Na forum piłki nożnej już wrze.Odszedł Prezes SKF Wspierania Młodych Talentów"100-lat Cracovia" Rafał Wysocki a u nas cisza.Prezesowi dziękujemy za współpracę a jeszcze nie tak dawno wydawało się ,że ta współpraca się zacieśni.A teraz co? Wisimy w próżni.W klubie absolutnie nie ma z kim rozmawiać o młodzieży,jedyny trener młodych hokeistów nie otrzymuje pensji, nie wiemy jakie drużyny zostały zgłoszone do rozgrywek?????.Może ktoś jest mi w stanie powiedzieć z kim rozmawiać na ten temat?I znowu to samo co kiedyś.Klub ma młodzież daleko ,daleko ..... w ....nosie.Trzeba by było się bliżej przyjrzeć kto był v-ce prezesem stowarzyszenia bo chyba w tym tworze nie działał sam prezes,skoro jest ono wpisane do KRS-u jako organizacja pożytku publicznego i została zgłoszono do PZHL-u na zasadach UKS-u.Należałoby sie równiez przyjrzeć jak było stowarzyszenie finansowane i na co wydawano pieniądze z grantów z Urzędu Miasta skoro ich właściwie nigdy na nic nie było a sekcje tak piłkarskie jak i hokejowa utrzymywały się ze składek a sprzęt kupują sami rodzice..Skąd czerpano jeszcze pieniążki na szkolenie młodzieży?Nie o same pieniądze tu chodzi bo byłoby to zbyt egoistyczne podejście do sprawy.Ktoś w tym stowarzyszeniu jeszcze musiał być w Zarządzie i jakie to osoby.Może wytłumaczyłyby parę spraw.I albo walczymy o jego przetrwanie albo go grzebiemy.Skoro czytam na forum,że młodzi piłkarze płacą za boiska trningowe MKS-owi to pewnie hokeiści płacili z grantów za lód na Siedleckiego.Toż byłby to wtedy sztuczny twór do niczego nam nie potrzebny.Jeżeli działał na zasadach o których myślę to trzeba zrobić ostre cięcie i przedewszystkim nie przystępować do żadnych rozgrywek w nowym sezonie.To pierwsza nasuwająca się myśl a inne pomysły myślę,że się szybko pojawią.Są wyjścia z sytuacji i to myślę ciekawe (zreszta podpatrzone w innych klubach).Zobaczymy co wtedy klub zrobi jak nie będzie miał drużyn młodzieżowych.Panowie prezesi nie sztuką jest płacić kary do PZHL-u,bo hokeisty nie wyszkoli się w ciągu roku.Te wpakowane w studnię PZHL-u pieniązki lepiej wydac na szkolenie młodzieży i sprzęt.A więc czekamy na "witaj szkoło i witaj nowy sezonie 2009/2010!!!!!
-
-
Co dalej ze SKF Wspierania Młodych Talentów?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)