seria 16-0 dla LA w niecałe 4 minuty II kwarty pokazała bezradność Orlando, poziom dzisiaj trzymała tylko I kwarta
Awans do finału to dla nich duży sukces, mało kto na nich nie stawiał, ja dopiero od 1/4 playoff kiedy odpadły moja drużyny zacząłem im kibicować, inna sprawa ze Lakersów nie trawie :)
szkoda dogrywek bo z chęcią oglądnąłbym jeszcze 1-2 finały
-
-
NBA!
Stan Van Gundy dał dupy po całości i to dzięki niemu Lakersi już się cieszą. Mecz miał swój urok, dużo ciekawych akcji, grały dwie wyrównane drużyny, decydowały pomyłki taktyczne Magic- m.in. nie kończyli akcji 3 na 1. Gortat miał ekstra wejście, ale... no właśnie, Van Gundy. I to by było na tyle. Gratulacje dla Lakers. Zobaczymy jak będzie za rok.
co do ciekawych zagrań to jestem ciekawy dzisiejszego top 5 bo w tym meczu było naprawde mnóstwo świetnych zagrań jak choćby 2 niesamowite wejścia L.Odoma niczym "Doctor J" Erwing(oba lejapy-nie wiem jak to się pisze w english),to wejście Air France Pietrusa z pirłetem(wow!-jak najlepszy MJ) czy cała seria wejść i rzutów Kobego,szczególnie to kiedy minął czape Howarda i jeszcze zdołał oddać celny rzut o tablice-mistrzostwo!:)te zapamiętałem najlepiej ale było tego troche dzisiejszej nocy-kwintesencja NBA.
No i tytul dla LAKERS. SUPER dlugo na to czekalem! Nalezalo sie nam kibicom Lakers jak i zawodnikow, a w szczegolnosci Kobemu
a w LA tadycyjnie zamieszki w nocy po zdobyciu mistrzostwa...
za rok mimo wszystko wolałbym zobaczyc powtorke finału z przed roku...trzeba sie zrewanzowac Celtisc...ale jeszcze moze sie okazac ze Shaq przejdzie to Cavs!i wtedy beda mieli szanse na finał...ciekaw jestem kto bedzie trenerem Lakers w przyszłym sezonie...
No ja mam nadzieje, ze jednak Phil dalej bedzie!
http://www.youtube.com/watch?v=ivnsbh6a2xA
dla co bardziej leniwych wklejam małe podsumowanko-mistrzowie w akcji;)
podobał mi sie komentarz ostatni do pierwszej akcji...they not finish...
a mi ten alejup Kobego co sobie sam rzucił o tablice:D
Drughi85 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a mi ten alejup Kobego co sobie sam rzucił o
> tablice
to bylo najlepsze :)
6 dni później
Ciekawe transfery sie dokonły w ostatnich godzinach...Shaq przechodzi do Claveland a Vince Carter do Orlando(wzamian za Lee, Alstona i Battie)...
no bardzo ciekawie się zrobiło:)osobiście bardzo sobie cenie Cartera więc fajnie że trafił do Orlando ale czytałem tez dziś że Turkoglu prawdopodobnie szuka innego klubu bo zaproponowali mu za mało zielonych więc to się mniej więcej wyrówna przychodzi znakomity Vince,odejdzie Hedo?zobaczymy.
mamy sezon ogórkowy więc troche rozrywki nie zaszkodzi.
http://www.youtube.com/watch?v=vCtZOlGLL5s
i co tu powiedzieć po czymś takim??no comment;)
Carter jest fajny na konkurs wsadow, konkurs w ktorym sie powiesil na łokciu albo z naskoku pod nogami dal bede pamietal do konca zycia, obronca z niego zaden niestety
Gortatem powaznie sa zainteresowani Houston Rockets...Yao ma powazna kontuzje stopy i co za tym idzie prawdopodobnie opusci spora czesc sezonu...dla Marcina otwiera sie szansa na dobry kontrakt i duzo minut na parkiecie...jak nie pierwsza piatka...
kolejny ciekawy transfer:Ron Artest w L.A.Lakers-co wy na to fani Jeziorowców??:)podobno poleci głowa Arizy ale to i tak dobra wymiana moim zdaniem.
wlasnie mialem pisac o tym...rewelacyjna wiadomosc jak dla mnie...oczywiscie szkoda mi Arizy(niech chlop zmieni agenta bo strasznie go wydymał)ale Ron Artest to obecnie najlepszy obronca w lidze!!do tego robi srednio 17pkt i w duecie z KB24 bedzie grac show...zapowiada sie ciekawy sezon...Claveland,LA,Boston,Orlando...R.Wallece dostał oferte od Celtisc.
tak szczerze to juz dawno liczylem na sciagniecie R.Artesta
i młodzi-gniewni czyli moi Sixersi-prosze ich nie pomijać:D
update: Philadelphia próbuje ściągnąć na jedynke Mike'a Bibby-moim zdaniem świetna opcja,rozgrywający z prawdziwego zdarzenia,oby się udało a druga wiadomość która mnie żywo interesuje to losy Allena Iversona(mój ulubiony gracz obok A.Iguodali)któremu Pat Riley z Miami proponuje podobno 12-14mln za 2 lata-D.Wade i AI w jednym teamie-wow!to by było coś:)
http://www.youtube.com/watch?v=6OPLcj0Nz9c&feature=channel_page
polecam filmik :) naprawde warto ogladnac
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> >
>
> polecam filmik naprawde warto ogladnac
rewelacja!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)