pozostalo 8 dni :)
-
-
Baraże o ekstraklasę
dokładnie wygrywając baraż mamy spokojną sytuacje, ŁKS się może odwoływać nikt im tego nie zabroni, ale prawo jest po Naszej stronie ;) chociaż raz
patrzac na to wsystko,mowie ze,mam to wszystko w dupie.zrobilismy niezly cyrkz tego wszystkiego.ja osobiscie,pogodzilem sie z porazka i degradacja..bo tak chyba bylo by najlepiej..
baraze...ok,pomoga nam?utrzymamy sie?chyba nie.chlopaki pojada na grilla do zakopca,jakis sedzia nas oszuka,wszystko to samo,tzn,wroci.a nie chcialbym tego..
nam potrzeba wstrzasu i to nie malego,zeby bylo lepiej i by co poniektozy pewne rzeczy dostrzegli..
nie lubie takich rzeczy jakie teraz sa,wynikly z powodu burdelu w pzpn.przegralismy i taki jest fakt.wiem ,wiem co poniektorzy powiedza,abym sie nie czepial..ja sie nie czepiam,gramy dalej,ale to nic nie zmienia jeslichodzi o Cracovie,pozostalkac,duzy i czkawka..
volker cyrk to zrobił Łks bo miał szanse ale to olali bo myśleli że cały czas mogą igrać z prawem i przepisami przecież CRACOVIA przepisów nie ustalała chociaż założyła PZPN Ludzie wreszcie się opanujcie gdzie widzicie wine CRACOVII jest szansa trzeba ją wykożystać wstrząs trzeba zrobić ale wole go robić w Ekstraklasieniż w I lidze!!!Myśle że pewni ludzie zrozumieją gdzie popełnili błędy i szybko to zaczną naprawiać!!!
pisze ogolnie.zdaje sobie sprawe z tego ze,ogolnie jest lipa..co ja poradze ze ,kocham ten klub?no co??
pisałbyś tak samo gdyby to Górnik był na 15 miejscu? że burdel w pzpn itp itd? naprawdę myślicie że dali Nam baraże bo jesteśmy Cracovia?
Cały czas płaczemy że nas ktoś wydymał a to sędziowie a to pzpn itp...
Jak ktoś w zgodzie z prawem wypiedrala lks z ligi i czystym przypadkiem my na tym korzystamy też płacz..
o co karwa Wam chodzi - przecież nie my wyjebiemy lks z ligi tylko on sam sie wyjebal a konkretnie to jego zarząd(widocznie można mieć gorszy od naszego).
LUDZIE! to może odpuśćmy te baraże?? będzie "honorowo".
jak to czytam to faktycznie widać, że niektórym wstrząs jest niezbędny. ale proponowałbym załatwić go sobie we własnym zakresie.
jest szansa i albo ją bierzemy albo nie. nie ma co marudzić, że w sumie to dobrze ale nie honorowo, może tak a może nie..., może się cieszmy, a może tego nie okazujmy... jak panienki, które są trochę w ciąży...
ciekawe co powiecie jak nasi kopacze będą mieli podobne podejście do meczów barażowych? poczucie winy wobec łks spęta im giry, kompleks zielonego stolika pogłębi niemoc strzelecką, i tacy honorowi będą, że 3 gole strzelą sobie sami, żeby było sprawiedliwe. aha - i premie meczowe trzeba ufundować rywalom za zwycięstwo nad nami, bo to nie fair, że mamy lepsze zaplecze finansowe i organizacyjne.
Ja myślę ,że najwyższy czas skończyć to pieprzenie czy nam się należy czy nie. Wszyscy kibice innych klubów, teraz wielce piszący o moralności i honorze, jakby podobna sytuacja dotyczyłą ich drużyn to zachowywaliby się identycznie jak my. Bo nie przypominam sobie, aby kibice Wisły mieli coś przeciwko temu, jak swego czasu pojawiła się sznsa na zastąpienie Feyenoordu wykluczonego z UEFA, albo kibice Lecha nie protestowali przed występami w PM, po tym jak Lechowi w 93 roku przyznano MP przy zielonym stoliku. W Polskiej piłce panuje od lat totalny bajzel i dochodzi do kuriozalnych sytuacji. No bo jak nazwać zjawiska takie jakie mają miejsce w naszej lidze ,że Amika gra jako Lech, ale nie odpowiada za stare grzechy ani Lecha ani Amiki, a Groclin niby jako Polonia, a kiedyś Piotrkovia stała się nagle Pogonią...itd. Czy przypadkiem nie bardziej honorowym rozwiązaniem byłoby, aby nowo powstałe kluby zaczynały swoją grę w niższych ligach, np V czy VI ?
