Widzę, że już niektórzy po prezentacji, gratuluje wyników. Ja właśnie siedzę i wkuwam po nocach.:( Powiedzcie mi jedną rzecz, jakiego typu oni zadają pytania po tej prezentacji? Bo ja jakoś nie miałem czasu przeczytać tych lektur i bazuje wyłącznie na streszczeniach. Słyszałem od wielu osób, że oni tak samo jechali na brykach i zdali, a pytania mieli typu: "Dlaczego wybrałeś ten temat?", chociaż z treści lektur też się trafiały, ale mało szczegółowe, takie, że znajomość streszczeń wystarczyła. Jak to wyglądało u Was?
-
-
matura - drobna pomoc
To jakiego typu pytania mogą paść to już zależy od komisji.
Jedna komisja może Ci zadać 3, a inna nawet 8 pytań.
Często się zdarza, że pytają czemu wybrałeś taki temat czy jak pomogła Ci literatura przedmiotu.
Musiałbyś też mieć dużo szczęścia, żeby nie spytali Cię o treść książek.
Bywa, że zadają pytania związane z samą prezentacją.
W sumie to i tak wystarczy odpowiedzieć na jedno pytanie.;) Myślę, że nie będzie źle. Dzięki Tofi!
Ja na prezentacji mialem 3 pytania (jak wszyscy u nas): 1. scharakteryzuj polski sarmatyzm, 2. ktora z ksiazek w literaturze przedmiotu najbardziej mi sie przydala, a trzecie bylo osobiste - jedna mlódka z komisji widocznie się przesadnie zafascynowała mną :). Egzamin byl zdany na 20/20.
W takim razie spoko! Dziś idąc do sklepu spotkałem polonistkę przed którą mam się produkować, pocisnąłem z bajerą do niej, także jakiś krok do zdania prezentacji już wykonałem.:D:P
Obydwa ustne egzaminy zaliczone!:D Potwierdzam to co mówili mi wszyscy, że do prezentacji maturalnej wystarczy przygotować się ze streszczeń.:)
Chciałbym z tego miejsca podziękować takim użytkownikom forum jak: Basiek18_KSC, Horcyk, Dinth, As_KSC za dostarczanie przydatnych materiałów i inne formy pomocy. Wielkie i serdeczne dzięki!;)
To teraz na studia się załap i będzie git ;)
39 dni później
Jak tam wyniki Waszych matur? Ja zdałem i to dużo lepiej niż się tego spodziewałem.:D
U mnie matura do przodu.
To jak zdałem to się okaże czy to wystarczy, żeby dostać się na jakąś przyzwoitą uczelnie.
Do przodu do przodu...
26 dni później
Jak idzie albo poszło załatwianie studiów? Wybiera się jakiś Pasiak do Rzeszowa?
Ja osobiście do Rzeszowa nie, ale słyszałem, że są tam przyzwoite uczelnie.;) W dalszym ciągu czekam na odpowiedź, czy jestem przyjęty czy też nie...:(
a ktoś z was wybiera sie do Małopolskiej Wyzszej skzoly Zawodowej w Krk ?:) Specjalnosc Turystyuka i Hotelarstwo :P
Toć ja już studentką.
mgr inż dr re(habilitowany) prof Paulina G.
113 dni później
[size=large]Co po maturze? Szkoła policealna vs. Studia...[/size]
Co Waszym zdaniem lepsze, studia na bez przyszłościowym kierunku czy jakaś konkretna szkoła policealna?
Już niedługo zakończy się pierwszy semestr, a ja chyba już doszedłem do wniosków, że wybrany przeze mnie kierunek studiów, czyli socjologia, nie da mi żadnego konkretnego zawodu. Mało tego, miał to być ciekawy kierunek humanistyczny, dotyczący społeczeństwa, tym czasem spotykam się tu z takimi przedmiotami jak Ekonomia, Podstawy zarządzania itp. :( Myślę, nad zakończeniem przygody ze studiami i rozpoczęciem edukacji w jakiejś szkolę policealnej. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych szkół? Jest tu może jakiś absolwent takiej szkoły?!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)