mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> DSS Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > mknacylopez Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > DSS Napisał(a):
> > >
> >
>
> >
> > > -----
> > > > Jeśli idzie o bramkarzy to wiek
> raczej
> > > działa na
> > > > korzyść
> > >
> > > To wlasnie jeden z glupich mitów.
> >
> > tiaaa
> >
> >
>
> A co nie? Zobacz kto broni w czolowych klubach
> grajacych w Lidze Mistrzow i w czolowych klubach w
> najlepszych europejskich ligach. Przypomniec Ci?
> Chelsea - Cech, rocznik 82
> Roma - głównie Doni, rocznik 79
> Panathinaikos - Galinovic, rocznik 76
> Inter - Julio Cesar, rocznik 79
> Barcelona - Valdes, rocznik 82
> Sporting L. - Rio Patricio, rocznik 88
> Liverpool - Pepe Reina, rocznik 82
> Atletico - Leo Franco, rocznik 77
> Man U - Sar, rocznik 70 ()
> Villarreal - Diego Lopez, rocznik 81
> Bayern - Rensing, rocznik 84
> Lyon - Loris, rocznik 86
> Porto - Helton, rocznik 78
> Arsenal - Almunia, rocznik 77
> Juventus - Buffon, rocznik 78 i Maninger rocznik
> 77
Próbujesz coś udowodnić? Bo jeśli już to chyba jeden z tych głupich mitów...
Pozatym nie porównuj drużyny która walczy o utrzymanie w polskiej lidze do najbogatszych i najlepszych w europie...
...ale idąc twoim tokiem:
Lehmann, rocznik 69
Seaman, rocznik 63 - kariere zakończył w wieku 41 lat
Julio Cesar, rocznik 79
Andrés Palop Cervera, rocznik 73
Rogério Ceni, rocznik 73
Dida, rocznik 73
Nie chce mi się dalej szukać, ale jakbyś skrupulatnie sprawdzał metryki to zauważyłbyś, że większość podstawowych bramkarzy czołowych europejskich drużyn to panowie po 30stce... ale jak zaznaczyłem wcześniej nie ma co porównywać Pasów do potentatów
Zdania nie zmieniłem Kotor by się przydał, choć nie jest nam specjalnie potrzebny. Pozdrawiam!
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
wcale by sie nie sprzydał....mamy Sławka Olszewskiego na ktorego mozna zawsze liczyc a przynajmniej nie strzela z dupy ze siedzi na ławie... a Kotor właśnie strzela z dupy bo siedzi na ławie....
DSS - po prostu bramkarz wcale nie zyskuje na wieku. To takie porzekadlo pilkarskie w stylu "niewykorzystane sytuacje sie mszcza" albo "po pierwsze nie stracic bramki". Jaja i tyle, a nie kryterium doboru bramkarza.
DSS sa starzy bramkarze, ale czy van der Saar, bunffon, Cech, Cassilas nie byli swietni juz za małolata? Swietnym bramkarzem mozna byc od małolata, wiek nie ma znaczenia
DSS Napisał(a):
> Nie chce mi się dalej szukać, ale jakbyś
> skrupulatnie sprawdzał metryki to zauważyłbyś,
> że większość podstawowych bramkarzy czołowych
> europejskich drużyn to panowie po 30stce...
To moim zdaniem najsilniejsze ligi Europy i bramkarze pierwszych trzech druzyn tych lig:
Premiership : Cech (27), Reina (27), van der Sar (39)
Ligue 1: Loris (23), Carasso (28), Valverde (26) i Rame (37) - graja po rowno w Bordeaux, Mandanda (24)
La Liga: Valdes (27), Palop (36), Casillas (28)
Bundesliga: Haas (26) i Ozcan (25), Rensing (25), Drobny (30), Rost (36)
Serie A: Julio Cesar (30), Buffon (31) i Manninger (32), Abbiatti (32)
Liga Sagres: Quim (34), Rui Patricio (21), Helton (31)
23 bramkarzy: 10 powyzej trzydziestu lat, z czego w tym taki:
van der Sar jest na szczycie odkad ma 24 lata,
Buffon gra w najlepszych druzynach odkad skonczyl 22 lata
Nie wiem czemu się tak uczepiliście, napisałem, że wiek raczej działa na korzyść w przypadku bramkarzy, a nie, że regułą jest, że im starszy bramkarz tym lepszy. Doświadczenie jest bardzo przydatne w tym fachu. Casillas, Reina, Valdez, a nawet Boruc bronią już od wielu lat i z roku na rok są coraz lepsi. Co do Kotorowskiego zdania nie zmienie, przydałby się, ale zaznaczyłem, że ani nie jest moim marzeniem, żeby grał w Pasach, ani nie jest nam bardzo potrzebny. Cabaj jest dobry, ale przydałaby mu się konkurencja, bo z całym szacunkiem dla Sławka, nie jest on realnym zagrożeniem dla Marcina. Skończmy temat Kotorowskiego, bo nie jest on w orbicie naszych zainteresowań, ani nie jest niezbędny. Skończmy również dyskusję czy wiek bramkarza działa in plus, czy nie - reguły nie ma.
