Cholera jasna stoję teraz przed sakramentalnym dylematem jaki nowy telefon kupić?
Wydzwania do mnie baba z Orange i męczy.
No i nie wiem ,chciałbym by miał navigację, telefon ,internet ,aparat , baterie co długo trzyma i nie musi byc dotykowy.
Od pierwszego pażdziernika wchodzi N96 może to,Karvin ma SE xperie x1,ale jak zobaczyłem ten telefon to chyba nie chce mieć takiego skomplikowanego.Myślałem też o N6700 i o iphone
Zaraz zwariuje a nie chce wybrać żle bo miałem Omnie i takiego syfu to chyba nie miałem nigdy.
Ma ktoś coś dobrego ?
-
-
telefonia komórkowa - era, orange, play, plus (alfabetycznie)
Ja jeszcze wrócę do postu Tytusa, bo jakoś ominął mnie ten temat.
W każdym telefonie masz możliwość wybrania NA STAŁE zasięgu 2G Plusa, wtedy będziesz miał identyczny zasięg jak Plus. Problem ze zrywanymi i słabymi połączeniami (szczególnie na trasie gdzie się przemieszczasz i skaczesz miedzy nadajnikami) jest związany z tym, że telefony bardzo długo pozostają w zasięgu Playa, nawet jak on prawie zanika, dopiero wówczas przechodzą na Plusa.
Sam to wielokrotnie obserwowałem, na telefonie jedna kreska zasięgu, ale telefon twardo trzyma zasięg Play 3G. Dopiero po chwili telefon przeskakuje na roaming Plusa i zasięg znów kilka kresek.
Jednym słowej - nie jesteś zadowolony z zasięgu Play - możesz korzystać tylko z nadajników Plusa - za darmo - do tej pory tylko promocje na darmowe wideorozmowy były obłożone koniecznością bycia w zasięgu Play 3G.
6 dni później
mam pytanie
nie przedluzal juz ktos moze umowy z play ???
konczy mi sie umowa w listopadzie ale ni chuja nikt mnie nie namowi juz na to gowno !!!!
jak wyglada sytuacja z umowa??? pewnie przejdzie na czas nie okreslony a kolejny miesiac nie dam im zarobic bo to dno....
sa jakies gotowe druki? ( nie przedluzanie umowy) aby im wyslac, czy sprawe zalatwie np w galerii krakowskiej w tej niby obsludze klienta??
niby tani operator ale obsluga klienta zenada..... odradzam
Sprwe załatwisz w kazdym salonie play,każdy salon ma druki o rezygnacji.Rezygnacje składasz miesiąc wczesniej a jesli tego nie zrobisz umowa przejdzie na czas nieokreślony.Info pewne od mojej kobiety która ma nieszczęście pracowac w play.
A co wam tak konkretnie nie pasuje w sieci Play?
Play OK!:)
440 dni później
Możecie teraz pisać/dzwonić w Orange?
Właśnie nie można. Coś się im zje.bało, ale tylko usługi "na kartę", bo z abonamentowej można normalnie pisać i dzwonić.
MicHuMP Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Możecie teraz pisać/dzwonić w Orange?
awaria w sieci
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8853998,Wielka_awaria_sieci_Orange_w_calym_kraju.html
awaria sieci obejmuje tylko prepaidy
Już działa. Mi.
I nawet 30min w sieci na święta dali. Wow.
BartAcid Napisał(a):
> I nawet 30min w sieci na święta dali. Wow.
nie wiem jak Wy ale ja dostałem tego esa i mi zeszło siano z konta i nie mam tych minut ... :/
Pisze że NA ŚWIĘTA czyt. Sobota i Niedziela.... nie wiem czy wigilie wliczają.
7 dni później
Ja właśnie przedłużyłem ofertę w Play
Bardzo dobra promocja.
Za 79zł brutto mam 500 min do wszystkich co miesiąc/do Play za darmo
Dodatkowo pierwsze 6 miesięcy dodatkowe 100min do wszystkich, czyli razem 600
I Nokię E52 za 1zł
Czekam na kuriera:)
ja zakupiłem Play Fresh...w styczniu wezme abonament...teraz doładowałem za 30zł i dostałem dodatkowe 70zł czyli w sumie 100zł i 1000 smsów do wszystkich sieci za free :)
Play bije wszystkich na głowe !
isaac w jaki sposob doszlo ci te 70zł ? bo kupilem dzis karte za 30 zł i mam dalej 30
Sprawdź co otrzymasz w promocji:
* Twoje 30 zł zamienimy na świąteczne 100 zł na rozmowy, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci
[b]Jak włączyć promocję 100 zł za 30 zł?
