Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kiedy start I ligi ?
W przyszłą sobote 25 lipca.
http://www.pzpn.pl/terminarz_1liga_2008.php
-
-
Przygotowania do sezonu 2009/2010
Nie za tydzień, a za dwa odbędzie się inauguracyjna kolejka I ligi piłkarskiej. Liga wystartuje zatem w weekend 1-2 sierpnia - poinformowała Gazeta Wyborcza.
Decyzję taką podjęła komisja ds. nagłych PZPN.
Moze cos wiecie ,bedziemy wyjezdzac gdzies na jakis krotki oboz przygotowawczy ,czy tylko bedziemy zwiedzac okoliczne malopolskie miejscowosci ,grajac to tu ,to tam z loklanymi slabymi druzynami.
Byl wogule jakis plan przygotowania druzyny do nadchodzacego sezonu ?
Czy tak na wariat, potrenujemy troche na wielickiej ,zagramy kilka meczykow sparigowych i wio w boj o ekstraklase .
Na moje oko cos slabiutko to wszystko wyglada, jakies takie nijakie te przygotowania do sezonu .
Nie bedzie zadnego obozu przygotowawczego co jest zrozumiale ze wzgledu na fakt ze nie wiedzielismy czy bedzie baraz jesli tak to kiedy.
Sobota
11.00 Cracovia-Gornik Zabrze - Wielicka - mam nadzieje 1 sklad
15.00 Zaglebie Sosnowiec-Cracovia - Sosnowiec
Sroda
18.00 Sandecja-Cracovia - Nowy Sacz - Cały dochód z tego spotkania zostanie przeznaczony na leczenie byłego piłkarza Cracovii, Krzysztofa Piszczka.
ksc-fan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Moze cos wiecie ,bedziemy wyjezdzac gdzies na
> jakis krotki oboz przygotowawczy ,czy tylko
> bedziemy zwiedzac okoliczne malopolskie
> miejscowosci ,grajac to tu ,to tam z loklanymi
> slabymi druzynami.
>
No jeszcze czego! skonczyly sie obozy w cieplych krajach. teraz niech sie gwiazdorki przyzwyczajaja grac na klepowiskach bo z tym co prezentuja to na pierwszej lidze sie nie skonczy!!!
Gazeta.pl:
Działacze pogodzili się z prawdopodobną decyzją PZPN-u, ale czołowi zawodnicy jeszcze wierzą w pozytywne rozstrzygnięcia i nie zamierzają opuszczać tonącego statku
- Z roku na rok prawo się łamie. To, co się stało w tym roku z licencjami, to solidne przegięcie. Jeżeli UEFA pozwoliła na rozpatrzenie kolejnego wniosku, to nie po to, by trzeci raz ŁKS-owi odmówić. Na 90 proc. łodzianie zagrają w ekstraklasie. Jaki mamy kraj, takie mamy prawo. Ciężko nie być rozżalonym - twierdzi Dariusz Pawlusiński, najlepszy strzelec drużyny w ubiegłym sezonie.
W pozytywne rozstrzygnięcia wierzy jeszcze obrońca Przemysław Kulig. - Prawo dotyczy każdego klubu w ekstraklasie. Jeżeli ktoś zawinił, to musi odpokutować. To jasna sytuacja. Moje plany? Czekam - twierdzi piłkarz związany z Cracovią do 2013 roku.
Kilkanaście godzin po szokującej dla drużyny decyzji PZPN-u na porannym treningu zabrakło Artura Płatka, który musiał opuścić Kraków z powodów prywatnych. Trener będzie miał ból głowy, bo w ostatnich zajęciach brało udział niemal 40 zawodników. Przyszłość wielu z nich uzależniała od rozstrzygnięć w PZPN-ie.
- Podam ostateczny skład do końca tygodnia - zapewniał Płatek. Nie jest wykluczone, że wielu czołowych do tej pory zawodników opuści zespół, bo klub będzie chciał zaoszczędzić na kontraktach.
Niemal pewne jest, że z Cracovią rozstanie się czołowy napastnik Bartosz Ślusarski.
Do gry w pierwszej lidze nie pali się też Piotr Polczak, jedyny reprezentant Polski w zespole.
- To byłby krok w tył. Rozmawiałem już o mojej sytuacji ze szkoleniowcem. Ile jestem wart? Pewnie tyle, ile zapłaci za mnie zainteresowany klub - zapewniał obrońca w rozmowie z "Gazetą".
