Ja uwazam i powiem to za hc75 jestesmy narazie na poczatku drogi ze wszystkim a co do opravcow i Swistaka to sa w porzadku i ciesze sie ze sa
-
-
Doping ...
[img]http://sls-ce5p12.hostitnow.com/~ultras-/html/pics/italy/genoa/6.jpg[/img]
[img]http://sls-ce5p12.hostitnow.com/~ultras-/html/pics/sweden/AIK/4.jpg[/img]
Styl włoski to jest to! oprawa i doping idą w jednej parze.
Ralfrulez jesli wiesz na czym polega doping to podziel sie wiedzą z "mlodymi" i niech zrobi sie ten angielski styl
a moze rzeczywiscie nalezy uszyc 10 zajebistych flag na kije i postawic chlopakow na lini boiska wyglada to super a extra klasa tuz tuz
garbarnia masz racje trzeba to zrobić na wiosnę jako pierwszy klub w Polsce
mysle ze flaga 3m na szerokosc i 5m na dl jest okej do tego wysiegnik malarski skladany na 4 m bo wedka jest za slaba , jesli ktos ma ochote to robic to moge dorzucic sie do interesu bo flagi na plot juz sa i to w ilosciach powiedzmy duzych.
w to mi graj ... flagi na kijach mi pasują ...
Qurna - u nas bedzie jeszcze większy czad,tylko poczekajmy na światełka.
Wtedy dopiero zrobi się atmosfera i nie angielska , nie włoska.
Ale nasza - zajebistaaaaa ,Krakowsko - Polska :))))
i jeszcze pozdr. dla mariana ONLY PASY stary durniu.
ale gdzie by Ci ludzie z flagami stali ? za bramkami ?:/ bo chyba nie na torze ?
Brajt - to że nie chce mi się ruszyć dupy to przesada , mam 37 lat jeździłem na wyjazdy na 1-szą , 2-gą i 3-cią lige w tym sezonie nie byłem tylko w Bielsku i Białymstoku a na Kałuży to przychodze z synem który ma dwa lata to nie oczekuj żebym kręcił młyn - teksty piosenek można znaleść w internecie bo to nie jest żadna wiedza tajemna , tylko problem jest w tym że młodym wystarczy .....wisła to stara ... odpalić bengala i jest OK
Chyba troche mylisz ludzi ralf... zapewniam Cie ze Ci co bengala palą nie dra sie "wisla to stara..."
ale też nie każdy ma internet a nas na tym forum jest garstka ... myśle że te śpiewniki mimo wszystko były dobre ... tylko powinny byc podpisane od np.1-10 i wtedy świstak mowi : "spiewamy np. nr3 i zanuci poczatek i spiewamy ...
Pozdrawiam
ja nie mówie że ci sami tylko taki jest odbiór z zewnątrz sektora
dlaczego nie na torze wychodza machaja odpalane sa race doping Cracovia Cracovia czego tu sie bac to jest swięto dla nas po to przychodzimy na mecz po to Cracovia gra, to widowisko jest dla nas, tak to sie kreci gdyby nikt nie przychodził nie było by dla kogo grac popatrz na losy Garbarni Kraków . Cracovia istnieje bo ma wiernych kibiców dla przypomnienia sam Misior nim był ,klub powstał po to by zaspokoić potrzeby tysiaca zwykłych ludzi którzy pózniej nie spią po nocach tylko czekaja na nastepny mecz a piłkarze sa aktorami którzy bez publicznosci i odpowiedniej oprawy nie mieli by po co grać. Nie widze potrzeby sie bac to wszystko obraca sie w imanentnej koegzystencji stworzone jest dla nas i jesli mamy ochote stworzyc widowisko zróbmy je.
