no właśnie że nie jasne ,PKOL na pewno jeszcze w tym miesiącu wyda decyzję w sprawie widzewa,a tam na 100% widzew będzie ukarany co najwyżej ujemnymi punktami .PKOL wyda wyrok jaki obecnie obowiązuje na dzień dzisiejszy ,a według ustawy PZPN nie każe już degradacją a punktami karnymi i finansową,także baraże na 100%,jest też mowa o rozpoczęciu ex o tydzień później.
-
-
Baraże o ekstraklasę
"Pozostałych czterech członków komisji spotkało się z Grzegorzem Latą i wszyscy zagłosowali przeciwko przyznaniu ŁKS-owi licencji."
A kibice ŁKS-u wciąż się łudzą że jeszcze coś się może zmienić w ich sprawie :)
Czekajmy spokojnie , już się kończy ten żałosny spektakl jaki zafundowano kibicom.
Nie zachowujmy się nieelegancko, miejmy klasę.
ŁKS -jeśli nie dostał licencji ostatecznie - jest sam sobie winny.
To jednak nie znaczy ze My mamy się cieszyć z tego że ŁKS leci.
My powinniśmy być zadowoleni że nie lecimy.
Może też z tego że prawo okazało się prawem.
A sytuacja ŁKS-u jest smutna ale jeszcze raz podkreślam - TO NIE NASZA WINA.
CRACOVIA PANY!!!!!
zawisza63 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no właśnie że nie jasne ,PKOL na pewno jeszcze
> w tym miesiącu wyda decyzję w sprawie widzewa,a
> tam na 100% widzew będzie ukarany co najwyżej
> ujemnymi punktami .PKOL wyda wyrok jaki obecnie
> obowiązuje na dzień dzisiejszy ,a według ustawy
> PZPN nie każe już degradacją a punktami karnymi
> i finansową,także baraże na 100%,jest też mowa
> o rozpoczęciu ex o tydzień później.
Dlaczego co najwyżej ujemnymi punktami? Na ostatnim Walnym PZPN nie uchwalił abolicji, a poza tym Sąd Najwyższy wskazał korupcję, jako czy nie przedawniający się z punktu widzenia prawa, oraz statutu UEFA
jkm05 - gdyby ŁKS zachowywał się z odrobiną pokory, to nie byłoby mowy z mojej strony o zadowoleniu z tego, że ŁKS zagra w 1 lidze. Ale zachowania ludzi związanych z ŁKS-em, ich ataki na kibiców Cracovii, na profesora Filipika, bezczelne zarzuty, które były na skraju zniesławienia (choćby ostatnie wypowiedzi dotyczące profesora Filipiaka), sprawiły że ciesze się z tego, że pewne reguły zostały dotrzymane, i nie jest tak, że licencja jest tylko świstkiem papieru, który i tak i tak zostanie w koncu przyznany (np w formie warunkowej licencji)
abolicji nie uchwalili ,ale rok temu przyjęli uchwałę żę kluby nie każemy degradacją ,przykład w tym roku jagielonia ,która zrobiła o wiele większe przekręty niż widzew i otrzymała karę 350 tyś i -10 pkt ,a widzew dostanie prawdopodobnie -6 pkt
zawisza , takie dawanie ujemnych punktów zamiast degradacji, kłóci się z zaleceniami FIFA i UEFA, które są przeciwko takim praktykom...
i podaj mi linka do takiej uchwaly, bo pierwsze słysze o czymś takim...
Komisja Odwoławcza do Spraw Licencji Polskiego Związku Piłki Nożnej nie przyznała we wtorek licencji na grę w ekstraklasie drużynie ŁKS.
Komisja Odwoławcza ds. Licencji uznała, że dopuszczenie ŁKS do rozgrywek ekstraklasy byłoby niezgodne z duchem sportu. Przewodniczący Komisji Zbigniew Lewicki nie brał udziału w rozpatrywaniu wniosku ŁKS, aby zaprotestować przeciwko naciskom jakie były
Łodzianie walczyli o pozwolenie, gdzie tylko się da. W końcu w poprzednim tygodniu Komisja ds. Nagłych PZPN (tworzą ją władze PZPN) zobligowała Komisję Odwoławczą do ponownego rozpatrzenia dokumentów. Pierwsza decyzja zapadła w połowie maja.
Łódzki Klub Sportowy będzie więc w przyszłym sezonie grał w 1. lidze. Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie, który rozpatruje skargę klubu na pierwotne nieprzyznanie licencji, wyda wyrok w połowie sierpnia. Przypomnijmy, że wniosek o wstrzymanie decyzji degradacji odrzucił.
Jeśli decyzja sądu będzie korzystna dla ŁKS-u, wówczas klub ten będzie mógł domagać się odszkodowania.
W trakcie wtorkowych obrad do dymisji podał się szef Komisji Odwoławczej ds. Licencji Zbigniew Lewicki.
[b]W Ekstraklasie zostaje Cracovia. [/b]
linka nie pamiętam ale to co piszę to na 100% ,od roku PZPN nie każe degradacją ,karać natomiast trzeba tych co w tym uczestniczyli ani kluby ,ta uchwała została w tamtym roku przyjęta.
Dangorka - to wszystko co piszesz to racja.
Ale jeden temat to naciski polityczne i łamanie zasad i to jest godne potępienia.
Inną zaś sprawą jest to ze trzeba trzymać klasę....
Nawet gdy inni jej nie mają, My ją mieć musimy.
Ja ciągle uważam że My nie jesteśmy tu stroną.
