" Sekretarz Generalny NATO powiedział, że Rosja pogwałciła integralność terytorialną Gruzji"
A to:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
-
-
swołocz zaatakowała Gruzję....
piotr. a to ma że to ziemie Gruzji , swołocz tam zaczęła mieszać dopiero na początku 19 wieku i miesza aż do dziś.... życz 58 armii dalej drogi na południe.... na zachód też nie zapomną się wybrać jak ludzie będą mieli takie podejście jak Ty....
i to piszą ludzie, z kraju którego armia buszuje po świecie w poszukiwaniu... no czego? ja nie wiem, ale na pewno nasza armia nie jest u siebie! skoro już prezentujemy mentalność Kalego, to bądźmy konsekwentni. Jak nie nam robią krzywdę, to co nas to obchodzi? Niech idą, może zburzą pomnik Dżugaszwilego wreszcie!
Ja tam wolę, jak i inni buszują po świecie. przynajmniej nie my sami jesteśmy "swołocz".
piotr. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Naprzód Armio Rosyjska! Nie zatrzymujcie się w
> Osetii! Naprzód! Na południe!
Zastanawiam się piotr. czy Ty przed wypisaniem takich
-powstrzymam się od określeń - tekstów zadałeś sobie choć trochę trudu aby dowiedzieć się czegoś o regionie o wyczynach Rosji(i jej armii) od 200 lat w tej części świata?
Rosja jak zawsze na Kaukazie rozpoczeła wojnę , kiedy chciała , jak chciała i zakończy ja dopiero po osiągnięciu celów. Czy celem jest zaledwie przyłączenie Abchazji i Południowej Osetii jako autonomicznych republik do post-imperium [które to przyłączenie Rosja otwartym tekstem zasygnalizowała bezpośrednio po uznaniu niepodległości Kosowa przez USA i większość UE ] czy aż [b] juz 3-i za ostatnie 200 lat[/b] podbój Gruzji (a przynajmniej zainstalowanie tam prorosyjskiej władzy i odzyskanie kontroli nad "rurą" z Azerbejdżanu) dowiemy się pewnie za kilka tygodni.
ps: Jak czytam w ustach Polaka słowa "Naprzód" do armii , która od kilkunastu lat konsekwentnie "wycina" inny kaukazki naród , którego jedyną winą było to ,że podobnie jak Polacy nie chcą by rosyjską prowincją...i czyni to po raz 3-i za ostatnie 200 lat [W XIX wieku w trakcie podboju, bezpośrednio po 2 wojnie światowej i obecnie] to po prostu ręce mi opadają /
Mogę CI tylko panie kolego zaordynować duzo lektury historycznej , może potem zastanowisz się głebiej zanim radośnie krzykniesz "Naprzód" do rosyjskiej imperialnej armii.
polecam
http://www.rp.pl/artykul/2,174782_Swiat_bez_klamek.html
Khalid coś niecoś wiem. Ale mnie nie chodzi, że to jest słuszne, czy sprawiedliwe. Tylko właśnie o to, że nikt się tym nie przejmuje. Jak słusznie wspomniałeś konflikt nie jest historyczno-polityczny, tylko gospodarczy. A w takim aspekcie, to ja jestem akurat za Rosją. Czysta kalkulacja, może błędna może nie. Ale nie rób mi tu wykładów, bo to nie o to tu chodzi. Nawet śmiesznie brzmi od człowieka, który współfinansuje pobyt polskiej armii w Iraku. Na jakiej podstawie odmawiasz Rosji prawa do walki o surowce w takiej sytuacji? buisness is business Winetou!
piotr. jesteś dobrym materiałem na szpiega i zdrajce..... w końcu biznes to biznes.... to nie jest sieszne to straszne..........
Lech Kaczyński oddał do dyspozycji gruzińskiemu rządowi swoją stronę internetową www.president.pl. W serwisie są komunikaty MSZ Gruzji i zdjęcia z wojny.
grosse197 Napisał(a):
> polecam
>
>
Rybiński jak zwykle w świetnej formie, Uwielbiam go.
piotr. Napisał(a):
> Khalid coś niecoś wiem. Ale mnie nie chodzi, że
> to jest słuszne, czy sprawiedliwe. Tylko
> właśnie o to, że nikt się tym nie przejmuje.
> Jak słusznie wspomniałeś konflikt nie jest
> historyczno-polityczny, tylko gospodarczy. A w
> takim aspekcie, to ja jestem akurat za Rosją.
> Czysta kalkulacja, może błędna może nie. Ale
> nie rób mi tu wykładów, bo to nie o to tu
> chodzi. Nawet śmiesznie brzmi od człowieka,
> który współfinansuje pobyt polskiej armii w
> Iraku. Na jakiej podstawie odmawiasz Rosji prawa
> do walki o surowce w takiej sytuacji? buisness is
> business Winetou!