zeszliśmy trochę z głównego tematu - ja napisałem że przyśpiewka - wisła to stara ....... nie jest dopingiem dla piłkarzy Cracovii i chyba każdy się zemną zgodzi w tym temacie , dodając do tego zgody itp wychodzi na to że bardzo mało dopingujemy naszą drużyne , kto był w Łodzi ten wie o czym mówie . nagle się okazało że naszą największą kosą jest widzew,rozumiem że to był ukłon w strone gospodarzy ale bez przesady na trybunach festyn ,my jedziemy tradycyjnie ze swoimi kosami.zgodami - ŁKS ze swoją pirotechniką że w pewnym momencie to piłkarze byli zbędni bo tylko oni psuli całe widowisko i jakby zeszli z boiska to myślę że większość na stadionie by tego nie zauważyła - czy tak ma być ....myślę że nie bo na meczach jesteśmy dla ukochanej Cracovii i musimy ją wspierać dopingiem
zeby nie bylo ze zle napisałem ze Misior byl kibicem ,był i jest
Moim zdaniem połączenie angielskiego i włoskiego stylu kibicowania u nas - na Ziemi Świętej jest możliwe. Jestem zdecydowanie za wszelkiego rodzaju oprawą pirotechniczną, gdyż uważam, że jest to bardzo efektowne i pomaga w tym, aby widowisko stało się jeszcze ciekawsze. Poza tym jestem młody i mnie się to autentycznie podoba. Rzeczywiście jednak musimy zdecydowanie poprawić doping, a szczególnie jego organizację, wiem, że po tylu latach nie będzie to łatwe, ale musimy się starać. Do realizacji takiego angielskiego stylu śpiewania na stadionie musimy być właśnie bardzo dobrze zorganizowani, a ponieważ uważam że takie chóralne spiewy są fantastyczną formą dopingu to właśnie w połączeniu z ciekawymi racami, ogniami sztucznymi i innymi fajerwerkami stworzą wspaniałe widowisko i mam nadzieję, że już niedługo w meczach z tak głośnym dopingiem i tak zajebistą oprawą będziemy uczestniczyć na Kałuży. I jeszcze jedno - denerwujące jest śpiewanie wisła to stara ...... i innych przyśpiewek anty na inne kluby. Nie gramy przecież (jak na razie) z gtsem więc nie rozumiem po co ktoś intonuje wogóle takie przyśpiewki. Ale za to wtedy to wszyscy śpiewają, bo jak trzeba krzyknąć "CRACOVIA !!!" to nie każdemu się już chce.
O cholera, ale się rozpisałem, sorry....
no właśnie też zauważyłem że jak śpiewaliśmy Cracovia Kraków sialalalalala biało czerwoni to wychodzilo jako tako ... a jak śpiewalismy chlopcy z reymonta to bylo 2 razy głośniej ( przyznam sie ze ja sam zacząłem tańczyć :] )
ralfrulez: 2 razy byly drukowane piewniki, najpierw 1000, potem z mniejsza iloscia przyspiewek, ale 3000. ale w warunkach bojowych to sie po prostu nie sprawdzilo, bo psychika mlynu dopiero zaczela sie zmieniac. sporo tego mam jeszcze w domu. zdecydowana wiekszosc piosenek, ktore byly spiewane tak od 1993 roku (bo wczesniej na to nie zwracalem uwagi) mamy wypisanych i staramy sie je na biezaco wprowadzac do repertuaru, ktory z miesiaca na miesiac sie jednak poprawia. pol roku temu bluzgow na gts bylo od groma. wczoraj wisla to wisla tamto odspiewane bylo chyba tylko raz, z dedykacja dla motyki, a jak pozniej ktos probowal intonowac, to nawet sie ludziom nie chcialo tego spiewac, bo autentycznie woleli dopingowac naszych. to nie jest ot tak hop siup, ze przyjdziemy, powiemy co spiewac i ludzie to spiewaja. hymn triady dopiero po pol roku zaczyna powoli wychodzic na stadionie. wszystko na razie musimy wprowadzac stopniowo. rok temu nawet moja jedyna milosc nie byla spiewana do konca. a teraz czasem jak pojdzie po stadionie, to az milo. i wprowadzamy od czasu do czasu nowosci. zblizamy sie powoli do poziomu z polowy lat 90. mamy jeszcze pol roku (mam nadzieje), zeby do czegos dojsc.
ale sprobuj wymienic pierwsze wersy przyspiewek, ktore chcialbys uslyszec na stadionie. powiem Ci, ktore znamy, a ktore chetnie bysmy poznali.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)