nagroda tylko forma zadoscuczynienia
Misior- Zadoscuczynieniem bylby dla nich powrot do ekstraklasy."
To dokladnie to co pisze na tym forum od dawna. Nie ma dowodu winy to nalezy im sie powrot do ekstraklasy. Jak sa to zostali ukarani smiesznie malo!!!
Pawel podkreslaj to na kazdym kroku i w kazdym wywiadzie!!! Wina czy niewinnosc Szczakowianki to problem PZPN a nie nasz. Dla nas problemem jest fakt ze w tym momencie +10pkt. to granda. Kluby wydaly kupe kasy zeby walczyc o awans i nagle okazaloby sie ze jedno miejsce jest praktycznie zajete przez mocna pierwszoligowa druzyne (za taka uwazam Garbarnie)
-
-
Zadoscuczynienie Szczakowiance-Brawo Misior
no badz, co badz to jest Nasz Prezes! Nie da sobie w kasze dmuchac.
Ale co do miejsca w ekstraklasie.
Czy ktos sie orientuje jak teraz wyglada temat polaczenia Polonii i Switu? Gdzies taki temat byl w mediach poruszany.
Wtedy zwalnia sie dodatkowe miejsce w ekstraklasie.
Switu nie ma, zamiast niego Garbarnia, a reszta II-giej gra normalnie (awanse z miejsc + baraze i spadki z ekstra tak samo). Dobrze komibnuje? :)
Karolo , trzeba sie tez starac zeby Cracovia jak najmniej byla wymieniana w artykulach wspolnie z PZPN. Obecnie PZPN dziala na ludzi jak trendowaty. Nie ma w pilce nikogo o gorszej prasie nawet Garbarnia. Ja bym do standartowych wypowiedzi prezesa dodawal zawsze:
Angazujemy sie bo grozi nam i reszcie powazna niesprawiedliwosc ale awans chcemy wywalczyc na zielonej murawie nie stoliku - albo cos podobnego.
BTW - jakby sie to wszystko nie skonczylo chcialbym abysmy weszli minimum z 2-iego miejsca. Druzyne pewnie bedzie stac na wygranie ligi ale te spoldzielnie, tajne spotkania itp.
=============================================
malkontenci i entuzjasci Treningowi wszyscy razem na hokeja:-)
hmm o to bym sie chyba nie martwil.
Po pierwsze ufam Prezesowi, a po drugie Profesor jest zbyt powaznym czlowiekiem aby babrac sie w bagnie z ludzmi pokroju Ptaka i Fudaly.
Rzeczywiscie odnosze wrazanie, ze to wszystko wg. mediow to pomysl Cracovii, nie wiem czy tak rzeczywiscie bylo ale ktos od PR w naszym Klubie powinnien szybciutko zaczac nad tym pracowac, zeby pozbyc sie tego ciezaru, ktory ktos nam probuje wlozyc na plecy.
Zaraz sie zacznie nagonka, ze przyszedl beniaminek i zaczyna "mieszac".
tez odnosze takie wrazenie...wczoraj media ubraly nas w cos w rodzaju "przywodcow FRONDY;-)" a nas nawet na Ptakotajnospotkaniu nie bylo.
Właściciel Pogoni Antoni Ptak dla "Gazety"
Rozmawiał Jakub Lisowski 09-12-2003, ostatnia aktualizacja 09-12-2003 19:22
Jakub Lisowski: W poniedziałek spotkał się Pan z przedstawicielami klubów II ligi. Chcecie powiększenia I ligi. Z jakimi reakcjami spotkał się ten pomysł?
