uncyt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> konsole sie wybiera pod katem exclusivow
>
> xbox dziala maksymalnie w 900p, ps4 ma wiecej
> uzytkownikow
troszku rozmijasz się z prawdą xbox normalnie obsługuje 1080p problem jednak jest w skomplikowany SDK i tworcy gier maja problem zeby uzyskać płynność przy 1080 na pomoc ma przyjść D12 oraz troszku później W10
Pozdrawiam :)
-
-
Gry [PC/Xbox/PS3/Wii]
PS4 ma więcej użytkowników nieprzypadkowo:
a) gry są tańsze
b) premiera PS4 była dużo wcześniej niż XONE
c) Sony w odróżnieniu od Microsoftu nie ma w dupie polskiego rynku (patrz punkt drugi jako przykład) - choć i tak pozostawia to wiele do życzenia
I ta większa ilość użytkowników przekłada się na lepsze zaopatrzenie sklepów typu nogame w gry na PS dlatego z czystym sumieniem polecam PSa
dla mnie też PS ma fajniejsze kontrolery ale to jest subiektywne i raczej odosobnione
wiLLu Napisał(a):
> uncyt Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > konsole sie wybiera pod katem exclusivow
> >
> > xbox dziala maksymalnie w 900p, ps4 ma wiecej
> > uzytkownikow
>
> troszku rozmijasz się z prawdą xbox normalnie
> obsługuje 1080p problem jednak jest w
> skomplikowany SDK i tworcy gier maja problem zeby
> uzyskać płynność przy 1080 na pomoc ma
> przyjść D12 oraz troszku później W10
>
> Pozdrawiam :)
nawet nie wiedzialem bo sie nie zaglebialem w temat, dzieki za wyjasnienie, ale w sumie to sie sprowadza do tego co napisalem
co do padow to mi tez sie wygodniej uzywa pada z ps4 niz z xboxa, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia
jedyny minus padow od ps4 to analogi, a w zasadzie ta guma na nich, prawy anal mam nienaruszony za to lewy caly rozjebany, glownie przez paznokiec, bo czesto jak w cos gram to zsuwa mi sie palec i krece galka samym jego koncem, niestety nakladki na analogi sa niezbedne
rmszar Napisał(a):
> kkk_84 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ja na One też zadowolony :)
>
> Nie stać Cię na PS4? :D
ptysiu jak kupowałem Xboxa (z kinectem) póltora roku temu to kosztował więcej niż PS4 :P
48 dni później
Widzieli nową okładkę Fify ? czytli co jest napisane na czerwonym prostokąciku na dole ? :)
http://bi.gazeta.pl/im/a3/83/11/z18365603Q,Polski-oddzial-EA-zdecydowal-sie-na-zmiane-na-kraj.jpg
hehe nareszcie brak Darka i Włodka w fifie ! Ciekawe kto za nich??
Zapewne Smokowski
albo Borek i Kołtoń :)
ale to Smokowski jest polskim ambasadorem Fify ;)
kkk_84 Napisał(a):
> Widzieli nową okładkę Fify ? czytli co jest
> napisane na czerwonym prostokąciku na dole ? :)
>
> http://bi.gazeta.pl/im/a3/83/11/z18365603Q,Polski-
> oddzial-EA-zdecydowal-sie-na-zmiane-na-kraj.jpg
Nie mówcie ze ktoś gra w Fife z polskim komentarzem...
Angielski jeszcze był w miarę ale tez z czasem stawał się męczący.
Ja dla jaj zmieniałem na czeski czy hiszpański a teraz gram bez komentatora i tak jest najlepiej.
Słychać tylko trybuny.
Apropo fify. Chętny ktoś na meczcza ( PS4) ??
Osobiście czekam na tą gre (Chyba tylko PC).
Total War: Warhammer
https://youtu.be/8Ix-rQD8d3Y
https://youtu.be/AqY4TX7EGUU
ja w ogole sie zastanawiam czy bede kupowac fife czy pro evo, bo jednak ea zjebalo futa tymi widelkami czy jak to sie nazywa
5 dni później
To jak PANY? Ps czy Xbox lub nintendo? Doradźcie proszę bo junior czeka. Dzięki z góry
ja siedzę na X i jestem bardzo zadowolony :)
niedługo W10 z D12
EAacces - kilka dobrych gier (jak Fifa czy BF i inne za 79 zł rocznie) http://www.ea.com/eaaccess/pl_PL.html
2 gry miesięcznie w XboxLive
lepsze serwery do multi
lepszy pad ;)
na miesiącach wsteczna kompatybilność z X360
jak dla mnie lepsze Exlusivy
PS
4 gry miesięcznie z PLUS
Fajne promocje
Więcej używek (dwa razy więcej użytkowników PS na całym świecie i zdecydowanie więcej w Polsce)
Tańsze nowe gry
lepsze Pady :)
Lepsze exclusivy :) (nie pobije Wii ale kupowanie Wii w Polsce to trochę zbytnia ekstrawagancja :) )
No i przede wszystkim nie dawanie kasy Microsoftowi!
ja mam X i jestem zadowolony :)
jedyne co mogę doradzić, to daj sobie spokój z Nintendo :)
czy weźmiesz X czy PS to będziesz zadowolony.
Jak dla dzieciaka to chyba lepiej X ze względu na wsteczną kompatybilność czyt. większa biblioteka gier dla młodego.
wiLLu Napisał(a):
> lepszy pad ;)
> [b]na miesiącach wsteczna kompatybilność z X360[/b]
> jak dla mnie lepsze Exlusivy
pierwsza grupa tytułów już jest, mało bo mało, ale będzie więcej ;)
Merol,. w jaki wieku dzieciak? to jest wg mnie istotne, ja uważam że Xbox/PS to konsole z ofertą bardziej dla nastolatków, dorosłych, a jak dzieci 5-12, to zdecydowanie Wii
no i dla dzieciaka kinect robi różnicę :D u mnie młoda strasznie zadowolona że może potańczyć czy pograć w różne gierki widząc siebie na TV ;)
Dziękuję za wszystkie powyższe rady. Mały ma 7 lat i nudzi coraz bardziej :) sam też już znudziłem się graniem w fifę na iPadzie ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)