[quote=mknacylopez]
Zagłębie Lubin ma kasę, ale Lubin jest mniejszy od Wodzisławia.
Chyba jednak nie jest mniejszy
[/quote]
A Pozatym w Lubinie jest Tesco a w Wodziławiu nie i to jest koronny argument ze Odra niepowinna grać w ekstraklasie
-
-
U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) cd
powierzchniowo może i jest mniejszy :p ale ludnościowo większy od wodzisławia o 25 tys :d
to tesco to dobry argument ale w Wodzisławiu jest Biedronka i kilka Żabek
tak, w tym Lubinie jeszcze Biedronka i MC było atutem jeśli kojarzę dobrze ;)
a prawda jest taka że Odra nie spadnie, bo ściągnie połowę ławki z Legii, a oni się zawsze tam odbudowują po za tym Legia ma zawsze 3 pkt pewne z Odrą w rundzie wiosennej, ot taka współpraca
Jestem w stanie założyć się z kimś, że Odra po tym sezonie spadnie. W przypadku przegranej przeze mnie jestem w stanie powiedzmy, że zafundować wejściówke na jakiś mecz na nowym El Passo:)
A baba jaga-podpisala kontrakt z Marokanskim obronca( tego kraju jeszcze nie bylo chyba u Nas). Im sie w dupie przewraca - dosc ,ze korupcjogennych przytulek wchlaniaja . prawoslawnoscia nie grzesza to jeszcze szkolke muzulmanska zakladaja!
wszak tam jest największe skupisko muzułmanów w Polsce....
a ja podobnie jak tofi idę o zakład.
Odra spadnie. Nie zdobędą dwudziestu punktów w trzynastu meczach na wiosnę.
Tofi, nawet bym się założył, ale karnet i tak kupuje:P Mam jakieś takie cholerne przeczucie że nie spadnie, coś Piechniczek podziała i będzie 14 miejsce:P Poza tym przez ostatnie parę sezonów, drużyna zajmująca ostatnie miejsce po rundzie jesiennej, nigdy nie spadała(o ile dobrze pamiętam, jeśli się mylę to proszę o poprawienie:) ).
[quote=Nzg]
Poza tym przez ostatnie parę sezonów, drużyna zajmująca ostatnie miejsce po rundzie jesiennej, nigdy nie spadała(o ile dobrze pamiętam, jeśli się mylę to proszę o poprawienie ).
[/quote]
Choćby w ostatnim sezonie spadł Górnik, który na półmetku był ostatni, miał jeden punkt straty do Nas i do Arki.
Według mnie w tym roku Odra leci na 100%. Tyle razy im się udawało, ale teraz oprócz corocznej słabości piłkarskiej doszły problemy organizacyjne. Tam się wszystko sypie i jeśli nic się nie zmieni to mogą się obudzić za niedługo w 2 czy nawet 3 lidze. Bardzo natomiast jestem ciekaw kto będzie drugim spadkowiczem, jak dla mnie to Piast albo Arka... ale tu przypuszczam walka będzie do ostatniej kolejki a może nawet dłużej ;-).
Aj, zapomniałem o Górniku, fakt. Prawda taka że ta drużyna ma największą mobilizacje. Sam Odry w ekstraklasie nie chcę, jestem zwolennikiem klubów z większych miast. Ich czas już nadszedł mam nadzieje, ale coś czuje że z pomocną ręką pzpn się utrzymają.
Ja jestem zwolennikiem drużyn, które coś tej naszej marnej lidze dają. Wszystko jedno skąd są, czy z dużego czy z małego miasta. Grodzisk swego czasu naprawdę fajnie się prezentował jeśli chodzi o stadionik, zaplecze i poziom a do tego w europejskich pucharach przyniósł trochę emocji a Polsce kilka punktów do rankingu.
Odra, która w ostatnich latach wypromowała kilku fajnych zawodników (jak choćby Rasiak) teraz nie daje nic, ani kibiców, ani piłkarzy ani stadionu... czas się pożegnać z ekstraklasą.
Nzg Napisał(a):
> jestem zwolennikiem
> klubów z większych miast. Ich czas już
> nadszedł
Było w historii naszej ligi kilka klubów z większych miast. Nawet całkiem dużych miast.
Olimpia Poznań, wcześniej Gwardia Warszawa :D
Kto na to chodził? - wielkość miasta ma być wyznacznikiem?
Zresztą pogląd, że ekstraklasa należy się klubom z dużą ilością kibiców, z dużych miast też jest trudny do obrony.
Najważniejsze, żeby klub funkcjonował na odpowiednio wysokim poziomie organizacyjnym, czyli miał odpowiednio wysoki budżet, chociaż nie tylko to.
