Tak sobie teraz przeczytałem artykuł i......chyba zagłosuję na niego-pierwszy raz ...
http://wyborcza.pl/1,75515,6935004,Krakowskie_trwanie__Portrety_polityczne_miast_polskich.html
Ten facet umie się sprzedać : Cracovia ,GTS,remont ulic,budowa rond a jeszcze ostatnio dość wyraźnie się modlił w Łagiewnikach (widać to było w TV-były polityk SLD!) co na 100% da mu pewien elektorat.
Dla Cracovii zrobił BARDZO DUŻO - kontrkandydata nie widzę.Chciałbym ,by to on zaisadł jako Prezydent Krakowa podczas pierwszego meczu na Kałuży.
Zawsze coś można zarzucić człowiekowi ,każdemu ale.....on się na to stanowisko nadaje.Cholera ,nigdy nie przypuszczałem ,ze takie słowa napiszę ;)
-
-
Znowu Majcher ?
Majchrowski ma dożywocie na stolcu prezydenckim
;)
Ja nie widzę innego kandydata na to stanowisko.
A co jeśli lewica postawi na niego w wyborach prezydenckich ale Polski? O takich przymiarkach miałem okazje czytać i nie jest to pozbawione sensu, jak się patrzy kto na tej lewicy może być kandydatem.
Pogielo Was? Ze nie sp..... paru rzeczy to maja byc zaslugi? Wolne zarty. i zeby nie bylo watpliwosci jego "lewicowosc" srednio mi tu przeszkadza, bo rzeczywiscie nie jest zbyt zacietrzewiony wizerunkowo. Cala reszta zupelnie mnie nie przekonuje.
grobleok Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pogielo Was? Ze nie sp..... paru rzeczy to maja
> byc zaslugi? Wolne zarty. i zeby nie bylo
> watpliwosci jego "lewicowosc" srednio mi tu
> przeszkadza, bo rzeczywiscie nie jest zbyt
> zacietrzewiony wizerunkowo. Cala reszta zupelnie
> mnie nie przekonuje.
W żadnym wypadku nie jestem jego fanem, ale jak się przyjrzeć lokalnym strukturom partyjnym, to nie ma kontrkandydata; no chyba, że Raś, ale on musi jeszcze popracować nad swoją pozycją. Siłą Majchrowskiego jest słabość partii w Krakowie, co autor tekstu zauważył i trudno mu nie przyznać racji. Pokonać Majchrowskiego mógłby tylko ktoś, kto miałby poparcie całej "prawicy" PO i PiS, tylko że o taki mariaż będzie chyba niezwykle trudno. Ja znam osobę, która mogłaby połączyć obie partie z pożytkiem dla Krakowa - Kracik.
Majcher zrobil sporo dobrego ,ale jesli Krakow ma sie rozwijać jeszcze szybciej to Kracik bylby idelanym prezydentem Krakowa,ale niestety nie ma tutaj takiej sily przebicia.
Ja bym glosowal na Kracika to dobry kandydat
A Majcher to slaby prezydent robi wszystko byle sie komus nie narazić nie ma żadnej wizji wykraczającej poza oczywistości. Mamy wiec zamiast projektu metra smieszny szybki tramwaj zamiast wizji urbanistycznej nowych ciekawych projektów calkowity chaos i przeciętność.
Jak by Kracik startował to bym na niego głosował ale nie słyszałem że ma takie plany...
Gdzieś coś slyszalem ze PO ma wystawić Gowina na prezydenta i Kracki jako vice - ile w tym prawdy nie wiem
W Dzienniku Polskim Kracik powiedzial ze jak sie nie zalapie do żadnej partii to sam wystartuje - no ale wtedy przegra
postawienie na Gowina to przestrzelenie sobie przez PO w Krakowie wlasnego kolana. Jako przeciwnik Majchra przegra z kretesem nie zdobywajac nawet podbnej liczby glosow co ostatni kandydat tej parti w zeszlych wyborach.
fiedka Napisał(a):
> Ja bym glosowal na Kracika to dobry kandydat
Naprawdę świetny, przetargi na jego terenie ustawiane są superprofesjonalnie. Nikt z poza układu nie podskoczy.
Kracik - chyba za bardzo nie znacie tego człowieka ,że chcecie na niego głosować :(
wygra Majcher nikt niema z nim szans taka prawda... jak slysze o typach typu zbyszek ziobro czy pan wanna to gotuje sie we mnie krew...
z PO jedyny normalny gosc to Janusz Sepioł reszta to bałwany typu gowin czy ras.....
To co w przypadku Cracovii dla poprzedników Majchrowskiego było niemożliwe, za jego kadencji stało się możliwe. Już przed poprzednimi wyborami wydawał mi się jedynym kandydatem, który jest w stanie doprowadzić nasze sprawy do szczęśliwego końca, a teraz jak widzę co się dzieje przy Kałuży to tylko utwierdzam się w tym przekonaniu.
trzeba dodać że nie tylko przy Kałuży, ale i przy Siedleckiego też
a on nie jest teraz drugą kadencję?
Prezydentów Miast, to nie dotyczy?
nie ma znaczenia kto wystartuje.... bo Majchrowski te wybory wygra z palcem w d....... , nie jest to mój wymarzony kandydat i wiele rzeczy w jego działaniach mnie wk... maksymalnie ale lodowisko i stadion chyba każdy będzie pamiętał w momencie oddawania głosu...
ICHKERIYA Napisał(a):
> nie ma znaczenia kto wystartuje.... bo Majchrowski te wybory wygra z palcem w d....... ,
bezapelacyjnie
> chyba każdy będzie pamiętał w momencie oddawania głosu...
no ja bede pamietał, ale głosu mu nie dam, pamietał tez będę panu Majchrowskiemu inne rzeczy
dev Napisał(a):
> Majcher zrobil sporo dobrego ,ale jesli Krakow ma
> sie rozwijać jeszcze szybciej to Kracik bylby
> idelanym prezydentem Krakowa,ale niestety nie ma
> tutaj takiej sily przebicia.
dokładnie tak.. Kracik to naprawdę znakomity gość, tyle że mówi się że jeśli miałby zostać prezydentem Krakowa wiązałoby się to z lekkimi problemami, że tak powiem proceduralnymi ;).. dużo inwestycji w Niepołomicach jest załatwianych jak jest..
zgoda co do tego, że Majchrowski wygra wybory.. po prostu nie ma sensownego kontrkandydata, a inna sprawa ktoś tu wspominał - jak go nie lubię o potrafi zadbać, tak się obrócić żeby po trochę zebrać plusów u każdego..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)