isaac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> avast to syf...wygrywa mi ze prawie kazda gra to
> wirus...
>
>
Jak ściągasz pirackie gry z sieci, albo jakieś gry nie wiadomo jakiego autorstwa to Avast po prostu mówi Ci prawdę.
Używam Avasta od kilku lat i jak się go dobrze skonfiguruje to jest naprawdę dobry.
-
-
Jaki program antywirusowy polecacie ?
[quote]Jak ściągasz pirackie gry z sieci, albo jakieś gry nie wiadomo jakiego autorstwa to Avast po prostu mówi Ci prawdę.[/quote]
Piepszysz :P Byle jakie AV czesto wykrywaja wirusy nawet w orginalnych grach (nie sypne przykladami z rekawa teraz, bo gram nie czesciej niz raz na rok, ale np. Cossacks B2W mi teraz do glowy przychodzi).
Przy darmowych AV rowniez bardzo czesto sie zdaza ze jak komp juz jest zawirusowany to AV staje sie nieskuteczny - co defacto stawia sens uzywania softu AV pod znakiem zapytania. Uzywac antywirusa, jeszcze takiej zasobozernej kobyly jak Avast tylko w celach prewencyjnych, to duzo latwiej i prosciej prewencyjnie nie wchodzic na podejrzane strony. I tak nic ciekawego na nich nie ma.
z darmowych to chyba AVG :)
W takim razie co zrobić gdy komputer mam już zainfekowany? :/
Pisalem juz, Kaspersky wiele razy dawal rade gdy komus trzeba bylo odwirusowac kompa.
Kaspersky jak jest komputer zainfekowany. Na co dzień jak się ja mam ostatnio Avira. Wydaje mi się że znajduje więceh syfu niż Avast.
zdecydowanie polecam AVAST! 2 lata bez zarzutu
zgrać co sie da i format...;)
AVG free. Dobrze chroni, proste menu. Dla przykładu w szkole używają AVASTa. Po przyniesieniu do domu pendriva którego w szkole używam miałem na nim 40 WIRUSÓW
darkos7 Napisał(a):
> zdecydowanie polecam AVAST! 2 lata bez zarzutu
Wiesz ja u siebie na kompie nie mialem wirusa przez duzo dluzszy okres niz 2 lata - [b]bez zadnego zainstalowanego antywirusa[/b]
Kaspersky je wporzo dycht. Dobra baza danych dobrze wykrywa wirusy, nie mam zarzutów.
Avast i nic wiecej :-)
52 dni później
Teraz mam takie pytanie co do Kasperskiego.... co zrobić żeby hulał mi dłużej (za darmo) niż 30 dni ?
należy wpisać w google: kavkiskey i poszukać w wynikach chińskiej stronki ;)
"Nie można dodac klucza..." "...Klucz licencyjny nie jest przeznaczony dla tego produktu"
I co teraz? :/
Avast to badziewie, które nie potrafi utrzymać trojana pod kwarantanną. Drze się jak obdzierany ze skóry, a systemu obronić nie potrafi :(
wrzo.ksc Napisał(a):
> "Nie można dodac klucza..." "...Klucz licencyjny
> nie jest przeznaczony dla tego produktu"
>
> I co teraz? :/
musisz znaleźć odpowiedni klucz do danego produktu ;)
KIS - Kaspersky Internet Security
KAV - Kaspersky AntiVirus
+numer wersji programu
ps. uwaga na szkodniki, możliwe ze w niektory pliki to jaki badziew wiec mozna przeskanwac ddatkowo jakimś skanerem online np Kasperskiego hehehe
Z tego co wiem, obecnie znalezienie dzialajacych kluczykow do KAVa graniczy z cudem niestety
www.peb.pl
poelcam klucze instalki itd uzywam tylko tej stronki. a co antywira uzywam kaspersky internet security jestem bardzo zadowolony... do wczoraj :/ klucze poznikaly wszedl jakis nowy kaspersky 10 ale tylko po ang .
24 dni później
GDATA 99.8%* - 999**
PANDA 99.6% - 2404
BULLGUARD 99.4% - 2981
NORTON 99.4% - 3194
F-SECURE 97.8% - 12 044
AVIRA 97.7% - 12 324
AVIRA (darmowa wers.) 97.7% - 12 324
McAFEE 97.3% - 14 387
KASPERSKY 96.6% - 18 287
*skuteczność
**liczba niezablokowanych wirusów
[b]źródło:[/b] Komputer Świat
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)