Jaf ta sytuacja miała miejsce w 164 ... ale moze sam świstak się wypowie jak to było i nam wyjaśni dlaczego nikt nie śpiewał ...
Podobało mi się jeszcze jak świstak powiedział .... "dawno nie śpiewaliśmy w autobusie" a z przodu jakieś głosy "kur... dawno nie śpiewał" "nie ma co robic"
Pozdro
-
-
Doping ...
Moze ktos napisać jak brzmi tekst tej przyspiewki "Chłopcy z ....." bo szczerze mówiąc nie słychac jej było dokładnie i brzmiała dość jednoznacznie aż kilkunasto osobowej grupie zaciskały sie pięści w kieszeniach.
Ale młyn chyba nie jest głupi żeby sprzyjał chłopcom(czyt.DZIEWECZKOM)
z Reymonta PRAWDA?
dobry masz podpis i sie znim calkowicie zgadzam, wiecej bylo przyspiewek o wisle niz o Cracovii, nawet bylo o legii.
To chyba na te psy to jednak schodzimy
>>> Pajacowaniu na CRACOVII mówimy NIE<<<
Sorry, ale czy istnieje w ogóle coś takiego jak młyn 2 - chyba tylko formalnie. na wszystkich meczach siedzę po stronie pikniczej - między innymui dlatego żeby ktoś z tej strony odpowiadał. nie siedzę w młynie, gdyż położenie ma nieszczególne a oprócz tego że coś pokrzyczę to lubię również pooglądać meczyk... a poza tym ten grillik... Może jestem malkontenem ale trudno. Zreszta raz usiadłem w "młynie" i była to wielka pomyłka bo akurat usadziły się tam w dużej części dziadki (nic nie ujmując bo niektórzy też są aktywni) i nici były z dopingu z tej strony...
Do rzeczy, z tego co zauważyłem to osoby krzyczące tzn. w większości odpowiadajace drugiej stronie są rozrzucone po całej tej stronie - tj. odpowiada jakieś do 5% ludzi.
Myślę, że potrzeba czau i organizacji. czasu - żeby więcej ludzi się przekonało do dopingowania i organizacji - żeby tylko ludzie zainteresowani dopingiem siadali w tzw. "młynie 2". Praca u podstaw...
Zgadzam się , że jak się uda i cały stadion nadaje "Cracovia !!!" jak przed końcem meczu to jest ekstra!!!
ale sobie popisałem, to chyba tak przy niedzieli...
trzeba sobie powiedzieć jedno - przyśpiewki o wiśle, zgody,sędzia .... to nie jest doping - doping ma mobilizować naszych piłkarzy do lepszej gry ma odnosić się bezpośrednio do Cracovii a wyżej wymienione przyśpiewki nie odnoszą się do Cracovii dlatego dopingiem nie są -- niestety repertuar to żenada chociaż Cracovia ma tyle fajnych piosenek które teraz nie są wcale wykorzystywane
Zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości!
I dodam jeszcze, że jeśli chcemy mieć doping to trzeba się na nim skupić i na meczu!
Tym najwierniejszym kibicom zawsze było bliżej do angielsiego stylu kibicowania, a nie do czegoś co jest ostatio w naszym kraju modne a dumnie nazywa się OPRAWĄ. Ludzie zajmują się problemami typu czy dym z jego racy leci prosto czy w lewo, czy kartonik tu czy tam itp.
Jeśli doping to mecz, brawa, śpiew i jazda, a nie zabawa w Sylwestra i kto odpali więcej świeczek na meczu!