ps. nie wierze lopezie, że Ci się chce...
Co mi sie chce?
wertować metryk w googlach. Bo nie powiesz mi, że wszystko z głowy piszesz.
Wiekszosc :) Przeciez by mi sie nie chcialo sprawdzac tego za kazdym razem
DSS Napisał(a):
> wertować metryki w googlach. Bo nie powiesz mi,
> że wszystko z głowy piszesz.
Cabaj ok, jeden z lepszych w lidze, jednak zmiennika nie ma. SŁawek niby pewny, ale ...nadwaga. Bardzo ciężko zbiera się z ziemi.
A Kotor? Bez komentarza. Najsłabsze ogniwo Lecha.
A jak kogoś brać, to tylko Stachowiak. Ale i tak pewnie wyląduje w legii.
Szkoda w ogóle teraz czasu i pieniędzy nad zastanawianiem się i ewentualnym transferem bramkarza.
Jest dobry z czym się zgadzam Cabaj i Olszewski, który nie odpuszcza rywalizacji i nie pozwala, żeby Marcin zszedł na psy:) przez co działa to korzystnie dla drużyny.
Kotorowski jest według mnie przedstawicielem najsłabszej formacji Lecha więc nie ma nawet powodów brać go pod uwage teraz i w przyszłości.
Ja tez uwazam ze szkoda pieniedzy i czasu na szukanie bramkarza, Cabaj wbrew pozorom nie jest zlym bramkarzem, co do Olszewskiego to niestety najwyzsza pora sie rozstac bo nie jest on zadnym zagrozeniem dla Marcina...Na polroczne wyporzyczenie do Wolbromia idzie Pączek Marek i miejmy nadzieje ze jak wroci po ograniu sie bedzie realna konkurencja dla Cabaja, Talent ma napewno wiekszy od Cabaja wiec ta rywalizacja moze byc wkrotce bardzo ciekawa...
Marcin jest najlepszy!!!
W puszczaniu baboli chyba:)
a worrior najlepszy w promowaniu Paczka i gnojeniu Cabaja :] dziekujemy Ci juz "wajawniku"
szybki a jaki bramkarz ostatnio tyle klopsów miał w naszej lidze???? he???
Nic z tym gościem nie osiągniemy zrozumcie to , no chyba że dopiero zrozumiecie jak na Wiśle po świetnym meczu naszych zawodników póści babola w ostatniej minucie i przegramy 1-0 Wtedy tez bedzie dobrym bramkarzem???
a jaki bramkarz w naszej lidze wybronil tyle spotkań co ? czy bedziesz pluł na niego gdy strzelimy na wisle na 1-0 bedziemy sie bronic caly mecz a on wybroni wszystko co sie da?
No, no poziom dyskusji rośnie!
a tak na poważnie; nie rozmywajmy temtu.
SaNtO Napisał(a):
> a jaki bramkarz w naszej lidze wybronil tyle
> spotkań co ? czy bedziesz pluł na niego gdy
> strzelimy na wisle na 1-0 bedziemy sie bronic caly
> mecz a on wybroni wszystko co sie da?
>
> haec habui dicere
> ------------
> NIE DAMY NIKOMU, NIKOMU NIE DAMY-WITKOWSKI DO NAS
> NALEŻY !
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
Ty SaNtO wierzysz w to że nam wybroni , a ja wierze choć nie chce tego w to że spierd...oli nam jakiś wygrany mecz.
A znajdźcie mi klasyfikacje z jesieni gdzie Marcin jest wysoko???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)