W piłce nożnejzdzisiejszej (16-12-03) napisali że dalej interesujemy się Moskałą......
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
-
-
Lista życzeń Cracovii cz. 2
i bądź tu mądry.... znowu go wpiszę
1. Marcin Bojarski (GKS Katowice) - podpisał kontrakt z PASAMI - pomocnik
2. Krzysztof Przytuła (Szczakowa) - podpisał kontrakt z PASAMI - pomocnik
3. Stanisław Wróbel (Górnik Zabrze) - napastnik - uzgodnił już warunki, pora na kontrakt
4. Adrian Sikora (Górnik Zabrze) - napastnik (chce go Groclin)
5. Rafał Policht (Sandecja) - napastnik
6. Dariusz Kozubek (Szczakowa) - pomocnik (zalezny od zapłaty w Szczakowej)
7. Karol Piątek ( ŁKS-Lechia Gdńsk) - prawy obrońca - trwaja negocjacje
4. Tomasz Moskała (Groclin) - napastnik - "dalej interesujemy się Moskałą"
POD KRESKĄ:
............................................................
JAKAŚ WIELKA BOMBA, CO TO BĘDZIE ZOBACZYMY
młódź testowa (najwyżej stoją notowania 20-letniego napastnika Roberta Drąga z IV-ligowego Malineksu Kobylanka, który jesienią strzelił 12 bramek.) Brkljac definitywnie odpada
..............................................................
spekulowany przez Ro Mana Dymkowski
SORRY FAKE :-),POZWÓL ŻE ZMIENIĘ TROSZKI STRUKTURĘ I REALIZM LISTY TRANSFEROWEJ.JA TO TAK WIDZĘ....
PRZYBYLI:Marcin BOJARSKI(Dospel Katowice),Krzysztof PRZYTUŁA(Szczakowianka Jaworzno)
W KRĘGU ZAINTERESOWAŃ:Karol PIĄTEK(ŁKS ŁÓDŹ\LECHIA GDAŃSK),Stanisław WRÓBEL(DOSPEL KATOWICE\GÓRNIK ZABRZE)+kilku młodych zawodników z niższych lig.
UBYLI:Paweł SZWAJDYCH(ŁKS ŁÓDŹ),Krzysztof HAJDUK(HEKO CZERMNO),Dariusz ZAWADZKI(ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC???),Tomasz SIEMIENIEC(szuka klubu)
P.S Transfery Sikory i Moskały są nierealne( w szczególności tego pierwszego),Dariusz Kozubek albo zostanie w Szczakowiance albo pójdzie do Odry W(prezes tegoż klubu powiedział w wywiadzie że Kozubek bedzie na 90% graczem Odry),Policht-również odpada.Zapewne na Wróblu skończyły się wzmocnienia w ataku.Oprócz Niego mamy przecież Banię,Ankowskiego,Szczoczarza,Czerwca,a przecież w ataku moga grać również Giza,Dudziński,Bojarski......
martinez to nie jest księgowość/wpływy-wypływy, to luźny wątek, dla mnie wiesze znaczenie ma kto przychodzi a nie kto odchodzi (z wyjątkiem Szwajdycha który zapewne powróci). Ci których mamy się tu nie znajduja bo ... już ich mamy. Jest tu gdzies taki watek PASA Karde Cracoviii, myslę że zaspokoi twoje "roszczenia"
Bez nerwów kolego.......A jeżeli nie ma znaczenia dla Ciebie kto odchodzi to "spoko".Widzę że "doceniasz" zasługi "Siemiona" i "Hadesa" dla Pasów....
co ma piernik do wiatraka? to wątek o tych którzy PRZYCHODZĄ, gdzie wyczytałeś że nie doceniam zasług Sieiona?
Koniec tematu.
