a nie było opcji płatne przy odbiorze?
-
-
PYTANIA I PORADY!!
Wysyłka kurierem.
Sprzedający ponad 50 pozytywów.
I dobry kontakt do samego zakończenia licytacji i przelewu.
Od tamtego momentu przepadł.
No niestety 50 pozytywów to "nic" na allegro. Przy wysyłce kurierem zawsze jest możliwość zapłacenia przy odbiorze no chyba, że oszust zastrzegł sobie tylko przelew.
Pisz do alle. Cos kojarzę że jest jakies ubezpieczenie transakcji jak płaciłeś przez alle. Chyba kasa jest trzymana do odbioru towaru na ich subkoncie czy jakoś tak.
Kasa jest trzymana na kontach PayU dopóki sprzedawca sobie jej nie wypłaci.
Jest na allegro coś takiego: Program Ochrony Kupujących
można otrzymać zwrot kwoty w takich przypadkach.
Tylko musisz sprawę zgłosić na policję, to jest warunek jeżeli chcesz, żeby allegro Ci oddało kasę.
a nie oddawali tylko do 300 złotych? kiedys kolega kupil cos drozej i oddali mu tylko 3 stówy ale to było jakis czas temu juz
teraz podobno do 10 tyś, tak jest napisane
Musisz zgłosić na policję ale jeśli oni umorzą sprawę to raczej nic nie dostaniesz, allegro wie co robi i w najlepsze umywa ręce od oszustów....
dzisiaj na zakopiance pstryknął mi fotke fotoradar . Ograniczenie do 70 na godzine , ja jechałem ok. 115 -120. Auto służbowe i co teraz mozna zrobić? Wiem , ze dawniej mozna było np. kogos podstawić zeby na siebie wziął mandat , albo nie wskazac sprawcy i tylko zapłacic. Ornietuje sie ktoś w tym ?
Teatr to chyba z foty jeno kasa.
Tako co było ja te 50 w chałupowym wprowadzili.
Zgłosiłem do Allegro. Wysłali ostrzeżenie i za kilka dni mam dać znać co dalej.
Renifer72 - jaki moze być powód umorzenia?
Bo jeśli takie sprawy maja umarzac to chyba nie opłaca sie pracować legalnie, lepiej robic wały na Allegro.
Najgorsze jest to ze zrobiłem ta transakcje i wyjechałem na urlop i jakoś mi to siedzi z tylu głowy cały wyjazd.
Co za kurestwo.
Renifer72 - jaki moze być powód umorzenia?
Akurat Ty masz sporą kwote ,więc złóż sprawę o oszustwo na policji nie ma co darować złodziejowi, u mnie były sprawy groszowe...... wystarczy że nikogo więcej nie oszukał, fałszywe dane i już nikomu nie chce się szukac. Jeśli chodzi o allegro to za 30 dni przyjdzie Ci powiadomienie że nie dostali zadnej odpowiedzi i na tym koniec.
Negatywa mu wystawiłeś?
Koleżanka zamówiła jakieś kiecki i było podobnie. Też pisała, dzwoniła. Dała negatyw i przyszły jej po miesiącu ni stąd ni zowąd 3 kiecki (zamawiała 2). Dopiero to ich otrzeźwiło.
Wczoraj jakoś w rozmowie wyniknął temat allegro.
Allegro wysłało ostrzeżenie i dzis zablokowało konto oszustowi.
Jeśli to nie podziała to zostaje tylko program ochrony kupujących.
Jedyne co to właścicielka konta mówi ze niczego nie wystawiała i ze to pomyłka.
Ktoś sie włamał na konto i maila? Bo dane do przelewu były inne niż w Allegro podane.
Allegro ogranicza się jedynie do wysyłania ostrzeżeń, czasem komuś zawieszą konto ale nic z tym więcej nie robią, każą zgłosić na policję, bo sami mają kupującego gdzieś. Jakby byli tacy sumienni, to sami jako organizator aukcji mogliby zawiadamiać organa ścigania o oszustwach, wtedy można by mieć do nich zaufanie, a tak jakiś program ochrony kupujących jest g**** warty i wszystko ryzyk fizyk !
[b]Liptoon.[/b]
znam podobny przypadek. Znajoma kupila I-phone, do momentu zaplaty super kontakt, potem cisza.
Z drugiej strony osoba wystawiajaca tego Iphona przekazala kurierowi telefon "za pobraniem".
po kilku tygodniach szarpania wyszlo, ze oszust wzial przelew od ofiary nr.1 oraz... w stroju kuriera z oznaczeniami i podrobionymi papierami bodaj ups wzial równiez telefon od ofiary nr. 2. Po czym zapadl sie pod ziemie.
Na policji sprawdzili jedyny slad goscia - IP. Bylo z USA.
Taki cwaniak -zebral i kase i towar
Zgadzam się w 100 % z jurassic. Dokładnie jest tak jak piszesz , allegro bierze kase i ma w d......kupujących którzy sami mają się użerać z oszustami.
Bo dane do przelewu były inne niż w Allegro podane.
i to włąśnie by wzbudziło moje podejrzenia i bez wyjaśnienia sprawy nic bym nie zapłacił.
A tak to raczej już jesteś w plecy jak przesłałeś kasę na dane z maila bo się ktoś podszył.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)