czy odbiore sygnał dvb z anteny satelitarnej z podwójnym konwerterem ? bo mam dekoder i telewizje na karte i chciałbym to podpiąć najtańszym kosztem :)
jak nie to czy macie albo polecacie jakąś dobrą antene do naziemnej tv i satelity ? :)
-
-
PYTANIA I PORADY!!
Dobrze rozumiem, że chcesz dvbt odbierać anteną satelitarną ? To się nie uda...
Issac, na dvb-t wystarczy ci kabel, do dvb-s miednica i puszka po konserwie na stelażu. Jak kabel obwiążesz na miednicy to odbierzesz jedno i drugie ale dwa dekodery i tak musisz mieć. ;)
Jak masz jakąkolwiek już antenę do naziemnej (nawet starej to ją zapnij i już masz)
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Issac, na dvb-t wystarczy ci kabel, do dvb-s
> miednica i puszka po konserwie na stelażu. Jak
> kabel obwiążesz na miednicy to odbierzesz jedno
> i drugie ale dwa dekodery i tak musisz mieć. ;)
>
> Jak masz jakąkolwiek już antenę do naziemnej
> (nawet starej to ją zapnij i już masz)
Nie napisałeś po jakiej konserwie a to ma wpływ na częstotliwość strojenia anteny i jej zysk... (:P)
Miednica też musi być odpowiednich kształtów - blondynki odpadają to na ichniejszych się fala załamuje i nie trafia w puszkę :D
Bardziej Andy Warhol i Campbell niż turystyczna ;)
8 dni później
jaki dekoder dvb najlepiej kupić ? tani i dobry...tylko nie polecać mi tu Manty,proszę :)
myślałem,że jak wezme internet w upc to rozgałęzie sobie sygnał i odbiore analogową kablówkektórą wciąż mają w ofercie a tu dupa :)
Co ty chcesz od manty? Dobra i tania.
Trzeba było wziąć szybsze łącze w UPC i do tego weeba.
A w TV nie masz dekodera?
BartAcid Napisał(a):
> Co ty chcesz od manty? Dobra i tania.
>
> Trzeba było wziąć szybsze łącze w UPC i do
> tego weeba.
>
>
> A w TV nie masz dekodera?
narazie nie...dopiero przymierzam się do kupna...
Jak będziesz kupował dekoder dvb-t to sprawdź czy obsługuje dvb-c, bo cyfrówka z kablówki to jest właśnie dvb-c, a nie naziemna dvb-t !
BartAcid Napisał(a):
> Co ty chcesz od manty? Dobra i tania.
[...]
Żartowałeś. Prawda ?
Chyba nie serwisowałeś tego "sprzętu" nigdy...
jurassic Napisał(a):
> Jak będziesz kupował dekoder dvb-t to sprawdź
> czy obsługuje dvb-c, bo cyfrówka z kablówki to
> jest właśnie dvb-c, a nie naziemna dvb-t !
nie rozumiem...po co mi to dvb-c ?
Jerr - żartował :)
Po to, że jakbyś chciał oglądać telewizję cyfrową z kablówki to tuner do naziemnej Ci tego nie odbierze - tak w skrócie.
Jak się nie ma pecha to i manta będzie chodzic 4 lata.
Jerr Napisał(a):
> Po to, że jakbyś chciał oglądać telewizję
> cyfrową z kablówki to tuner do naziemnej Ci tego
> nie odbierze - tak w skrócie.
nie ogarniam...przecież jak będe chciał oglądać cyfrową kablówkę to sobie zamówie i dadzą mi dekoder...no nie ?
czy może jest jakiś sposób nie do końca legalny :) i mogę np. na takim dekoderze http://olx.pl/oferta/dekoder-philips-dsr-3201-91-antena-satelitarna-CID99-ID3s3NP.html#4ef1804342 odbierać np c+ lub inne programy..wiem,że kiedyś sprzedawali takie karty na giełdzie...kto ogarnięty w temacie to proszę na priv ;)
isaac Napisał(a):
> Jerr Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Po to, że jakbyś chciał oglądać telewizję
> > cyfrową z kablówki to tuner do naziemnej Ci
> tego
> > nie odbierze - tak w skrócie.
>
>
> nie ogarniam...przecież jak będe chciał
> oglądać cyfrową kablówkę to sobie zamówie i
> dadzą mi dekoder...no nie ?
>
> czy może jest jakiś sposób nie do końca
> legalny :) i mogę np. na takim dekoderze
> http://olx.pl/oferta/dekoder-philips-dsr-3201-91-a
> ntena-satelitarna-CID99-ID3s3NP.html#4ef1804342
> odbierać np c+ lub inne programy..wiem,że
> kiedyś sprzedawali takie karty na giełdzie...kto
> ogarnięty w temacie to proszę na priv ;)
hop
i jeszcze jedno - toshiba to dobra marka jeśli chodzi o tv ? zastanawiam się między tym http://www.saturn.pl/krakow-galeria-krakowska/telewizor-toshiba-40l5435dg,id-955654#specyfikacja a panasoniciem http://www.saturn.pl/krakow-galeria-krakowska/telewizor-panasonic-tx-42as600e,id-930874#specyfikacja ...pierwszy ma 3d...jak nic z tego to co polecacie w okolicach 1500zł ? (minimum 40 cali)
isaac Napisał(a):
> jaki dekoder dvb najlepiej kupić ? tani i
> dobry...tylko nie polecać mi tu Manty,proszę :)
> myślałem,że jak wezme internet w upc to
> rozgałęzie sobie sygnał i odbiore analogową
> kablówkektórą wciąż mają w ofercie a tu dupa
> :)
Ja w zeszłym roku, kiedy kupowałem tuner na mundial to kupiłem Mantę bo najtańsza i działa już prawie rok
tyle, że ja telewizji prawie w ogóle nie oglądam. Wtedy jak szukałem to polecali Opticum, że podobno dobry i niedrogi.
40 dni później
Czy na tych tablicach http://www.strazmiejska.krakow.pl/smmk/pl/czysty-krakow/1344-gdzie-mona-bezpatnie-umieszcza-ogoszenia.html mogę reklamować komercyjne wydarzenie, bez obawy o mandat za nielegalne plakatowanie?
Czy jest ktoś na forum, kto pracuje w branży hotelarskiej?
PW
19 dni później
Zbliżają się znowu te pierdolone upały więc takie pytanie:
Gdzie kupię wodę źródlaną gazowana w butelkach szklanych BYSTRZANKĘ i KRYNICZANKĘ ???? Tak po skrzynce dwie tygodniowo????
6 dni później
pilnie potrzebuje kogoś kto się zajmuje odzyskiwaniem danych z uszkodzonego dysku,który poprostu umarł...na kablach z zasilaczem nie dostaje prądu,a podłączony normalnie do komputera jest niewidoczny...sprawa jest bardzo pilna bo niektóre dane musze poprostu odzyskać...oczywiście nie za darmo...jeśli jest ktoś lub zna kogoś to bardzo proszę o kontakt
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)