* doładuj konto, aby mieć na nim minimum 30 zł
1 sposób - wybierz i zatwierdź kod *111*25*1#
2 sposób zaloguj się na stronie Play24 i wybierz odpowiedni pakiet w zakładce Usługi
3 sposób odwiedź Salon Play i poproś sprzedawcę o włączenie wybranej usługi[/b]
Kiedy promocja zostanie włączona?
* Promocja zostanie włączona w ciągu 24h od momentu aktywacji.
Jak sprawdzić czy promocja jest włączona?
* wybierz kod *111*25*3#
Bonusowe środki możesz wykorzystać na krajowe rozmowy, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci w ciągu 30 dni od dnia przyznania.
Promocja trwa od 7.12.2010 do 31.12.2010.
a jak ktoś nie zdąży wykorzystać tych 100zł w miesiąc, to wystarczy doładować przez stronę play i dostaniecie 10% gratis, czyli np. doładowanie 30zł daje 30zł na normalne konto i 9zł na konto bonusowe którego wartość (czyli 9zł plus to co zostało z 100zł na święta) jest przedłużone o kolejny miesiąc.
10 dni później
Biorąc telefon na abonament minimalny okres umowy to 24 miesiące ? Taką informację mogę znaleźć w sklepie internetowym (Orange, Era) a kumpel mi mówił, że w salonie podpisywał normalnie na 12 miesięcy.
horcyk Napisał(a):
> Biorąc telefon na abonament minimalny okres umowy
> to 24 miesiące ? Taką informację mogę
> znaleźć w sklepie internetowym (Orange, Era) a
> kumpel mi mówił, że w salonie podpisywał
> normalnie na 12 miesięcy.
nie wydaje mi się...w Playu na 12 miesięcy możesz podpisać umowe ale bez telefonu...z telefonem tylko na 24 m-ce...
240 dni później
Przedłużał ktoś z Was umowę w play? Opłaca się zwlekać z tym do ostatnich dni, żeby dostać lepszą ofertę, czy raczej nie ma co na to liczyć?
Ja przedłużałam przed wakacjami (pod koniec maja), a umowa kończyła mi się w pierwszym tygodniu sierpnia. Co ważne przedłużałam załatwiając wszystko telefonicznie - wszelkie papierki oraz nowy tel, pojawiły się na następny dzień kurierem. Wszystko to, miało mi dać korzystniejsze warunki niż przedłużając w salonie no i chyba :) rzeczywiście tak było, bo koleś zaproponował mi zupełnie inną ofertę niż jego koledzy w punkcie stacjonarnym
A najważniejsza kwestia to się dopytać, albo samemu policzyć, ile minut wydzwaniasz miesięcznie do play (stan darmowy do play'a jest mega dobry), a ile do innych sieci i na tej podstawie zdecydować się na jakiś wariant abonamentu.
No i oczywiście wyszło na to, że na Twoje pytanie nie odpowiedziałam ;)
Jakie polecacie prepaidy?:)
Tak-Tak (T-mobile). Przede wszystkim wysoka jakość obsługi klienta. Ceny dorównujące innym prepaidom na rynku, jakichś większych promocji tu brak. Najlepsze było to, że minął mi kiedyś termin połączeń przychodzących (powinni wyłączyć numer) a ja mogłem je odbierać prawie przez rok. Później oczywiście doładowałem a numer cały czas hulał.
Orange POP. Przeniosłem nr z T-mobile za co dostaje bonus do każdego doładowania. Tanie SMSy od Orange (mam dużo znajomych w tej sieci) ale wszystko rozchodzi się o wkurzające pakiety. Najgorszą rzeczą jaka spotkała mnie tu - a do której byłem przyzwyczajony - to sumowanie się ważności konta za doładowania. W T-mobile, konto przedłużane jest od ostatniego dnia jego ważności. W Orange konto przedłużane jest od dnia doładowania. Poza tym przepadają pozostałe środki, jeżeli nie przedłuży się konta na połączenia wychodzące.:(
Heyah - jedna płaska stawka do wszystkich (poza Play oczywiście), tanie połączenia do UE, darmowe SMSy w sieci (bez konieczności wykupowania pakietów), darmowe połączenia w sieci przez miesiąc po doładowaniu za 30zł. Jest to PTC, także są takie nie ma tu takich problemów z przedłużanie konta jak w Orange. Jestem bardzo zadowolony.
Nie miałem przyjemności skorzystać z prepaidu Play. Może ktoś się wypowie, byłbym wdzięczny.
OGNISKO na 80101 (orange) pakiet 120 sms-ów do wszystkich sieci ważne 3 dni i oczywiście za darmo;)
W orange za 18zł masz w sieci 120min i 600SMS (dwa pakiety na miesiąc). Wszędzie kasa przepada jak nie doładujesz po określonym czasie. Jednak masz zawsze 5 dni można odzyskanie straconej kasy doładowując telefon. Jak co 25dni masz 30% gratis.