>
>
> You'll never walk alone!!!!
Idze idze Panie kolego :(
Czowiek który pomstuje na interwencję w Iraku czy w Awganistanie [udział Polski w obu SKRAJNIE mi się nie podoba, to tak na marginesie!] a jednocześnie krzyczy do imperialnej
rosyjskiej (i wielokrotnie w swoich działaniach BARDZO ZBRODNICZEJ:( ) armii "NAPRZÓD"...wyzwala u mnie podejrzenie:
a) KOMPLETNIE nic chłop nie wie na ten temat.
b) jest z nim coś "nie tak".
Założyłem życzliwie rozwiązanie "a" czyli ,że po prostu nie wiesz wiele na tematy o których piszesz....ale z Twojego posta można niestety wnioskować "b".
Cytat z zaprzyjaznionego forum.
Na forum GW, ktoś umieścił link do artykułu z Pardon, który został napisany prawie miesiąc temu.
www.pardon.pl/artykul/5602/
Może Saakaszwili nie jest takim samobójcą na jakiego kreują go niektórzy?
PRZECZYTAC KONIECZNIE!!!
czyli co nie tak?
to że akceptuje ogólny porządek jaki panuje na świecie, bo jest aprobowany przez wiekszość, czyli zgodnie z zasadami wychwalanej demokracji - słuszny. I stara się w tym porządku dla siebie samego, a co za tym idzie - rodziny i kraju, znaleźć najlepsze wyjście?
Czy o co Ci chodzi?
i nie odpowiedziałeś mi dlaczego Rosja nie, a my możemy! Załóż że ja nie czytam i odpowiedz mi prosto! Jak chłopu, co nic nie kuma!
Edit do postu Adama Akustyka!
cholera jasna! w internecie była ta wiadomość, a słuzby wywiadowcze nie wiedziały! A może wiedziały....
Sprzed miesiaca:
Zdaniem źródeł czeczeńskich, ataku Rosji na Gruzję można się spodziewać między 20 sierpnia a 10 września. Rozegra się on według scenariusza, który znamy choćby z września roku 1939. Rosja zajmie Wąwóz Kodorski w odpowiedzi na "prowokacje" Gruzji, dla "zapewnienia bezpieczeństwa" swym obywatelom w obliczu zagrożenia terroryzmem.
piotr
To może popytaj Afgańczyków i Irakijczyków czy wolą talibów czy Polaków:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
których?
tych co giną w walce o swoją sprawę? masz jakiś kontakt z nimi? coś wiesz? to napisz, bo ja nie mam do nich dostepu. wiem tylko, ze im się to tak bardzo nie podoba, że za szansę wygranej płacą życiem. masz inne informacje, to daj znać!
czytajac wpisy piotra w temacie o Wołyniu uznałem go za wioskowego głupka
ale czytajac co wypisuje tutaj to musze go uznac za sowieckiego sabotażystę
piotr. jak ci dobrzy ludzie tłumaczą żeś "pijany", to nie pij tylko idze sie gdzies "przespij"
Big mouth strikes again:
[i]czytajac wpisy piotra w temacie o wołybniu uznałem go za wioskowego głupka\
ale czytajac co wypisuje tutaj to musze go uznac za sowieckiego sabotazystę[/i]
Nie tylko w temacie o Wołyniu. On pisał już tu kiedyś (bodaj w 2004 roku), że Ukraina była pod polską okupacją. Zwracam uwagę na takie filipiki.
co ten k.u.t.a.s piotr. robi tu jeszcze na forum?
12:30 Rosja odrzuca rozejm proponowany przez UE
12:05 Siły gruzińskie odparły atak rosyjskich czołgów w odległości pięciu kilometrów od miasta Gori. Obecnie rosyjskie siły pancerne znajdują się 20 kilometrów od tego miasta - ujawnił prezydent Saakaszwili
nie mam wyjścia, w kraju opanowanym przez przydupasów NATO i UE - sojuszy, które zdradziły nas powodując tym ogrom kłopotu, bólu i śmierci, ktoś musi zachować trzeźwy umysł i uważać żeby sytuacja znów się nie powtórzyła. Rosja jest potrzebna silna, jako przeciwwaga dla NATO, bo inaczej jak wujek sam zerwie się ze smyczy bez jakiejkolwiek kontroli to mamy przerąbane. Jak w ogóle można bredzić coś o historii, a jednoczesnie bić pokłony komuś, kto swój kraj zdobył ludobójstwem, cwaniactwem i kłamstwem.
obłudne pachołki Hitlera :P
zeby tylko bohaterska rosyjska armia nie zapukala ci do drzwi, bo poznasz co to znaczy, chlopczyku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)