Jako,ze jestem koneserem ruskich pierogów jedzonych na mieście to ręke dam sobie uciąć za te sprzedawane w okrąglaku na Placu Nowym/Żydowskim.Okienko na wprost Alchemii z niebieskim szyldem.Duże domowe pierogi w liczbie w liczbie 12!sztuk za 6,50 plus złotówka za opakownie.Inna sprawa,ze zawsze mozna sobie wziać na wynos surowe i ugotowac w domu.Ja zawsze zapodaje sobie 18 sztuk na miejscu ,płace 11 zł i jestem przezadowolony.Znajomi w tym okienku zachwycają się plackami po węgiersku,które na mnie jak je widze tez robią wrażenie.
Odnośnie pierogów mrożonych które są do nabycia w sklepach to te z wodnej chowaja sie przy tych z bieżanowskiej(Pierożki Babuni).
-
-
Pierogi - gdzie najlepsze?
moze zmienimy nazwe tego watku na gdzie dobrze zjeść.
Rozmywajac watek :niezly kebab jest tez na plantach obok bunkru sztuki daja sporo miesa i do tego jakis napoj za 9zl ale juz surowki nie sa zbyt rewelacyjne tma polecam kebaba w ciescie . Wracajac do Wieliczki to na wprost budynku IPN u jest bardzo dobra mala pizzeria gdzie serwuja tradycyjna pizze na cienkim ciescie , cena tez nie za wysoka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)