Odra przez lata organizacyjnie stała nieźle. Miała niesamowitą zdolność do promowania przeciętnych najczęściej zawodników (Chmiest, Pawełek, itp, itd.) i sprzedawania ich frajerom za ciężkie pieniądze. I jakośtam sobie żyli.
Od kiedy zabrakło Sochy, a przyszli Czesi zaczął się burdel organizacyjny. A czym to się kończy - widzieliśmy na przykładzie ŁKS-u. Więc jeżeli się te przepychanki między właścicielami nie skończąw ciągu najbliższego miesiąca, to Odra spadnie na 100%
http://www.90minut.pl/news/109/news1099301-Jakub-Jarosz-odchodzi-z-Zaglebia-Lubin.html Zdzisek Kapka się przemieszcza z klubu do klubu. Co za szuja, a jeszcze większe szuje ci, którzy go zatrudniają wszędzie :)
Trener Maciej Skorża gościł w środę na meczu Ligi Europejskiej pomiędzy Bate Borysow a Benficą Lizbona. Szkoleniowiec Wisły przyglądał się kilku piłkarzom mistrza Białorusi - informuje "Przegląd Sportowy"
Wisła Kraków potrzebuje wzmocnień. Drużyna Macieja Skorży już od jakiegoś czasu stoi w miejscu. Niby dominuje na krajowym podwórku, jednak jej przewaga nad pozostałymi rywalami nie jest duża. Dodatkowo w tym sezonie nie potrafiła przebrnąć przez eliminacje eliminacji Ligi Mistrzów.
Trener Skorża, który od września odpowiada za politykę transferową klubu, wybrał się na Białoruś, by tam poszukać piłkarzy mogących wzmocnić jego drużynę. Według informacji "PS" obserwował czterech zawodników mistrza kraju, Bate Borysow.
Pierwszym z nich jest 26-letni reprezentacyjny napastnik Witalij Rodionow. Kolejni trzej to obrońcy: Maksim Bardaczow, Siergiej Sosnowski - który w meczu z Benficą zdobył bramkę dla Bate - oraz Aleksandr Jurewicz. Oni także mają na swoim koncie występy w reprezentacji Białorusi.
Dla piłkarzy Bate przejście do Wisły Kraków z pewnością nie byłoby sportowym awansem, jednak w Krakowie mogliby liczyć na dużo wyższe zarobki niż na Białorusi. Pytanie tylko, czy Wisła jest gotowa na transfery, mogące sięgać kwot nawet miliona euro.
Warto dodać, że w sezonie 2008/2009 BATE Borysów grało w Lidze Mistrzów. Mierzyło się w grupie z takimi zespołami jak Real Madryt, Juventus Turyn i Zenit Sankt Petersburg i napsuło renomowanym rywalom sporo krwi. Z Juve zremisowało dwukrotnie (2:2 i 0:0), zdobyło też punkt z Zenitem (1:1), a z Realem przegrało tylko 0:2 i 0:1. W tych meczach występowali zawodnicy, którymi zainteresowana jest Wisła.
labedzi spiew sorzy...
jeszcze tylko 2 mecze
cupial nie wybacza
Testowani w minionym tygodniu piłkarze nie przekonali do siebie trenera Tomasza Kafarskiego i zostali odesłani do domów.
Żaden z czwórki zawodników (Krzysztof Świątek z Hutnika Kraków, Paweł Kaczmarek ze Znicza Pruszków, Tomas Jursa z FK Karviny i Nikolaj Osipowicz z Ripo Mińsk), którzy przez kilka dni trenowali z zespołem, nie przekonało do siebie szkoleniowca Lechii. Po dzisiejszej wewnętrznej gierce sztab trenerski podjął decyzję o rezygnacji z dalszego testowania wspomnianych zawodników. Trener Tomasz Kafarski nie miał wątpliwości: - Żaden z nich nie przekonał mnie do siebie, a ja potrzebuję piłkarzy o lepszych umiejętnościach. Ci, którzy byli na testach, nie byli lepsi od zawodników, których obecnie mam w drużynie.
W sobotę i niedzielę piłkarze Lechii będą mieli wolne, ze względu na rozegrany wcześniej awansem mecz z Arką Gdynia, zaś od poniedziałku zaczną przygotowania do ostatniego w tym roku meczu ligowego z Cracovią.
www.lechia.pl
Wisła Kraków testuje Michała Pazdana
Wygląda na to że żabole odpuszczają walkę o ekstraklasę.
Za to Wisła ściąga z powrotem emeryta Clebera - http://www.90minut.pl/news/110/news1102471-Cleber-wraca-do-Wisly.html
No to trzeba koniecznie Dudzica zostawić :D:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)