nie, nie ma juz takich, sa teraz takie jak masz na wyciagu narciarskim
-
-
Kanary MPK
I niestety nie przechodzą już takie akcje :(
Dementor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie jechałem już MPK z dobrych kilka lat i nie
> wiem jak wygląda bilet miesięczny, ale w czasach
> gdy studiowałem to był taki co nadrukowywało
> coś na plastiku i pamiętam jak kumple z
> architektury wywabiali te nadruki i rapitografem
> malowali tą samą czcionkę na tych
> plastikach,kanar nie rozróżnił, za 20 zeta
> można było u ich nabyć roczny bilet :D jeżeli
> dalej są takie bilety miesięczne czy roczne
> to... ;)
Teraz jest elektroniczna Krakowska Karata Miejska ;)
Lub razem z elektroniczna legitymacja studencką zintegrowana.
i gdzie się podziały dawne czasy gdy kasowniki wybijały dziurki w biletach?!:(
Jak były te dziurki to ja sobie kanarów wogóle nie przypominam :D
Były jakieś?:)
Trochę zmienię temat:D
jechałem dziś autobusem i zobaczyłem wchodzących dwóch podejrzanych gości, to wyjąłem bilet i do kasownika:D
Kanar jak zobaczył że usiłuję skasować bilet to zaczął się drzeć "Proszę szybko zablokować kasowniki"...
ale nie zdążył:P skasowałem sobie bilet na jego oczach:D trochę był Kanar wQrwiony:D:D:D
nawet nie chciał ode mnie biletu i poszedł do jakiegoś dziadka i mu mówi "proszę o bilet" a dziadek na to "ja nie mam i kierowca tez nie ma" Kanar miał dziś pecha :D:D:D uważajcie bo przed świętami będą polować;)
a tak swoja droga to mnie to dziwi, dlaczego jeszcze, w dobie wszedobylskiej technologii, zdalnego sterowania, itp, terminale kanarow nie sa wyposazone w mozliwosc zablokowania kasownikow zdalnie - bez ingerencji kierowcy. Przeciez do tego wystarczy naprawde prymitywna elektronika.
brak na to kasy... pamiętam jak wchodziły te czytniki KKM, przez ok 2-3 miesiące nie widziałem Kanara,
bo tylko kilku miało czytniki:D ech to MPK.. :P
Bardzo dobrze, że nie ma bo coś czuję że były by nadużycia.
masz rację, nie ledwo być wchodził do pojazdu MPK a oni by blokowali i nie mógł byś skasować biletu i mandat...
Dobrze jak by nie blokowali w podjeżdżającym dopiero co autobusie.
Ja rowno od 3 lat jezdze - moze nie codziennie, ale praca, studia, kobiety, znajomi i kanarow jeszcze nie spotkalem :)
[b]Dinth[/b] to masz farta :D
Tzn nie spotkalem przez ostatnie 3 lata, bo wczesniej mnie kilka razy lapneli. Co nie zmienia faktu ze obecnie staram sie kasowac bilety, szczegolnie ze mam je za darmoche :)
ktoś z rodziny robi w MKP że masz bilety za free??
Drukarke ma dobrą ;)
to wszystko wyjaśnia:)
Dementor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie jechałem już MPK z dobrych kilka lat i nie
> wiem jak wygląda bilet miesięczny, ale w czasach
> gdy studiowałem to był taki co nadrukowywało
> coś na plastiku i pamiętam jak kumple z
> architektury wywabiali te nadruki i rapitografem
> malowali tą samą czcionkę na tych
> plastikach,kanar nie rozróżnił, za 20 zeta
> można było u ich nabyć roczny bilet :D jeżeli
> dalej są takie bilety miesięczne czy roczne
> to... ;)
niby nie, ale ja jakoś musiałem trafić na kumatych;/ z 7 - 8 lat temu jak jeszcze do technikum na bronowice jeżdziłem to mi wyrwał z ręki takowy jak opisujesz bilet tweirdząc że to podróbka, a rację miał. Po godzinnej rozmowie i probie wyciagniecia odemnie stówki, stwierdzili ze dzwonia po policje i bede mial sprawe za oszustwo. Naszeście jeden z nich się zlitował nademną widząc na moim plecaku napis w biało - czerwone barwy:). Więc jeśli ten Pasiak sobie przypomina a może czyta forum to dzięki wielkie:)
Tak to jest z lewizną, mnie raz rozkminił kanar w pociągu. Studencki legitke zapomniałem podbić więc znalazłem że pojadę na szkolnym blankiecie z policealnej. Zamiast pieczątek pożyczyłem od kumpla legitke ładnie podbitą i wsadziłem dwie w klasyczna oprawkę do tego. Raz przeszło, drugi juz prawie też. Oddał mi legitke z biletem po czym poprosił jeszcze raz. Przygląda się i mówi, ze ten blankiet jest do 24lat ważny, pooglądał wnikliwiej i wysunął tą drugą. Skończyło się na szczęście na dopłacie do normalnego jedynie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)