Juz z poniedziałek startuja mistrzostwa Europy...wiadomo jestesmy gospodarzami.
Jak oceniacie nasze szanse?
Ja uwazam ze stac nas na cwiercfinał...choc chyba nikt nie jest w stanie przewidziec jak nasza druzyna bedzie sie prezentowala...zagralsmy trzy dobre mecze przeciwko Chorwatom(jedni z faworytow).Nasz problem to nierowna gra w obronie.Atut to formacja podkoszowa.Licze na Logana i Ignerskiego.
Faworyci?nr1 Hiszpania...Chorwacja,Grecja(mimo braku dwoch czołowch koszykarzy).Mimo wszystko grozni beda Francuzi,Słowency.
Mysle ze Rosja jest słabsza w tej chwili i nie obroni tytułu...
Transmije mamy w tvp...
Wybiera sie ktos z Was na jakis mecz??
-
-
EuroBasket(temat zbiorczy)
Jak będzie ćwierćfinał to będzie super, jesteśmy gospodarzami wszystko może się zdarzyć. Ogólnie fajnie, że taka impreza jest u nas.
jakoś za basketem nie przepadam, może złapię bakcyla podglądając te Mistrzostwa
ja też średnio ale czego się nie ogląda dla bukmacherki:)
dziś zagrałem zwycięstwa Polski z Bułgarią, Litwy z Turcją i szukałem niespodzianki w meczu Łotwy z Rosją grając na Łotwę
postawilem podobnie tylko z roznica ze Turcja wygra z Litwa...
do przerwy jest niezle.wszystko dzieki swietnej skutecznosci...martwia mnie te dziury w obronie bo z taka nie mamy czego szukac w meczach z faworytami.Gortat to jest kozak...
no i kupon poszedł w pizdu Łotwa nie dała rady :)
Wygraliśmy po niezlej grze z Bułgarią 90-78. Następnu mecz będzie o wiele trudniejszy...wszak bedziemy grać z drużyną gdzie basket jest sportem narodowym-Litwą!!
Przekonał mnie Logan, oglądając sparingi byłem mocno sceptyczny co do jego gry.. ale dzisiaj pokazał czemu Katzurin w niego wierzy, pokierował naszą grę.. oczywiście imponuje Gortat, to jednak zupełnie inne wyszkolenie, widać jak jest pewny siebie i ile dało mu NBA.. szczególnie jeśli chodzi o ciężką pracę w obronie i bloki..
Litwa na tapecie, tu będzie dużo trudniej.. stawiam na wynik w okolicach remisu i walkę do ostatnich sekund.. to nie ta Litwa co kiedyś, ale dalej bardzo mocna drużyna..
amok_pl Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no i kupon poszedł w pizdu Łotwa nie dała rady
> :)
mi za to jebana hiszpania:( a mialem turkow grac ehhh
Turcja wygrała z Litwinami 84:76
Choć Litwini nie grali za dobrze, to po obejrzeniu obu meczy w naszej grupie, uważam, że mamy małe szanse zarówno z Turasami, jak i Litwinami
ogladalem wczoraj koncowke meczu, calkiem niezle to wyglada, dobrze zagral Gortat i Lampe, tak jak ktos tu pisal widac zupelnie inne wyszkolenie Gortata i ta pewnosc pod jednym i pod drugim koszem. Zobaczymy jak bedzie dzis.
No to Polacy do boju...
co taka cisza...czyzby wszyscy ogladali z zapartym tchem?heheh
a tak a propo....oby tak dalej...Gortat i spolka naspodziewanie dobrze w tej pierszej polowie..
ooo... tego się naprawdę nie spodziewałem, wygrać z Litwą w kosza, brawo! pięknie! polubiłem :)
jak nie znoszę kosza to mecze naszej reprezentacji są bardzo emocjonujące.
podobnie jak siatkarze czy szczypiorniści, nasi koszykarze są przeciwieństwem większości polskich piłkarzy, czyli pseudo gwiazdorzy ze słabymi umiejętnościami.
jedyny mecz koszykówki na jakim byłem to jeszcze bardziej emocjonujące derby z psiarnią.
Niewiarygodne, rewelacja !!!
Wątpiłem w możliwość wygranej, a tu taka niespodzianka.
Mam nadzieję, że sukcesy reprezentacji wpłyną pozytywnie na rozwój Pasiastego basketu i w przystadionowej hali będziemy oglądać koszykówkę na coraz lepszym poziomie.
Do sympatyzowania z koszykówką jest mi bardzo daleko, ale jak widzę, że takiej rangi impreza jest w Polsce, jak widzę super publiczność i jak widzę w końcu naprawdę na 100% walczących polskich zawodników to aż żal nie oglądać.
To jest ten rodzaj sportu, który tak naprawdę oglądałbym tylko jak już to na żywo, ale te wszystkie wspomniane czynniki sprawiają, że fajnie się to ogląda nawet przed telewizorem.
nareszcie mamy drużynę :).. troszkę powinniśmy jeszcze popracować nad skupieniem przez pełne 40 minut, bo kiedy tylko rywale [czy Bułgaria czy Litwa] nas ostrzej zaatakują to lekko się gubimy.. ale nie ma co narzekać, mamy wreszcie groźnyxh graczy pod tablicami [Gortat, Lampe, Szewczyk], także na dystansie [Logan - choć dzisiaj za dużo strat, Ignerski - trzy trójki pod rząd w 3 kwarcie? rewelacja]..
naprawdę nie spodziewałem się w sumie tak pewnego zwycięstwa.. brawo.. teraz Turcy i to będzie prawdziwy sprawdzian.. myślę że z taką grą nie stoimy na straconej pozycji :)
jestem zachwycony tym co grają Polacy. Logan i reszta miażdży,jak żyje(36 lat) nie pamiętam takiej gry w wykonaniu biało-czerwonych. szacunek dla wszystkich treneiros&co
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)