Nie potrzebna była taka presja, mamy tylko plagę kontuzji, można było odpuścić sobie ten mecz "o pietruszkę"!:(
Nie wiem skąd wzięły się pretensje do P., który właściwie zachował się pozdrawiając Patryka Noworytę. Szacunek dla niego! Poza tym zamiast wypisywać swoje pretensje na forum, proponuje podejść w przerwie meczu lub w jego trakcie i wyrazić swoje zdanie na temat dopingu.
[i]Patryk trzymaj się! JP[/i]
-
-
HOKEJ KIBICOWSKO: doping, oprawy i atmosfera na hali !!!
i powiedzcie mi... jak tu nie Jebać Podhala?
Faule nie były przypadkowe... a uznanie nas kibiców Cracovii było im chyba potrzebne by uświadomili sobie ze w Polsce znaczą NIC.!
Derby to Derby.
Kamil_Cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie potrzebna była taka presja, mamy tylko plagę
> kontuzji, można było odpuścić sobie ten mecz
> "o pietruszkę"!:(
ano . Teraz widzicie dlaczego odpuścili nasi mecze w Janowie i Sosnowcu.
Dziś i nasi i górale unieśli się honorem , co naturalne bo wiadomo prestiżowy mecz...ale i my i oni straciliśmy po jednym dobrym zawodniku.
:(
Wiadomo, że mecz prestiżowy, ale bardziej prestiżowe jest zdobycie "Majsta", a do tego potrzebni są nam tacy zawodnicy jak Patryk Noworyta. Mam nadzieję, że Patryk wróci szybko do zdrowia a "Górale" kolejny raz będą musieli obejść się smakiem! CRACOVIA MISTRZ
Ale fakt faktem jako mistrzowie, sprzęt wypada mieć w idealnym stanie coś nasz klub się nie stara by zainwestować w nowe kaski, ochraniacze itp. Co do dopingu nie będę się dużo wypowiadał istny dramat. Tylko ile można klepać w kółko hej pasy gol, sialala hej cracovia a słychać jakby krowa mruczała na tym młynie w dzisiejszym meczu. Jakby to były inne przyśpiewki i te nowe czy stare które można śpiewać z miłą chęcią np. ziemia święta na kałuży.... itp. na pewno by to lepiej wyglądało.
Po odwiezieniu Patryka z lodowiska gdzie wszyscy kibice i hokeiści obydwu drużyn z niepokojem czekają na wieści o jego stanie okrzyk "jeb.ć podhale" przez pana P i tej garstki dzieci był żenujący i prostacki.
A ja bym zwrócił uwage na to jaki średni wiek miał młyn. Niestety gimnazjaliści i podstawówka nie pociagnie długo. Ja mam po dzisiajszym dniu gardło zjechane, ale wróciłem wkurzony do domu po meczu. Wkurzyłem sie na ludzi ze im sie nie chciało i taka kaszane odpie......
Aha nie miejcie pretensji do Paszczaka bo na jego miejscu to bym rzucił tym mikrofonem i poszedł bym do domu.
Patryk Patryk trzymaj się.... i zdrowiej
W młynie dzieciaki z podstawówki i gimnazjaliści. A gdzie jesteście Wy, uczniowie szkół średnich, studenci, pracownicy i emeryci?! Najłatwiej krytykować, ale samemu wstąpić w szeregi młyna i śpiewać to już nie łaska!
kicek Napisał(a):
> A ja bym zwrócił uwage na to jaki średni wiek
> miał młyn. Niestety gimnazjaliści i
> podstawówka nie pociagnie długo. Ja mam po
eno to chyba SUPER ,że przychodza młodzi.Ktoś za 5 lat musi to dalej pociagnąć!!!
Tak na spokojnie Panowie. Nie ma co się denerwować.
Ostatnio kilka razy daliście na hokeju WSPANIAŁY POKAZ DOPINGU.
Zwłaszcza na ostatnich Tychach w 3-ej tercji. Nie ma co robić problemu z tego ,że raz w co tu gadać średnio ważnym meczu nie wyszło.
Jestem pewien,że na play-off
będzie super z dopingiem. Bardziej martwie się o wynik play-off niż o doping,który
po prostu jest coraz lepszy.
Temat o dopingu wiec coś napisze. Wypowiadający się chyba też młodzi stażem bo ile to dawniej było jazdy po Podhalu i nikt pretensji nie miał. Teraz nagle wielka kultura. Nasz hokeista oberwał bardzo mocno i złość dała upust w pocisku na podhale. Macie za złe? A jak jest klaskanie i hej pasy gol czy inne rzeczy to ciężko wiare ruszyć. Wiec nie pierdolcie że prowadzący czy ze było nie potrzebne. Poszedł pocisk najpierw bo nie było wiadomo kto dokładnie oberwał, gdy młyn dowiedział się kto leży zaraz było mocne wsparcie i dopiero wtedy hala się przebudziła. Czego się spodziewaliście w tym meczu w takiej sytuacji?
