Jestem zarejestrowany w Urzędzie Pracy, od połowy listopada pracowałem na umowe zlecenie w ramach okresu próbnego, teraz będe miał umowe o prace i usłyszałem od znajomego że mogą mi robić problemy że ich odrazu nie powiadomiłem. Wie ktoś jak to wygląda? Nie brałem zasiłku ani innych świadczeń.
Z góry dzięki.
-
-
PYTANIA I PORADY!!
rene Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem zarejestrowany w Urzędzie Pracy, od
> połowy listopada pracowałem na umowe zlecenie w
> ramach okresu próbnego, teraz będe miał umowe o
> prace i usłyszałem od znajomego że mogą mi
> robić problemy że ich odrazu nie powiadomiłem.
> Wie ktoś jak to wygląda? Nie brałem zasiłku
> ani innych świadczeń.
> Z góry dzięki.
Jesteś zarejestrowany jako osoba bezrobotna?
Twoim obowiązkiem było zgłosić do 7 dni od momentu podpisania umowy, że już pracujesz w przeciwnym wypadku 500 zł kary.
Wcześniej robił to pracodawca, teraz przepisy się zmieniły.
Natomiast nie wiem dokładnie jak sprawa wygląda jeżeli nie pobierałeś zasiłku ani świadczeń więc ręki nie dam sobie uciąć.
Nie podpiszesz dwa razy listy i sami cie wypiszą, choć jak się prepiteta zmieniły to może maja jakieś dodatki za dusze na liście, dopiero po nowym roku polecisz. A gdzie tam, jeszcze pijani będą i zajęci rozmowami o prezentach i noworocznych imprezach, optimum koło maja. Nie, gdzie tam, święto pracy przeca, więc od marca trzeba się szykować bo też na M. Ale po maju jest czerwiec, więc wakacje. Po wakacjach trzeba o.....
Zgłoś im choć pewnie nie wiedzą że nawet tam byłeś. Dopiero księgują ludzi którzy zgłosili się po skończeniu budowy dworca centralnego.
Wyciepcie ta opcje ze spamem jak was prosze.
ok dzieki.. popróbuje..
Do subwoofera aktywnego trzeba jeszcze doprowadzić zasilanie!
Gdzie w Krakowie można kupić kartki świąteczne na jakiś szczytny cel przeznaczone?
Co roku wysyłam kilka kartek pocztą i zawsze kupowałem w LO, a potem moi młodsi znajomi bo można tam było kupić kartki dla hospicium św. Łazarza.
BTW. Fajnie by było jakby takie kartki można było kupić z pasiastymi elementami, ale to chyba na przyszłe święta ;)
Muszę kupić prezent znajomej obracającej się w kręgach rock/metal. Gdzie znajdę sklepy z rzeczami w takim stylu? Zdaje się, że kiedyś coś było koło arkad na grodzkiej ale to już przeszłość.
Na Długiej, gdzieś w połowie, jest sklep po schodkach w górę. Bodajże Długa 17, czy jakoś tak. Kiedyś kupowałem tam bilety na Ulvera i sklepik całkiem przyzwoicie się prezentował - albumy, koszulki i reszta tego "syfu" ;)
A nie lepiej na plebanii kupić krucyfiks.....lub..... hit świateczny..... tabliczke z napisem WIELICZKA
south man Napisał(a):
> Muszę kupić prezent znajomej obracającej się w
> kręgach rock/metal. Gdzie znajdę sklepy z
> rzeczami w takim stylu? Zdaje się, że kiedyś
> coś było koło arkad na grodzkiej ale to już
> przeszłość.
Masz 2 na florianskiej. Nazywaja sie The Dragons czy cos takiego. POpatrz tam. Ogrom różnych Cudow .
Ktoś ma pojęcie o takim czymś jak skreczing? Jak traktować skreczing w sytuacji gdy ustawa tego zabrania? Wystarczające jest wykupienie licencji czy trzeba zgode autora?
4 dni później
Jest tu ktoś aktywny na forum z Zakopanego ? prosiłbym o kontakt.
oj nie wiem czy bedzie mial odwage sie ujawnic:D ....trudny temat.
Potrzebuję lekarstwo ( na recepte ) Relanium 5mg.
Czy wie ktoś gdzie mogę znaleźć aktualne dane statystyczne na temat rynku wewnętrznego tj przepływu towarów, ludzi, usług i kapitałów?? na str GUSu nie ma :) jeśli ktoś się orientuje w tym temacie proszę o PW :)
Czy korzysta ktos z was z Cyfra+ online? Jezeli tak to napiszcie czy wam tez raz idzie czysty obraz raz rozmazany itp
i love Cracovia Napisał(a):
> Potrzebuję lekarstwo ( na recepte ) Relanium 5mg.
Receptę przepisze lekarz a lekarstwo wykupisz w aptece.
Kobitka podpierdzieliła mi auto i chciałbym wiedzieć czy naprawa auta tzw.: bezgotówkowa jest dokonywana częściami oryginalnymi, zamiennikami czy używanymi oryginalnymi i jak to sprawdzić. Jak to się dzieje?
Proszę o pewne inf a nie domysły i domniemania.
Symetryczny JACK to Jack Stereo?
Znajoma ma duże problemy.Może ktoś poradzić dobrego psychologa?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)