Wiadomość zmieniona (16-12-03 16:39)
Za 90minut:
[quote]...Na razie rywala nie ma tylko jeden zawodnik "Pasów" - lewy pomocnik Paweł Nowak. Na tę pozycję ma być pozyskany Kozubek lub dwaj inni piłkarze z pierwszej i jeden z drugiej ligi. Ich nazwisk Stawowy nie chce jednak wymienić. "Gazecie" udało się ustalić, że jednym z kandydatów do gry w "Pasach" może być Chorwat [b]Roland Šiklić[/b], który w rundzie jesiennej występował w Dyskobolii Grodzisk Wlkp. Siklić nie spełnił nadziei trenera Duszana Radolskiego i najpewniej Dyskobolia nie będzie stawiała przeszkód, by rozwiązać kontrakt ważny jeszcze przez półtora roku...[/quote]
Link: [url]http://90minut.pl/news.php?id=95107[/url]
Grał w 3 meczach Groclinu. Wcześniej testowany w Dospelu - nie znalazł uznania. W Groclinie jeśli występował to na pozycji obrońcy!!! Grał w reprezentacji młodzieżowej swego kraju.
Czy to na pewno byłoby wzmocnienie?
Moim zdanie to bedzie taki zawodnik na ławke, w razie nieobecności Pawki może wejść ale oczywiście niekoniecznie.
Jeżeli wogóle ten ten transfer dojdzie do skutku !
ale się podziało, ciekawe tylko czy ten Chorwat bedzie coś wart ;)
3. Stanisław Wróbel (Górnik Zabrze) - napastnik - uzgodnił już warunki, pora na kontrakt
5. Rafał Policht (Sandecja) - napastnik
6. Dariusz Kozubek (Szczakowa) - pomocnik (zalezny od zapłaty w Szczakowej)
7. Karol Piątek ( ŁKS-Lechia Gdńsk) - prawy obrońca - trwaja negocjacje
8. Tomasz Moskała (Groclin) - napastnik - "dalej interesujemy się Moskałą"
9. Roland Šiklić (Groclin) - pomocnik - to ma być ta "bomba"? eee chyba nie... (vide zdanie PASA u góry)
POD KRESKĄ:
młódź testowa (najwyżej stoją notowania 20-letniego napastnika Roberta Drąga z IV-ligowego Malineksu Kobylanka, który jesienią strzelił 12 bramek.) Brkljac definitywnie odpada
Dymkowski raczej nie
Wiadomość zmieniona (17-12-03 01:53)
17 grudnia 2003, 1:10:55 - mogiel
Arkadiusz Kubik wróci do Cracovii?
Po dziewięciu miesiącach przerwy Arkadiusz Kubik wznowił grę w belgijskim klubie Royal Antwerp FC. Były piłkarz m.in. Cracovii, Górnika Zabrze i Harelbeke od marca leczył uraz chrząstki w stawie skokowym.
Redebiut Kubika w RAFC wypadł w weekendowym meczu z St. Truiden, przegranym przez jego zespół 1-2.
- Cóż, nie udało się nam to spotkanie - ocenia piłkarz. - Zagrałem na lewej obronie. Przez półtora miesiąca występowałem w drużynie rezerw. Dziś Antwerp przejdzie ciężki egzamin - mecz w Pucharze Belgii z hegemonem Jupiler League, Anderlechtem Bruksela: - Jak mocne są "fiołki", przekonała się Europa w grupie Ligi Mistrzów i... Wisła. Krakowianie naprawdę nie mieli dużej szansy w eliminacjach do LM. Bardziej Wisłę powinno boleć niepowodzenie z norweską Vålerengą.
Arkadiusz doznał urazu chrząstki 8 marca: - Było to bolesne i żmudne leczenie. Najpierw przeszedłem przez artroskopię, potem miałem długą rehabilitację - basen, jogging, ćwiczenia. Jak każdy zawodnik z kontuzją chciałem grać, a musiałem uzbroić się w cierpliwość.
