viva :)
-
-
Europejski futbol [temat zbiorczy]
radsonJGtravel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pełna satysfakcja byłaby gdyby LM wygrała
> Chelsea a LE Ajax.
Ajax tak, chelsea nie. jak kocham lige angielską tak pragnę triumfu Sevilli!
comon you Iroooooooooooons! weżcie przykład z fulham:)
dobry mecz młotów,chelsi bez formy (i jeszcze dostaje prezent od sędziego -karny). dobrze,że do interu troche czasu,bo jak za the blues nie przepadam,tak mam nadzieję,że pukną swego ex treneiro.
dla mnie najważniejsze,że Newcastle idzie dobrą droga. 2-0 z Boro awansu jeszcze nie daje ale krok po kroku :)
niestety meczu nie widzialem. szkoda punktów ale lepszy jeden niz 0. lepsze 4 punkty przewagi niz 3
THE BLUE FLAG IS FLYING HIGH
edit: teraz zobaczylem ze Lampard 3 razy wykonywał tego karnego. presja musiała byc niemozliwa. a powtarzal go dlatego ze idioci z whu wbiegali na pole karne, ogladal ktos ten mecz? byly jakies kartki? jesli nie to oznacza to nie mniej nie wiecej ze mozna wbiegac nawet 10 razy w pole karne i wyprowadzic z rownowagi strzelającego
kartek sporo (żółtych), obie bramki po karnych
30' R. Carvalho (CHL)
33' G. Franco (WHU)
44' A. Cole (CHL)
45' [1 - 0] A. Diamanti (pen.)
45' S. Parker (WHU)
52' M. Noble (WHU)
59' M. Upson (WHU)
61' [1 - 1] F. Lampard (pen.)
84' J. Terry (CHL)
czyli nie ma kartek za wbiegani na pole karne.
z innej beczki
[url]http://sport.interia.pl/raport/Barcelona-Real/news/gol-messiego-wywolal-burze-w-argentynie,1414117[/url]
juz raz Polak co brawda Oli pogrążał prawie polską druzyne i jakos naród nie był tak zły :)
oj Santo grasz w pilke a przepisow nie znasz :P za wczesnie wbiegali zawodnicy Chelsea a nie WHU, gdyby za wczesnie wbiegli z WHU to powtórka jest tylko jakby Lampart nie strzelił gola.
no gram ale widze na powtorka ze wbiegali zawodnicy WHU, napewno przy pierwszym. za drugim razem wbiegł Ballack ale tego sędzia nie mógł widziec bo stał tyłem do niego
bez znaczenia. tego karnego nie było.
Ważny jest remis, ponieważ WHU ma strasznie złą forme ostatnio i nic nie mogli wygrać nawet z Bolton-em.
[b]Lampard piłkarzem dekady Premier League![/b]
Na podstawie statystyk z ostatniego 10-lecia Premiership, firma Opta uznała, że piłkarzem dekady angielskiej ligi jest pomocnik Chelsea Frank Lampard!
Opta przestudiowała statystyki od 1 stycznia 200 roku. Okazało się, że najwięcej meczów od tego czasu do chwili obecnej rozegrał Frank Lampard. Co więcej, w meczach ze swoim udziałem zanotował najwięcej zwycięstw.
Mało? Obecny 31-latek posiada na swoim koncie drugie miejsce pod kątem asyst a także zajmuje czwarte miejsce w tabeli strzelców tego okresu!
Lampard, który rozegrał 346 meczów z których 210 zakończyło się zwycięstwem jego zespołu, uplasował się przed obrońcą Liverpoolu Jamie Carragherem (5 spotkań mniej).
Jeśli chodzi o asysty, nasz pomocnik ustąpił pola tylko Ryanowi Giggsowi z Manchesteru United (76 asyst).
Statystyki Lamparda skomentował Claudio Ranieri, który w 2001 roku sprowadził go z Wst Ham United na Stamford Bridge.
[i]Te wyniki napawają mnie wielką satysfakcją i dumą, ponieważ Frank Lampard jest zupełnie wyjątkowym graczem. To kompletny zawodnik, prawdziwy zawodowiec. Nie dziwią mnie jego statystyki.
Moim zdaniem Frank Lampard powinien on być wybrany Europejskim Piłkarzem Roku. Ma podobną jakość jak Messi i Ronaldo, ale jest innym typem gracza niż oni. Skomplikowane rzeczy wykonuje niezwykle prosto, przez co nie jest tak spektakularny. Statystyki pokazują jednak, jak wielki to zawodnik[/i] - ciągnie Ranieri.
[i]On ma bardzo silną mentalność, widać to było w ostatnim meczu Chelsea, w którym musiał trzykrotnie wykonać 'jedenastkę' i żadnej z nich nie przestrzelił. To pokazuje, jak radzi sobie z presją. Często to właśnie on stanowi klucz do zwycięstwa. Jestem bardzo zadowolony, że został on choć w taki sposób uznany za piłkarza dekady w Anglii.[/i]
Podobno jest juz po slowie z trenerem Lenczykiem ;)
Lampard jest wielki bez dwoch zdan, szkoda,ze Joe Cole (tez wych. whu) nie robi takiej kariery, bo w juniorach był nr.1 w kraju. ale najgorsze jest to,ze chelsi gubi punkty, a konkurencja śpi. fuksiarz Ancelotti. za rok juz nie bedzie tak łatwo bo Sroki wracają tam gdzie ich miejsce (mam nadzieje:)
no konkurencja wcale nie śpi :P MU i Arsenal już się zbliżają :D
Chelsea bez polotu wygrywa Derby z Fulham.
Beckham znów wypożyczony do Milanu.
przeszlismy na 4-3-3 i zjedlismy fulham w pare minut. tyle o meczu
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> przeszlismy na 4-3-3 i zjedlismy fulham w pare
> minut. tyle o meczu
tyle o meczu ? urwa tak slabej,czołowej druzyny w europie juz dawno nie widziałem.
zjedliście ? - najedliście sie chyba strachu ze to bedzie kolejny mecz bez wygranej.wygraliscie takim fartem ze szok.szkoda mi Lamparda i Drogby ze graja w tak slabej druzynie.poczatek sezonu Wasz,koniec bedzie Arsenalu lub ManU.
zjedlismy, nawet nie beknelismy po nich
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)