BartAcid Napisał(a):
> Wszędzie kasa przepada
> jak nie doładujesz po określonym czasie.
W Heyah kasa nie przepada, już miałem tak, że połączenia wychodzące miałem zablokowane, doładowałem dopiero po tygodniu (bo nie było mi potrzebne wcześniej) i nic nie przepadło.
Poza tym często korzystam w Heyah z promocji podwójnego drugiego doładowania, co według mnie jest bardzo połacalne, dlatego, że np. doładowuję za 20 zł na 1 miesiąc, w ciągu 5 dni doładowwuję 50 zł na trzy miesiące i w ten sposób mam 20 zł + 50 zł x 2 = 120 zł na cztery miesiące, ponosząc koszty 70 zł ! Czyli w sumie płacę ok. 60 % tego co dostaję, a w efekcie, jak minuta w Heyah do wszystkich sieci kosztuje 0,30 zł, to w efekcie tego zabiegu kosztuje rzeczywiście 0,175 zł (tj. 17,5 grosza) !
Dokładnie, w Heyah i Tak-Tak nie przepada hajs. Poza tym miałem przypadek za czasów Ery, gdzie mogłem odbierać połączenia z numeru, który teoretycznie od roku powinien być i wyłączony a środki mi nie przepady. Uważam, że Heyah bije Orange na łeb - bezpłatne SMSy i bezpłatne dzwonienie w sieci (po doładowaniu za 30zł) oraz podwójne doładowanie sprawiają, że ciężko wykorzystać to co ma się na koncie. Wczoraj natomiast dostałem SMS informujący o nowej promocji - pakiet 1000 SMSów do wszystkich sieci za 9zł - orange'owski pakiet może się przy tym schować.:)
1000 za 9, 600 za 6. 600 dwa razy zdarzyło mi się wykorzystać. Wszystko zależy od tego gdzie większość ludzi z którymi jest kontakt ma telefon. Oczywiście w przypadku pre-paid. Mi tylko brak starej lojalnościówki w Orange.
No w sumie tak, choć ogólnie pakiety są do dupy, bo płaci się z góry. Najlepiej namawiać znajomych na Heyah i samemu tam migrować - esy za darmo bez pakietów i dzwonienie za free.:) Przez pannę zacząłem korzystać z usług Orange, ale wkrótce zrezygnuje, a jej wręczę startówkę Heyah.:D
kup sobie "tu biedronka" hehehe
4 dni później
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/taryfy/karta/startery?utm_source=display&WT.mc_id=TT_11_04_05 Całkiem ciekawa promocja.
10 dni później
ja jestem za PLusem, ma nie dość, że najlepszy zasięg to ciekawe, opłacalne oferty
Z tym zasięgiem to każdy operator chwali, że ma najlepszy a nie miałem problemu ani z Orange ani z T-mobile/Heyah. Gorzej z Play, troszkę gubi zasięg (telefon na 100% sprawny). Mam natomiast pytanie do użytkowników prepaid Play, kumatych w tej sieci. Czy jest jakaś różnica między starterami w tej sieci? Kupiłem starter za 5zł (dla celów testowych), wydaje mi się, że nie mam dostępnych wszystkich opcji promocyjnych dla Play Fresh. Z góry dzięki za odpowiedź.
Kamil patrz kto post napisał.
Heyah najlepsza, ostatnio wyjatkowo mialem orange to operator ukradl mi z konta okolo 30000 :(
4 dni później
osobiście jestem w Play od czterech lat i powiem szczerze nie zamienił bym tej sieci na żadną inną ponieważ:
1) darmowe nie limitowane połączenia ze wszystkimi w play
2) mnóstwo minut do wszystkich sieci(zdecydowanie więcej niż dają inni operatorzy)
3) nie interesuje mnie kto jest w jakiej sieci gdyż przyznane minuty są do wykorzystania do wszystkich operatorów
4) zasięg plusa,najgorzej jest na niektórych odcinkach autostrad.
5) dla klientów play dodatkowe GB dla internetu.
Jeśli ktoś chce podpisać umowę to grudzień lub marzec bo wtedy są ich mega promocje urodzinowe
Wśród prepaidów na dzień dzisiejszy Heyah z Playem nie ma sobie równych. Właśnie Heyah wprowadziła nową promocję - http://www.heyah.pl/#/na-karte/rok-waznosci-konta
T-mobile też ma to przedłużenie, w Orange wysłanie specjalnego smsa za free przedłuża ważność konta o 2 lata.
7 dni później
Wie ktoś jak sprawdzić stan pakietów w Play Fresh? Mam ten shit od niedawna i jeszcze nie bardzo kumaty jestem w tej sieci, a ich stronka się troszkę wiesza. Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrówki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)