Jego drużyna zajmuje 16. miejsce w ekstraklasie, tymczasem Kubik w maju będzie obchodził 32. urodziny: - Latka lecą. Mam kontrakt w Antwerpii do końca czerwca 2004 roku. Jeśli się utrzymamy, pewnie przedłużę umowę o rok. Jednak to nic pewnego, bo zastanawiam się czasem, czy jest sens. Gram w tym klubie od ponad dwóch lat i ciągle balansujemy na krawędzi utrzymania się w lidze. Ostatnio zmienił się trener (w miejsce zajmowane przez Renego Desaeyere wskoczył były... taksówkarz Dojcin Perazic). Za nowym klubem rozgląda się w moim imieniu kilku agentów, a po wejściu Polski do Unii Europejskiej otworzy się przede mną więcej rynków. Może Holandia, a może Cypr, bo trenerem w AEL Limassol jest Henk Houwaart (długoletni opiekun Arkadiusza w Harelbeke)?
Piłkarz od dwóch lat stara się o obywatelstwo belgijskie. Wciąż go nie dostał: - Okazuje się, że to nie takie proste. Podobno ich paszport dostaje tylko co piąty zainteresowany. Mój syn Kacper, który urodził się w Belgii, nie musi się już martwić. Stanie się obywatelem tego kraju w dniu osiemnastych urodzin.
A może Arkadiusz szykuje się na powrót do Cracovii? - Spędziłem w niej dziesięć lat, praktycznie tam nauczyłem się grać w piłkę. Byłoby miło... Rozmawiałem z prezesem Pawłem Misiorem, musiałby mnie jeszcze widzieć w składzie trener Wojciech Stawowy. I wcale nie mówię, że wróciłbym tylko do pierwszej ligi. Gra w drugiej teraz ujmy nie przynosi. Jak widać, Arkadiusza nie zniechęca przypadek młodszego brata Łukasza, który po przyjeździe z Belgii nie potrafił - jak dotąd - wywalczyć stałego miejsca w "jedenastce" Cracovii.
Święta Bożego Narodzenia, włącznie z sylwestrem, Arkadiusz Kubik spędzi tak jak zawsze - w rodzinnym mieście.
źródło: Dziennik Polski
[quote]...Rozmawiałem z prezesem Pawłem Misiorem, musiałby mnie jeszcze widzieć w składzie trener Wojciech Stawowy...[/quote]
świadczy raczej o luźnej wypowiedzi nie popartej poważnymi rozmowami
włąśnie... bardzo wątpię w powrót Kubika
wszyscy szukają zmiennika, konkurenta dla Pawki, a jak w ogóle wygląda sytuacja z Piszczkiem w tej chwili, jeśli dojdzie do nas Siklic, to jeszcze ktoś powinien opuścić Pasy, IMO Piszczek, albo Świstak
PIŁKA NOŻNA Dziś podpisanie kontraktów?
Czwartek, 18 grudnia 2003r.
Jeżeli uda się skompletować wszystkie dokumenty, to dziś o godz.17 zwołana zostanie przez Cracovię konferencja prasowa, podczas której podpisane zostaną kontrakty ze Stanisławem Wróblem z Górnika Zabrze (ostatnio wypożyczony do Katowic) i Karolem Piątkiem z ŁKS Łódź. Wcześniej ,Pasy" pozyskały Krzysztofa Przytułę i Marcina Bojarskiego, ale to ciągle nie koniec transferowych działań. Trener Wojciech Stawowy jest zainteresowany tym, by kadra pierwszej drużyny została powiększona o dwóch kolejnych piłkarzy.
- Ale będziemy zadowoleni jeżeli uda się sfinalizować chociaż jeden z dwóch przygotowywanych transferów - mówi Wojciech Stawowy. - Obaj kandydaci grali ostatnio w I lidze. Przyznaję, że jednym z kandydatów jest Chorwat Siklić, który ostatnio był w kadrze Dyskobolii Grodzisk. Ale droga od zainteresowania do sfinalizowania umowy jest daleka. Najpierw musimy zyskać pewność, że Chorwat sprostałby naszym wymaganiom.