HC75
No i 50 razy kto dziś wygra?
ale to wychodzilo najglosniej :P
zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości !
styl angielski a nie jakieś wieśniackie kartoniady,świece dymne itp
lepiej wygląda kilka tysięcy kibiców szkockich czy angielskich ubranych w barwy swojego klubu i śpiewających że skóra cierpnie niż jakieś włoskie odpalanki --- u nas chcieliby mieć włoskie odpalanki,angielski doping i holenderską huliganke a wychodzi z tego jedna wielka kicha
ralfrulez: rozumiem, ze w Jaworznie to Ty sie zajmiesz wszystkim, nauczysz nas pieknie spiewac wszystkie piosenki i tak dalej. tak?
ale co wy chcecie przeciez na ostatnich dwoch meczach wogole nie bylo swiec ani zadnej oprawy ... a przyspiewa jest jedna fajna w stylu mozna powiedziec ang. Cracoia Krakow sislalalalaa Bialo - czerwoni ...
pablo2656: a piszesz się do pomocy przy kompleksowym zorganizowaniu młynu 2 ??
santo: chyba nie byłeś w Łodzi... skoro twiertdzisz że w dwuch ostatnich meczach świec/rac nie było :P:P:P
Wiadomość zmieniona (16-11-03 16:48)
Brajt - ja z Hofim,Arkiem,Królikiem w latach 80-TYCH organizowaliśmy doping i myślę że czas na młodszych........tylko z głową.
a piosenek to niech się uczą gnojki bo ja wszystkie znam - spotkamy się w Jaworznie
dziwi mnie tylko to że Świstak jest od spraw dopingu a jeszcze nic się nie wypowiedział ... Panie Świstak :] Prosimy zabrać głos ... i opowiedz co sobie pomyślałeś w autobusie :] Pozdrawiam
no to skoro nas olewasz to przynajmniej nie przeszkadzaj. bo krytykowac i powiedziec, zeby spiewac wiecej piosenek, to potrafi kazdy. ale Ty nie mozesz nawet na tyle ruszyc d. zeby podac teksty, ktorych sie kazesz nam, gnojkom, uczyc.
ale racja, gdybys je podal, to nie moglbys potem zgrywac sie na fachowca, ktory wie lepiej, ale "teraz czas mlodych" wiec on tylko stoi z boku i sie smieje. zatem skoro nastal czas mlodych, to nie przeszkadzaj. bo skoro nie mozemy liczyc na pomoc, to bedziemy to robic po swojemu. z wiesniackimi kartoniadami i cala otoczka. bo mlodym sie to podoba i juz.
ralfrulez nie powiem wszytko fajnie kombinujesz ale chyba rzeczywistość nie jest twoja domena ! Chcesz cały stadion w barwach to najpierw musisz zlikwidować kibiców wisły, tak samo oni nie maja stadionu w barwach bo ludzie sa swiadolmi zagrożenia ...
Chcesz śpiewów po 5 latach w 3 lidze i zerowym młynie... zapomnij, może za klika lat ciągłych sukcesów, a jak bedzie potkniecie to odrazu nam sie wszystko sypnie (frekwencja , itp.)
Taka prawda że włoskie odpalanki są najlepsza metoda na niską frekwencje na polskich stadionach , bo to może zorganizować kilkanascie (tak jak u nas) lub klikadzisiad osób i coś sie przynajmniej dzieje ...
No chyba że zabierzemy sie ostro za ludzi i beda kary za nie spiewanie ... (ale chyba nie o to chodzi )
A moim osobistym zdaniem to styl angielski jest nudny zdecydowanie wole włoskich Tifosi ...
Moze i wiele mozna nam zarzucic w kwestii kibicowania, ale jak slucham "dopingu" na reprze i tego ciągłego jęku trąbek to Bogu dziękuję ze u nas nie ma takiego klimatu, bo bym chyba 90 minut nie wytrzymał na stadionie.
Dokładnie.
Proponuję wprowadzic zakaz wnoszenia na stadion trąbek i innych "małyszopodobnych" gadżetów...
Parę takich trąbek potrafi rozłożyć cały doping.
i jedyne do znudzenia powtarzane: kto wygra mecz... nic innego nie umieja zaśpiewać, czy wykrzyknąć ??? a te trąbki to mnie już tak fqrwiają że... :-(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)