Ja też bym moze zagral
-
-
Hokej na osiedlach
57 dni później
Witam.
Jeżeli ktoś z was ma jakąś ekipe street hockey'ową to bardzo chętnie się posparujemy. Jesteśmy z Bielska - Białej (z tej lepszej strony- tzn z tej która nie bije małych dzieci:P) W sumie jest nas 5+1 bramkarz - gramy 2 X 2 na jedną bramke - ale gramy tak po to by wreszcie zagrać z kimś na dwie bramki normalnie - w Bielsku tylko my mamy zajawkę już od paru lat na Hokej.
-Gramy piłką o średnicy 7 cm
-Mamy kije dość profesjonalnel (mamy niedaleko do Karviny (Czeska Republika) gdzie jest fajny sklepik gdzie dostalim rabat :D)
-Bramkarz : łapaczka - służy za nią rękawica bejsbolowa. Kask - narazie brak, Odbijaczka - nieptrzebna w przypadku grania piłeczką, ochraniacze na kolana - są.
-Ogólnie ochraniaczy brak - ale planujemy zakupić na zęby - gdyż mieliśmy jeden wypadek.
- ! [b]NIE[/b] używamy rolek, wrotek ani innych tego typu wynalazków. [gramy w najprostszą odmiane streethockeya ]
-Bramke mamy jedną kupioną - wymiarowo jest trochę za mała.
- Rocznikowo jesteśmy 87 i 88
- Gramy dość ostro, stąd też jest krew, rozwalone łuki brwiowe i raz poszedł ząb - a tak naprawde to tylko wypadki - ogólnie gramy bezkontuzyjnie.
Jeżeli jest ktoś zaintersowany to prosze o info - miejsce (miasto), szczegóły dotyczące sprzętu, zasad lub inne szczegóły ewentualnego sparingu lub nawet meczyku do ustalenia - jeżeli ktoś z was wie kto w Polsce i nietylko chciał by pograć - prosze również o info.
myśle że gra 5 na 5 wsam raz ( w tym bramkarze) lub nawet 6 na 6.
Maży się taka mała liga streetu ... :), ale może najpierw mecz KrK-BB.
Wiem że wiekowo jesteśmy dość starzy jak na takie zabawy - ale wierzcie mi że w USA czy Canada czy nawet w Czechach grają goście po 30 lat, Jeżeli pomysł wypali zorganizujemy wyprawe na Czechy na jakiś tamtejszy turniej - a tam jest tego troche.
Pozdrawiam
a jako bramkarz moze byc łapaczka bramrkarska ? :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)