Młyn? Kvrwa, rozumiem, że młodzież pali, sam paliłem w podobnym wieku. Po pierwszej tercji młyn zmniejszył się o połowę, gdy uważam iż pierwsza tercja była najlepsza. Potem coraz większe dno. Ręce granatem pourywało bo nie było czym klaskać oraz z niewyjaśnionych przyczyn przyśpiewki pro jakoś nie przechodziły przez gardło. Pociski były jak najbardziej na miejscu i nie pierdolcie więcej. A ci co dziś w młynie "wytrwali" do końca niech się zastanowią czy chcą śpiewać czy tylko sztuczny tłum robić.
Patryk Noworyta
CRACOVIA
Mecz? Bardzo ostry, chaotyczny często. Cieszą młodzi którzy pokazali że potrafią choć brakuje troche ogrania. Strasznie kiepskie zamki które można było wykożystać przy minimalnie lepszych rozegraniach by kijem do odbioru nie trzeba było machać jak w gimnastyce artystycznej i za dużo strat w przewadze gdyguma uciakała poza niebieską. Jednak wiele dalekich wyciągnięć też było by krążek utrzymać. Choć się nie udało ugrać rekordu cieszę się, że nasi nie oddali Krakowa i zrobili to dla kibiców i dla Patryka. Majster będzie Nasz ale ciii do ostatniego meczu by nie zapeszyć.
Wracajcie do pełni sił szybko.
Co do jazd na Podhale to pamietam jak onego czasu bronił w Podhalu Gabryś Samolej - skad innąd świetny bramkarz i spoko gość . Miał jednak jedną wadę - strasznie denerwowały go docinki z trybun. Pamiętam taki mecz jak przegrywaliśmy chyba już ze 3-0 a za bramką stał jakiś "pijany jak szpak" kizior z Kaźmirza koło 50-i i wyzywał Samoleja od najgorszych. Samolej tylko czasem z pogardą pokiwał głową i bronił świetnie ale w pewnym momencie pojawiło się kilku młodych chłopaczków i zaczeło podchodzić Samoleja inaczej . Odzywki latały w stylu " Grule Ci gniją góralu", "Łowiecki bucą w stodole a ty się w hokeja bawisz", "Gazda z sąsiedniej hali twoją żone odwiedza"itp.itd. ...tak na poziomie 6-o klasistów;) ...Ku naszemu ogromnemu zdziwieniu Samolej się wściekł, kręcił się w bramce , wymachiwał chłopaczkom kijem i szybko łyknal 2-a gole :D Kto wie jakby to się skończyło ...może bysmy nawet mecz wreszcie z Podhalem wygrali ...ale przyszedł tato jednego z chłopaków i kazał im "się zachowywać"...Samolej odżył w oczach;)
ps: raczej do dawnych wspomnień się nadaje.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6467&x=0 :)
Mecz bez historii
a co do kasków to panowie ... jak się ma naście lat to się dba o stan swojego uzębienia i się jeździ w kracie a nie w szybie...
więc zdaje się że to raczej wybór gracza a nie zaniedbanie klubu
przynajmniej ja ja trenowałem to tak było
A kratę na szybę się wymienia jak już się jest gotowym na ryzyko ;)
Pozdro dla młodych bo zagrali ok!
neon80 Napisał(a):
> Mecz bez historii
> a co do kasków to panowie ... jak się ma naście
> lat to się dba o stan swojego uzębienia i się
> jeździ w kracie a nie w szybie...
> więc zdaje się że to raczej wybór gracza a nie
> zaniedbanie klubu
> przynajmniej ja ja trenowałem to tak było
> A kratę na szybę się wymienia jak już się
> jest gotowym na ryzyko ;)
> Pozdro dla młodych bo zagrali ok!
Chodzi o to że kask miał biały pomalowany sprejem (który zaczął juz schodzić) bo czerwonego nie dostał... to że ma krate to oczywiste bo nie ma jeszcze 18 lat.
Ah sorki, spostrzegawczość dziś nie teges;)
Ciekawe czy to w ramach oszczędności w karetce byli tylko sanitariusze a nie lekarz ???
Strach pomyśleć jakby dostał w tętnicę szyjną.
dzanlukapajuka Napisał(a):
> Po odwiezieniu Patryka z lodowiska gdzie wszyscy
> kibice i hokeiści obydwu drużyn z niepokojem
> czekają na wieści o jego stanie okrzyk "jeb.ć
> podhale" przez pana P i tej garstki dzieci był
> żenujący i prostacki.
Mecz był z dużymi emocjami.
Chcę coś powiedzieć do tego żałosnego waszego dopingu.
To był jęk, jak by owce dawali na rzeźnię.
I jak najbardziej zgadzam się z wypowiedzią powyżej.
Mam pytanie... widziałam jak pan P. podszedł do jednego pana który trąbił sobie trąbką i zakazał mu przestać.
Czy jest w ogóle taki zakaz?
Niech Pan Tabisz dalej oszczedza na hokeju (sprzet ktorym graja ma juz 3 sezony kaski prawie 5) i 3 miesiace nie wyplacone premie (a taki bogaty klub)moze sie ktos tym wreszcie zaiteresuje .Pozdrowienia dla Patryka i wszystkich kibicow Cracovi
http://ww6.tvp.pl/8944,20100210959525.strona
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)