Od 3 lat degradowane są kluby za korupcję i ktoś zawsze na tym korzysta, bo albo ten co miał spaść dzięki temu nie spadł, a ten który zajął nie premiowane awansem miejsce.. awansuje. To nie my wymiśliliśmy przepisy licencyjne, to nie my wpisaliśmy w regulamin zapis o tym ,że drużyna , która licencji nie otrzyma przesuwana jest na ostatnie miejsce. Gramy w barażach, bo tak zadecydowały 2 instancje licencyjne przy PZPN i to jeszcze zanim znaleźliśmy się na miejscu spadkowym. Nie jesteśmy pierwszą, a znając nasze realia zapewne nie ostatnią drużyną, która znalazła się w takiej sytuacji.
Jedyne do czego można mieć zastrzeżenia to list, który wspólnie z Arką napisaliśmy, moim zdaniem było to niepotrzebne.
Dzisiejsza Gazeta Krakowska - ostatnia strona "Cracovia w barazach" i na samym dole komentarz Przemyslawa Franczaka...no zgnoil nas jak psow...
List był potrzebny bo był moment ze pzpn zaczął ingerować a prawo cały czas było po naszej stronie werdykt komisji nie mógł być inny bo wtedy CRACOVIA i Akra mogła by się odwołać do UEFY że Łksowi przyznano licencje po terminie a to nie jest zgodne z prawem i wtedy mógłby się zacząć kocioł!!!Łks ma problemy od lat szkoda że padło na nich ale to jest sygnał że koniec z prowizorką Odrze Opole zabrali licencje w czasie rozgrywek Kmita się wycofała po rundzie jesiennej i tak zapewne było by z łksem dlatego komisja woli dmuchać na zimne jeżeli drumlakowi i spółce zależy na Łksie to niech tam zostaną !!!TYLKO PASY!!!Musimy wygrać baraże i zacząć duże reformy w CRACOVII!!!
czym wy sie przejmujecie za kilka miesiecy nikt juz nie bedzie o tym pamietal!
ja boje sie jednego zeby nikt nie powiedzial po meczach barazowych ze jest tak jak byc powinno czyli nie wygramy barazy ;/
Mysle ze post zac'a swietnie wszystko podsumowuje i mozna dyskusje na temat "honorowosci tego rozwiazania" zakonczyc.
Mam nadzieje ze sprawa Widzewa nie opóźni baraży i że zagramy 13 czerwca pierwszy mecz.
Pomijajac aspekt sportowy to cześć graczy ma kotrakty do końca czerwca.
Gdyby zameiszanei potrwalo dłużej to ciekawe co byłoby z tymi grajkami. Następny problem byłby z tymi których chcemy pozyskać....W sytuacji zawieszenia nikt dobry do nas nei przyjdzie. Potem zostana nas same ochłapy....A z tej kadry to większosc nadaje sie do 3 ligi.....Tak tylk ochciałem poruszyć inny aspekt jak może wyniknąc dla nas w przypadku odwlekania baraży.....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Bardzo ważny aspekt. Takie zawieszenie w próżni byłoby dla nas wysoce niekorzystne.
Może sie nie znam, ale co do Widzewa, to rorprawa SN jest kasacyjna. Czyli albo odrzucaja skargę PZPN i Widzew awansuje, albo ją uznają za zasadną i kierują sprawę do ponownego rozpatrzenia przez PZPN. A ten pewno sprawy przed 13 czerwca nie rozpatrzy, a z kolei po 30 czerwca nie będzie i tak już Widzewa zdegradować... tylko najwyżej im ujemne punkty da.
Nie może natomiast SN (jak sądzę) np. orzec, że Widzew będzie grał w I lidze.
Piszcie co chcecie. Jak ja widzę tą gre z jednym napastnikiem to mnie trzepie jak diabli... Korona jest na fali. korona będzie atakować a my zagramy z jednym goście z przodu??????????? Płatek fan Janasa? On chyba jakieś inne ksiązki niemieckie czytał. Może o modzie?