Antoni Ptak: Nasza inicjatywa została dobrze przyjęta. Czujemy, że występujemy w słusznej sprawie. Jeszcze raz przypomnę, że to FIFA chce, by ligi były 16-zespołowe. Stąd nasza inicjatywa, bo w tym sezonie II liga jest ciekawsza niż ekstraklasa, a kilka zespołów na pewno zasługuje na grę w I lidze. Z kolei wielu pierwszoligowców ma kłopoty finansowe. Już teraz mogę obiecać, że jeśli Pogoń nie wywalczyłaby awansu, to zgłosi wnioski o upadłość kilku zespołów w I lidze. Nie może być tak, że proszę prezesa GKS-u Katowice o zwrot pieniędzy, a ten nie ma. I co? Oni mają grać w I lidze, a my nie? Wymogi licencyjne UEFA wymuszą, by pierwszoligowcy byli bez długów. A teraz większość z nich to bankruci.
Może chcecie przyspieszenia reformy, bo Szczakowianka może dostać z powrotem 10 zabranych jej punktów i to ona zajmie jedno z premiowanych miejsc.
- To prawda. Może nie byłoby tego tematu, gdyby nie Szczakowianka. To trudny temat i nie wiadomo, jak się skończy. Mają mieć 10 punktów więcej? My na to mówimy, że to niesprawiedliwe. Albo przywróćcie Szczakowiankę do I ligi, albo zostawcie tabelę tak, jak jest.
Grozi Pan bojkotem spotkania ze Szczakowianką.
- Decyzję podejmie większość klubów, a pierwsza hasło rzuciła Cracovia. Jeśli kluby nie będą z nimi grać, to Pogoń też nie zagra.
Wiadomość zmieniona (10-12-03 09:57)
Też ufam Prezesowi ale jak mnie nie zjedzą na forum to mam małą radę. Puszczają na tvn i tvn 24 jego wypowiedż a Pan Prezes że tak powiem delikatnie , ubrany w jakiś sweter, troche jakby rozciągnięty, ogólnie tak sobie. Jak można krawacik i koszulkę następnym razem.
ps.
Ale sie naraziłem.
Sauronie - i to koniecznie powinien być garnitur, koszula i krawat w kolorze ....wiesz jakim :):):)
nie widzialem tego materialu, ale stroj pewnie zalezy od miejsca, w ktorym go dorwali.
Za plecami miał planszę z napisami sponsorów, taką jak na konferencjach
proszono mnie o zamieszczenie niniejszego oświadczenia:
"Wszystkich kibiców naszego ukochanego Klubu serdecznie przepraszam za swój nieodpowiedni, do Waszych wymagań strój podczas wczorajszej konferencji prasowej. Niestety, nie wziąłem pod uwagę wysublimowanych gustów i obowiązujących konwenansów. Jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie, to fakt, że zajęty cerowaniem getrów nie znalazłem czasu na wizytę w salonie odzieżowym BOSS. W przyszłości nie dopuszczę się tak karygodnego występku, który stawia pod znakiem zapytania całą niemal 100 - letnią tradycję naszego Klubu a sprawę rozgrywek II ligi zepchnął na plan dalszy, czyniąc ją po prostu mało istotną.
Z wyrazami ubolewania
P.M"
:):):):):)
Wiadomość zmieniona (10-12-03 11:47)
kantem go, kantem!
:))))))))
td ale to rzeczywiscie przekazujesz? A nie wymysliles? :)))
prawidłowa odpowiedź na pytanie Karolo zostanie "wylicytowana" w czwartek
cena wywoławcza - zostanie jeszcze uzgodniona
:):):):)
gdybym nie wiedzial, ze o tej godzinie Prezes [u]powinien byc[/u] w innym miejscu, a nie czytac forum to bym sie nabral :))))
A poza tym nie mowmy o nieobecnych :))))))))))
Wiadomość zmieniona (10-12-03 12:10)
co wy gadacie przeciez te punkty szczakowianka wywalczyła na boisku tak trudno to pojąć?!zaraz po ukaraniu wszyscy mówili ze szczakowianka upadnie a tu zonk!!! jeszcze walczy o awans i to z punktami i bez punktów
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)