W jego przypadku przeszkodzą może okazać się cena, jakiej zażyczą sobie działacze Cracovii.
Jednak w pierwszej lidze klub zostanie pozbawiony dochodów z wpływów za transmisje telewizyjne (ponad 4 mln zł). Nie dostanie też pieniędzy za wywalczoną pozycję. Budżet obniży się z około 18 do 13 mln zł. Mimo to Cracovia może okazać się finansowym potentatem zaplecza ekstraklasy, ale i tak władze będą chciały pozbyć się zawodników z najwyższymi kontraktami.
- Wielu piłkarzy będzie chciało odejść. Utrzymywanie gwiazd na siłę może skończyć się porażką. W najbliższych dniach atmosfera w klubie będzie trudna, ale będziemy prowadzić indywidualne rozmowy - twierdzi Janusz Filipiak, prezes Cracovii.
Mimo to pod Wawelem chcą zostać m.in. Pawlusiński i Marcin Cabaj, czyli czołowe postaci drużyny. - Jeszcze wierzę i czekam do 21 lipca na ostateczną decyzję. Wtedy musi się to wszystko zakończyć. Nie mam pomysłu, na to, co będę robił. Chyba zostanę w Cracovii, by walczyć o powrót do ekstraklasy - zapewnia bramkarz krakowian.
Pawlusiński: - Mam jeszcze roczny kontrakt i chcę go wypełnić. Jeżeli klub podejmie decyzję, że jestem niepotrzebny, to podamy sobie ręce i się rozejdziemy.
Cracovia otrzymała licencję na pierwszą ligę, jednak rozgrywki ruszą z tygodniowym opóźnieniem, czyli 31 lipca. W przyszłym sezonie krakowianie, wobec remontu stadionu przy Kałuży, zagrają najprawdopodobniej na obiektach Hutnika lub Kmity Zabierzów.
Cracovia - Górnik Z. 1-0
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5194&x=0
mecz na remis
Górnik miał nawet ciut więcej okazji
Ogólnie niepokoi, że nie widac w naszej grze ani troche taktyki, większość akcji na pałę
Odniosłem wrażenie że Górnik wymienił dwa razy więcej podań
straszna kicha :)
A ja uwazam ze odneslismy zasluzone zwyciestwo!Piekne podanie do Slusarskiego od Moskały i 1-0...2 kapitalne interwencje naszych bramkarzy - w 1 polowie Cabaj kapitalnie wybronil strzal z bliska ,a w drugiej polowce Pączek po strzale głową rewelacyjna obrona można nawet powiedzieć KLASA SWIATOWA.
Mecz stał na skandalicznie żałosnym poziomie.
w 54min rezerwowy skład przegrywa w Sosnowcu 1-0
Koniec meczu i mamy porażkę 1-0 w Sosnowcu z Zagłębiem!
http://www.cracovia.strefa.pl
galeria z meczu Cracovia-Gornik Zabrze, Zapraszamy
moja galeria z wczorajszego sparingu
Zagłębie - Cracovia 1:0
http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/galeria/show.php?id=369
Pierwsza drużyna zagra dziś o godz. 18 na wyjeździe z pierwszoligową Sandecją Nowy Sącz (dochody z meczu przeznaczone zostaną na leczenie chorego Krzysztofa Piszczka, byłego zawodnika krakowskiego klubu), a w tym samym czasie rezerwy spotkają się w Czańcu z LKS-em.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Z taką formą jaką prezentują piłkarze w sparingach to nie mamy nawet czego szukać w ekstraklasie . Jak ktoś / Płatek , Tabisz , Filipiak / tego nie widzi tzn. że sie nie zna na futbolu albo mu nie zależy na dobru drużyny !
gramy jutro jakieś sparingi czy jesteśmy juz tacy super przygotowani, że nie musimy??
nikt z nami nie chciał się umawiać bo miał być baraż jutro.
teraz to nie znajdziemy nic.
Trzeba chyba zagrać będzie sparing wewnetrzny. Grajków mamy nawet na 3 sklady
Jak można nie mieć umowionych sparingów na tydzień przed ligą!!!!!!!!!!
Baraż to żadne wytłumaczenie ,gdyż nikt nie wiedział kiedy i czy się odbędzie.
Grajków rzeczywiście mamy na 3 składy, z czego połowa nie wie czy zostanie a skład który wyjdzie na boisko we Wrocławiu nie zagrał razem nawet 90minut.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)