Jest mi smutno jest mi źle wegorza wisiał a ja nie... Standardy? ? Woow na dwa razy w roku standardy ,maty chooje muje dzikie węże. .. człowieku w swoim życiu złapałem max 40 ryb z czego 30 wypuscilem a 10 wysralem. Przyjebales się jakby człowiek łowić 8 razy w tygodniu po 72 h conajmniej na dobę. ..
Tak żebyś wiedział mam zwykła yyyyebana wędkę która lowiectwm na spinning raz na jakiś czas na spławik a tak to na żywca bo karpiem dooope można sobie podetrzec. To ie ryba dla mnie to samo leszcze gnioty. Także odpuść już i powtórzę że napisz książkę jak zostać zajebistym wedkarzem. .. Po twojemu takie obchodzenia się to gorzej jak z jajkiem ... choooj z tym wegorzem. Poszedł w jezioro jak strzała czyli mu nic nie było. Aha jak się zgłosi do weterynarza to powiedz mu ze oddam mu za leczenie u niego...
Zacznij wędkowac na gumowy haczyk żebyś nie uszkodził rybie gardła a jak głęboko polknie to trzewi całych. ..
Bez odbioru ....
-
-
Łowcy Ryb! Cracovia! Czyli Cracovia Fishing Team!
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Poszedł w jezioro jak
> strzała czyli mu nic nie było.
:D Dziękuję, nie mam więcej pytań.
Również bez odbioru.
Pozdrawiam.
Kruszyna miałem się już nie odzywać ale ten ostatni raz sobie pozwolę.
Ciekaw jestem jakbyś był właścicielem takiego łowiska i żył byś z ryb które pływają w twoim stawie czy wtedy też byś był taki kozak.
Do Ciebie jak ktoś wsiada i porzyga tapicerkę też wszystko jest ok?
Bez odbioru.
Nieżle na tym forum, jednemu się dobro narodowe miesza z kontraktem, drugiemu ryba z tapicerką - czekam na inne tematy w tym sezonie ogórkowym.:(
Tak jest ok bo płaci 400zl a za mycie place 100 także 300 jestem do przodu. Nie trafiłeś. ..
...co tam łowienie, konsumpcja to jest coś
https://www.facebook.com/WaitingMarch2016/videos/748472088617008/?pnref=story
Patrząc jak czaple albo niedźwiedzie obchodzą się ze złapanymi rybami można pomyśleć, że wędkarze to chodzące anioły.
Ostatnio byłem w Borach Tucholskich, na pięknym jeziorze, ale o brzydkiej nazwie "GWIAZDA" ;)
Miejsce urokliwe - idealne do nagrywania filmów przyrodniczych zw na obecność głuszców, żurawi,perkozów, łabędzi, dzikich gęsi i kaczek i ...bąków- wizualnie raj na ziemi.
Widoczność w wodzie na 7-8 metrów. Przekonałem się na własnej skórze ustawiając "na 3 metry długość linki na kotwicy" bo się wydawało, że jest płycej
Nad wodą, raj na ziemi, a pod powierzchnią ...- mars.
Bywam w Borach od ok. dekady i testuję różne jeziora, ale od kilku lat wraz z miejscowymi nie mamy efektów. Przetestowałem ok 10 akwenów.
Miejscowi mówią, że problem - nazywa się Pan Szworadzki. Tutaj widać kolejny przykład III RP - Pan jest oficjalnie rybakiem. w nocy sieci zakłada, tępi ryby, a w ciągu dnia....- oficjalnie jako stróż prawa sprawdza zezwolenia, które kosztują dużo jak na łowienie na ...marsie.
Są jakieś oddolne działania wędkarzy, którzy mają tam działki wykupione, ale podobno Pana Szworadzkiego wraz z lokalnymi układami/władzami mogą w dupę pocałować.
Reasumując - ten wykwit bezczelności/bezkarności - chamstwa i pogardy musi zostać powstrzymany, między innymi dla dobra tych którzy tego nie rozumieją
sterby Napisał(a):
> Patrząc jak czaple albo niedźwiedzie obchodzą
> się ze złapanymi rybami można pomyśleć, że
> wędkarze to chodzące anioły.
jasne, czaple i niedzwiedzie tez lowia hobbistycznie badz z nudow
Nie nie łowią z nudów, łowią z głodu, ale można domniemywać, że stres u rozrywanego i pożeranego żywcem łososia jest nie mniejszy niż węgorza z Zabierzowa Bocheńskiego, który summa summarum pozostał żywy.
