bo to jest nasza rocznica bitwy z sowietami!
ktoś nazwał ją cudem. Dziś już wiemy,że nie był to zaden cud, tylko szczęśliwe i doskonałe działanie naszego wywiadu!
To że Marszałek to był gość to wiemy! Ale Marszałek zniknął w decydującym momencie! I trzeba sobie powiedzieć uczciwie, ze Cudu nad Wisłą dokonał szef sztabu generalnego Tadziu Rozwadowski, który w obliczy dymisji marszałka przejął kontrolę nad naszą armią i strategią obrony, która sam wymyślił!
Szczęśliwym zbiegiem okoliczności zdobyliśmy kontrole nad ruską komunikacją. W zasadzie znalismy ich krok zanim w ogóle oni sani się na niego zdecydowali!
Dziś najważniejsze jest to że powstrzymaliśmy armię bolszewicką!
Pytanie komu dziś złozyć hołd? Piłsudskiemu, czy może jednak Rozwadowskiemu?
Kto był cwańszy? Heller czy Śmigły?? Kto na prawdę zorganizował ten cud???
ja optuję za porucznikiem Kowalewskim! może jest i to propaganda, ale jak widzę zdjęcie chłopa, to od razu nasuwa mi się myśl, że to kozak nad kozaki!
TAK CZY SIAK SOWIECI BOJCIE SIE BO ZNOW WPE*DOL DOSTANIECIE JAK BUG PRZEKROCZYCIE!!!!!!!
ps
[size=2] w gruzji se możecie, ale kurna do polski to mi się nie zbliżajcie, bo sam na was pójdę :P[/size]
PS
tutaj to pisze!!!
jak ktoś mi każe w dniu upamiętniającym nasze cwane zwycięstwo wywieszać sztandary popierające Gruzję to ja uważam że to cwel!!! no chyba że ten Gruziński to będzie 1/5 sztandaru tyczącego się polski i naszego wielkiego triumfu! wtedy mogę gdzieś tam przeboleć barwy gruzińskie. ale dzś na stadionie marszałka J. Piłsudskiego wśród kibiców którzy śpiewają o Śmigłym-Rydzu jest tylko jedna możliwość! HISTORIA!!!!!!
Mam nadzieję, ze mamy to na uwadze! Tradycja nas zobowiązuje!
-
-
88 lat temu - chińska fart cyfra!!!!!
Wygrana bitwa była tylko dzięki postawie odważnych towarzyszy komunistów, podążających z odsieczą z Białegostoku.
I znów "piotrowi." zawdzięczam wzbogacenie swej wiedzy
PS 1. "Piotrze"... pisze się "naprawdę" a nie "na prawdę". Kto to był Heller - coś tam wiem o "Błękitnej Armii" i H[b]a[/b]llerze. Aczkolwiek też był inny Józek (Joseph), tylko on raczej "wojaczką" się nie zajmował
PS 2. Czy wiesz, kto to jest "cwel"?
Ps 3. A o takim Towarzyszu, ideowym komuniście jak Ignacy Skorupka słyszałeś?
> jak ktoś mi każe w dniu upamiętniającym nasze
> cwane zwycięstwo wywieszać sztandary
> popierające Gruzję to ja uważam że to cwel!!!
Licz się chłopaku ze słowami, nawet jeżeli ich nie rozumiesz.
tacy dwaj jak zwykle zajmuje się szczegółami.
ja może i czasem prowokuje, może i czasami kogoś podjudzę, ale kurna jeżeli chodzi o bitwę warszawską w 1920 roku to sobie cholero sprawdź kto i co. jak nie wiesz. a jak wiesz to nie udawaj idioty że Ci jedna literka nie pasuje :P
PS
skąd tu wytrzasnąłeś tych "towarzyszy"? żart?? a ja przyjąłem że Ty poważny gość jesteś :(
Iniemamocny2 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > jak ktoś mi każe w dniu upamiętniającym
> nasze
> > cwane zwycięstwo wywieszać sztandary
> > popierające Gruzję to ja uważam że to
> cwel!!!
>
> Licz się chłopaku ze słowami, nawet jeżeli ich
> nie rozumiesz.
>
> ,,OUR REVENGE WILL BE THE LAUGHTER OF OUR
> CHILDREN''
> Bobby Sands
>
>
no nie mogłem się oprzeć!
w dniu dzisiejszym jak ktoś uważa że ważniejsze jest wsparcie dla morderców z gruzji niż uczczenie naszego zwycięstwa nad sowietami no to sorry...
[b] przepraszam!!!
ja na prawdę chcę by dziś w rocznicę "cudu" na stadionie im. J.Piłsudskiego było o rocznicy a nie o polityce!!!!! Śmigły Rydz patrzy![/b]
Nazwy państw pisze się z dużych liter niedouczony lub niechcący tego pojąć kandydacie na
rusofila.
dosyć. ten user wyczerpał warunki regulaminowe
(banned)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)