Witam ponownie;], mam pytanie z zakresu TV cyfrowej SAT...
W domu chcę zamontować polsat cyfrowy i rozdzielić sygnał na parę telewizorów płacąc tylko za jeden wykupiony abonament.
Ostatnio się dowiedziałem, że funkcję tą spełnia tzw. splitter [url]http://www.opisy.slj-elektronik.pl/splitter_v5_2.html[/url].
Mam pytanie, czy wogóle ktoś ma takie rozwiązanie zastosowane praktycznie w domu? Jak to działa? Czy nie ma żadnego z tym problemu? Jak z zakłóceniami sygnału itd.?Jakiej firmy kupić splitter wraz z tunerem + karty abonenckie? Może macie jakies porady związane z instalacją okablowania, sprzętu itd.?
-
-
TV SAT, splitter
przylaczam sie...mam cyfre i dekoder Philips PVR HD...interesuje mnie wszystko to o co zapytal kolega na gorze...i moze wiecej :)
hop
jeżeli nikt na tym forum Ci nie pomoże, bo tego nie używa - to polecam elektroda.pl wraz z tamtejszym forum.
Z tego co się dowiedziałem, to splitter działa, ale tylko w Cyfrze +. W pozostałych telewizjach cyfrowych (n, polsat cyfrowy) splitter NIE DZIAŁA.
Okablowanie jakie jest potrzebne to w zasadzie kabel koncentryczny do TV sat między anteną, a każdym odbiornikiem ( telewizorem). Jeżeli ktoś chce mieć jak ja;], trzy telewizory, trzy połączenia między anteną a miejscem, gdzie będzie stał telewizor.
Okablowanie między splitterem, a poszczególnymi tunerami nie jest potrzebne, istnieją splittery bezprzewodowe. Koszt zestawu bezprzewodowego tzn. splittera, karty abonenckie itd. wynosi 539 zł. Ktoś chce więcej informacji[url]http://www.hollex.com.pl/index.php[/url].
Hm, czyli jak mam cyfre plus przy jednej tv, to dzieki temu moge miec ja tez na drugim bez ograniczenia, ze na obu tv leci to samo?
ano
jak masz splitter to lecą różne rzeczy na dwóch różnych dekoderach.
Lecz uwaga cyfra sadzi się z nowymi kartami zobaczymy jak to będzie bo Ci co mają przebite karty będą mieli problem.
Pół Polski liczy na macherów hackerów mechesów i wszelkiej maści kombinatorów.
sharing też jest zagrożony.
Niech żyje wolność.
Stop koncesjonowaniu kultury masowej !!!
polecam: forum.dvhk.pl
Z wlasnego doswiadczenia!!!!!!!!!!!!!!!
Jedna karta cyfry plus wlozona w spliter,od splitera odchodza dwie kopie kart,ktore dostaje sie w zestawie ze spliterem polaczone kablem telefonicznym doprowadzone do dekoderow,problem moze wystapic raz w miesiacu moze raz na dwa zalezy od zmiany kodow tylko na dekoderach nie uzywanych przez cyfre(brak polaczenia) ale zglaszajac telefonicznie problem cyfrze,natychmiast usterka zostaje naprawiona!
Do tego kupujac konwerter na trzy wyjscia (bardzo prosta sprawa) mozesz odbierac z jednej anteny "cyfre+" "polsat cyfrowy" i "n" i wszystko niezalezne!!!!
W tej chwili mam podlaczone polsat i cyfre w dwuch pokojach na jednej antenie!!!!
Przyklad z zycia Polaka na emigracji :)
315 dni później
Co do polsatu jest to na razie nie możliwe natomiast najlepsze splittery oraz wszystkie info co z czym i jak znajdziecie na stronie http://www.greeneightsystem.pl Polecam bo sam posiadam i smiga zaj...ście :D:D:D:D
Ja posiadam cyfere i spliter bezprzewodowy rozdzielony na 8 tv(prowadze mały hotelik:]). chodzi bez zarzutu, chociaż jak jest wiecej wlączonych telwizorów to czasami przytnie ale bardzo rzadko. cała instalacje tzn wgrywanie softu do tunerów itd zrobilem sam, raczej kazdy sobie poradzi. Jakby ktos mial klopoty to moge pomoc.
http://www.allegro.pl/item699384268_spliter_cyfra_wszystkie_tunery_najlepszy_hit.html
Mi śmiga,POLECAM
106 dni później
A jeżeli ktoś jeszcze jest zainteresowany tematem spójrzcie tylko na to cacuszko ;) [www.cloneplus.com]
nie da sie kliknac w link
5 dni później
Pracuje ktoś może w salonie cyfry plus?Mam odebrać decoder pvr bo przedłużyłem umowe,po całym Krakowie chodzę ,dzwonie i nigdzie nie ma :/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)