Zamieszanie trwa
Komisja do spraw Nagłych PZPN-u ma być ostatnią deską ratunku dla ŁKS-u, któremu Komisja Odwoławcza odmówiła licencji na grę w ekstraklasie.
Działacze klubu z al. Unii nie przestają walczyć o prawo gry w ekstraklasie. W piątek Andrzej Pożarlik, dyrektor generalny ŁKS SSA, złożył do zarządu PZPN-u zażalenie na odmowną decyzję i pismo procesowe do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Poinformował także ministra sportu Mirosława Drzewieckiego o uchybieniach proceduralnych. W poniedziałek łodzianie mają poprosić jeszcze o pomoc Polski Komitet Olimpijski, a za jego pośrednictwem także Międzynarodowy Komitet Olimpijski.
Największe zastrzeżenia szefowie sportowej spółki z al. Unii mają wobec Zbigniewa Lewickiego, przewodniczącego Komisji Odwoławczej. Przede wszystkim zarzucają mu brak obiektywizmu [Lewicki był kiedyś zawodnikiem Cracovii, która uniknęła degradacji - przyp. red.]. Również pozostali członkowie komisji - zdaniem szefów ŁKS-u - nie zapoznali się w pełni z dokumentami, które dostarczył klub z al. Unii.
W niedzielę pojawiła się nieoficjalna informacja, że prezes PZPN-u Grzegorz Lato pomoże ŁKS-owi. W jaki sposób? Przez powołanie Komisji do spraw Nagłych, która może nakazać, by Komisja Odwoławcza ds. licencji klubowych ponownie rozpatrzyła wniosek ŁKS-u. Tak było rok temu, kiedy poprzednik Laty Michał Listkiewicz i działacze ze Śląska ratowali Polonię Bytom.
Komisję do spraw Nagłych powołuje prezes związku, a w jej skład wchodzi pięciu wiceprezesów: Rudolf Bugdoł, Antoni Piechniczek, Adam Olkowicz, Jan Bednarek i Janusz Matusiak. Większość z nich przebywa obecnie z reprezentacją Polski w Republice Południowej Afryki. We wtorek kadra rozegra tam mecz z Irakiem. Do kraju wraca w czwartek, dlatego Komisja mogłaby podjąć działania dopiero pod koniec tygodnia.
Działacze z al. Unii nie ukrywają, że w walce o ekstraklasę liczą się nie dni, a godziny.
[b]- Spodziewamy się, że baraż Cracovii z Koroną Kielce może zostać odwołany - mówią przy al. Unii.[/b]
- Cały czas w stolicy pracują nasi prawnicy, którzy w różnych instytucjach starają się przedstawić nasze racje - informuje Dariusz Cychol, doradca Romana Gałuszki, prezesa ŁKS SSA.
Przypomnijmy, że w połowie maja Komisja Licencyjna odrzuciła wniosek ŁKS-u. Powodem był brak stadionu spełniającego wymogi, a także fatalny biznesplan. Do odwołania ełkaesiacy dołączyli umowę z GKS-em Bełchatów o korzystanie z jego obiektów. Nie przekonali jednak komisji, że będą mieli pieniądze na utrzymanie do końca sezonu (m.in. nie napisali, jak chcą zapłacić za wynajęcie stadionu). I to było najważniejszą przyczyną nieprzyznania licencji.
Źródło: Gazeta Wyborcza, Łódź - jw
komisja do spraw nagłych, czuję, że to nie koniec...
Damian Bąbol:
- [i]Co się może wydarzyć 10 czerwca w Sądzie Najwyższym. Kibice Widzewa mają się czego obawiać?[/i]
Sylwester Cacek:
[i]- Nic złego dla naszego klubu nie może się już stać. Sąd Najwyższy może tylko dokonać kasacji skargi PZPN-u. To jest najbardziej prawdopodobny scenariusz, lub co najwyżej przedłużyć tę decyzję. Poza tym mamy jeszcze bardzo dużo argumentów przeciwko metodom, jakimi posługiwał się PZPN, i o zwycięstwo w tej sprawie jestem całkowicie spokojny.[/i]
Źródło: Gazeta Wyborcza Łódź
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)