My tylko skorzystaliśmy przypadkowo w tej sytuacji (jeśli nic się nie zmieni).
Dlatego działania ŁKS-u .... są działaniami ŁKS-u !!!
CRACOVIA PANY!!!!!
Re: Baraże o ekstraklasę
Autor: zawisza63 (IP zapamiętane)
Data: 21 lip 2009 - 15:05:36
linka nie pamiętam ale to co piszę to na 100% ,od roku PZPN nie każe degradacją ,karać natomiast trzeba tych co w tym uczestniczyli ani kluby ,ta uchwała została w tamtym roku przyjęta.
Cos mi sie wydaje ze mijasz sie z prawda!
Chlopak o letnim nazwisku mial taki pomysl aby od 1 czerwca b/r wprowadzic go w zycie,ale czy doszlo do tego-tego juz nie wiem!
ZOSTAJEMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie weszło, działacze byli przeciwko. Info na 100%
:)
jkm05 - jako kibice Cracovii , zachowywaliśmy się z honorem i z klasą, mam tu na myśli nie tylko kibiców, zdecydowanej większości było obojętne to czy zagramy kosztem ŁKS-u w Ekstraklasie czy tez nie, ale również działaczy, czego najlepszym dowodem dla mnie jest ten artykuł
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6830375,Slaby_klub__slaby_lobbing__slabe_miasto.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4807058
może powinniśmy wysłać za ŁKS wniosek licencyjny?I dodatkowe pismo do PZPN-u, w którym prosimy o nagięcie reguł, i o przyznanie im licencji? Nie...jedyne co możemy zrobić, to skupić się na przygotowaniu do Ekstraklasy! Nie na świętowaniu, ale na cięzkiej pracy, która pozwoli nam wykorzystać szansę na zbudowanie silnego klubu!
To nie jest od nas zależne że zagramy w Ekstraklasie :) Dlatego nie ma co narzekać , tylko skupić się teraz na zbudowaniu 2-3 letniego planu, który zapewni nam w tym sezonie stabilizację w lidze, a w następnych, już na nowym stadionie, pozwoli nam walczyć o wyższe cele.
Teraz kur*a trzeba piłkarsko pokazać, że na Ekstraklasę zasługujemy... Mimo wcześniejszego spadku
DOOOO BOOOJUUU CRAAAACOOVIAAAAA !
Myslę że najlepszym podsumowanie tego tematu, jest wypowiedź Profesora
- Gdy ktoś mnie pyta, czy się cieszę z tego, że ŁKS nie dostał w końcu licencji, skutkiem czego zostajemy w ekstraklasie odpowiadam: Nie, jestem zmęczony i zniesmaczony tym, co się działo w ostatnim czasie - powiedział nam prezes Cracovii prof. Janusz Filipiak.
- Radości nie może być. Czuję zażenowanie jeśli chodzi o sędziowanie w poprzednim sezonie. Wielokrotnie było ono dla nas krzywdzące, że wspomnę chociażby ostatni mecz z Lechem Poznań, w którym przeciwnikowi uznano dwie bramki strzelone ze spalonego. Dlatego nie godzę się z takim postawieniem sprawy, że Cracovia spadła sportowo. To nie był sportowy spadek. On wynikał z rażących błędów sędziowskich w kilku spotkaniach - podkreśla prezes Cracovii. - Nagle po tym wszystkim spotkało nas dobre zakończenie, bo Cracovia zostaje w ekstraklasie, lecz cała sytuacja nie powinna mieć miejsca!
Janusz Filipiak nie zamierza jednak wpłynąć na zmianę systemu oceny, weryfikacji sędziów. - Jesteśmy członkami PZPN-u, a co za tym idzie jesteśmy powołani do prowadzenia klubu, a nie reformowania polskiego sportu. Chcemy działać normalnie, a od reformowania są inni - tłumaczy prezes Filipiak.
Zaprzecza, jakoby Cracovia planowała cięcia budżetowa związane z ewentualną degradacją do 1. ligi. - Nie mieliśmy takich zamiarów.
Nawet gdybyśmy mieli grać w 1. lidze nie byłoby żadnych cięć, żadnych gwałtownych ruchów. Podkreślam - zniesmaczenie to najlepsze określenie do tego, co teraz czuję - kończy prof. Filipiak.
zawisza63 Napisał(a):
> abolicji nie uchwalili ,ale rok temu przyjęli
> uchwałę żę kluby nie każemy degradacją
> ,przykład w tym roku jagielonia ,która zrobiła
> o wiele większe przekręty niż widzew i
> otrzymała karę 350 tyś i -10 pkt ,a widzew
> dostanie prawdopodobnie -6 pkt
No ale z Widzewem jest taka sprawa, że został już zdegradowany, tylko poprzez pewne zawiłości kara została zawieszona jakby. Widzew zatem nie zostaje teraz zdegradowany, tylko zostanie wykonany wyrok, który zapadł wcześniej już. Gdyby sprawa toczyła się teraz, to inna bajka.
A swoją drogą, to niektórzy mają se refleks...
Ha, ha... ;)
oscy_ksc_SKAWINA Napisał(a):
> Teraz kur*a trzeba piłkarsko pokazać, że na
> Ekstraklasę zasługujemy... Mimo wcześniejszego
> spadku
>
zrobimy kupe z tym skladem :)
dobra juz nie rozmywam
Chciałbym napisać "a nie mówiłem/pisałem, że będzie dobrze", ale nie wiem czego się jeszcze można spodziewać po tym zebraniu w czwartek.
Jakby nie było, ruletka się dalej kręci.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)