- Cracovia już wcześniej spoglądała tęsknym wzrokiem w kierunku Grodziska, tyle że nie Chorwat był na waszym celowniku.
- Jasne, że wolałbym sprowadzić do drużyny Moskałę, ale jeszcze tej zimy nie jest to możliwe. Dyskobolia liczy się z tym, że za granicę mogą wyjechać Niedzielan lub Rasiak, dlatego do czerwca Moskała jest nie do ruszenia. Ale on sam nie jest zadowolony z takiej sytuacji, że więcej siedzi na ławce rezerwowych niż gra i jest zainteresowany zmianą otoczenia. Jeżeli Cracovia w czerwcu awansuje do ekstraklasy, to wrócimy do tematu Moskały. W staraniach o niego nie jesteśmy bez szans. Natomiast pomysł wypożyczenia Sikory z Górnika Zabrze upadł, gdyż sam piłkarz nie był zainteresowany taką przeprowadzką. Bo kluby na pewno doszłyby do porozumienia.
- Cracovia wczoraj rozesłała do klubów I i II ligi swoją listę transferową, ale właściwie piłkarze, którzy na niej są mają już nowych pracodawców.
- Niezupełnie, na pewno na etapie poszukiwania klubu jest Siemieniec. Z kolei Hajduk ma konkretną ofertę z HEKO Czermno,. ale dochodzą nas głosy, że jego osobą mogą być zainteresowane kluby z II ligi. A Krzysiek pewnie wolałby grać na wyższym szczeblu. Przesądzone jest tylko wypożyczenie Szwajdycha do ŁKS, mamy nadzieję, że on się w Łodzi rozwinie i wróci do nas jako piłkarz podstawowego składu. Natomiast co do Zawadzkiego, to my właściwie nie mamy tu nic do powiedzenia, bo on był do nas tylko wypożyczony. Darka będzie sprzedawała Wisła. Z tego co wiem, to pewnie trafi do Zagłębia Sosnowiec.
Dariusz Kozubek i Andrzej Bledzewski podpisali wczoraj nowe kontrakty ze Szczakowianką... To tak dla Waszej informacji i pozbawienia złudzeń co do pozyskania Rekina. On jest dla Was nie do zdobycia!
wichura; to bardzo dobra wiadomość . Kozubek mógłby co najwyżej być zmiennikiem Pawła Nowaka i to marnym . Nam potrzeba autentycznych wzmocnień , a nie spadów w dodatku łapczywie pazernych na kasę .
Potter jeżeli tak uważacie korzyści są obopulne - nie rozumiem tylko tego jeśli jest taki słaby skąd zainteresowanie jego osobą ze strony Cracovii, Wisły, Odry czy Widzewa....? No ale wilk syty i owca cała, a co do "spadów w dodatku łapczywie pazernych na kasę" to poczekaj gdy awansujecie do I ligi i zaczniecie temat kontraktów dla zawodników. Gwarantuję że Ci co są na I ligę to za mało a wtedy i "kasa misiu kasa" już nie ta!
czyli Kozubinho definitywnie znika, może to i dobrze. Wywaliłem tez Polichta.... I jeszcze niech przemówi trener Stawowy: "Jasne, że wolałbym sprowadzić do drużyny Moskałę, ale jeszcze tej zimy nie jest to możliwe."
5. Karol Piątek ( ŁKS-Lechia Gdńsk) - prawy obrońca - trwaja negocjacje
6. Roland Šiklić (Groclin) - pomocnik - to ma być ta "bomba"? eee chyba nie... (vide zdanie PASA u góry)
POD KRESKĄ:
Dymkowski raczej nie
Wiadomość zmieniona (18-12-03 12:14)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)