Jestem za jak najbardziej humanitarnym postępowaniem ze złowionymi rybami, ale nie dajmy się zwariować.
Nawet ktoś kto stosuje C&R w 100% naraża rybę na stres, sprawia jej ból.
To jest niestety ta gorsza strona tego pięknego hobby.
Napewno dla przyjemności polują wydry,a już totalna masakra jest jak uczą młode polować. Zmora hodowców ryb i właścicieli łowisk. Nie jeden hodowca/właściciel zrezygnował z biznesu bo wydry przetrzebiły zbiornik.Siedzą na danym terenie do puki mają co jeść. Nie dość że inteligentne,to jeszcze są pod ochroną.
Czy Zabierzowski węgorz przeżył ?To że "Poszedł w jezioro jak strzała" wcale nie jest pewnikiem że pływa dalej.Ogulnie,gdy ryba jest wymęczona,odpowiednim wpuszczeniem do wody możemy o wiele więcej zwiększa jej szans na przeżycie. Nawet to ,że spokojnie odpłynie nie jest gwarantem że przeżyje. Oczywiście że z humanitaryzmem nie na co wariować bo wtedy wędkowanie przestaje być przyjemne i albo samemu się wariuje albo trzeba przestać wędkować. Przy stosowaniu C&R technika połowu się nie zmienia,tak że stres i ból ten sam.No może stres trochę mniejszy bo ryby w 80%odrazu trafiają do wody a nie do siatki.Z bólem u ryb tak do końca nie wiadomo jak jest,jedni naukowcy dowodzą że ryby bólu nie czują inni wręcz przeciwnie.
Swiec Panie nad dusza tego wegorza jesli nie przezyl....
Zaczal bys sie interesowac dziecmi w Etiopii bo umieraja z glodu a nie wegorzem z Zabierzowa... Sa na swiecie wieksze dramaty niz ten wegorz... Zainteresuj sie tym a nie wegorzem...
Wiecie , nawet w Anglii nie szanuja Wegorza ..... mozna go brac oficjalnie z Tamizy ..
To co tak użalacie się nad rybami, skoro Pan Bog rzekł: "Rozradzajcie się i rozmnażajcie się, i napełniajcie ziemię, i czyńcie ją sobie poddaną; panujcie nad rybami morskimi i nad ptactwem niebios, i nad wszelkimi zwierzętami, które się poruszają po ziemi" ! ? ::o
Jutro wkleję linka którego z przyczyn technicznych musiałem usunąć.
to chyba to sobie rozumiesz tak jak ci jest wygodnie
W sumie znalazłem bardziej wiarygodne żródła niż link który chciałem wcześniej przytoczyć.
Zapraszm do lektury.Może się co poniektórym rozjaśni.
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/w-polsce-znika-populacja-wegorza,169631,1,0.html
http://rozmaitosci.com/wegorz-po-europejsku/
Acha Kruszyna żebyś nie pomyślał że to jest stricte do Ciebi. Co poniektórych mam na myśli tych co są nieświadomi.
jurassic Napisał(a):
> To co tak użalacie się nad rybami, skoro Pan Bog
> rzekł: "Rozradzajcie się i rozmnażajcie się, i
> napełniajcie ziemię, i czyńcie ją sobie
> poddaną; panujcie nad rybami morskimi i nad
> ptactwem niebios, i nad wszelkimi zwierzętami,
> które się poruszają po ziemi" ! ? ::o
Ewangelia według św. Jana 21Słowo Życia
Jezus i cudowny połów ryb
https://www.facebook.com/valentino.VIP.official.page/videos/497699230429613/
...i kto tu kogo złowił:S
szuwarek Napisał(a):
> https://www.facebook.com/valentino.VIP.official.pa
> ge/videos/497699230429613/
>
> ...i kto tu kogo złowił:S
Qrrwa bez maty ,podnosza za glowe, szarpia nim strasznie pewnie mu zeby wylecialy strasznie niehumanitarnie sie z ta ryba obchodza... ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)