sorka ze zakladam nowy wątek ale potrzebuje waszej pomocy bracia :D Otóz w tym roku koncze gimnazjum i nie wiem do jakiego Liceum isć. Chodzi mi o to zeby w tej szkole przeważala CRACOVIA bo nie chce chodzic do wislackiej szkoly. Pomożecie mi? Do jakich szkół chodziliscie?
-
-
jakie Liceum?
Bezsensowne kryterium wyboru szkoly sredniej.
to nie jest kryterium tylko jedne z rzeczy które biorę pod uwage :) Pomożecie?
PW
profilowane na Kamienskiego, marna szkola :) ale spokoj i zdasz lajtowo :)
Kaminskiego rządzi :) Bynajmniej kiedys :)
XV LO
X
W X 95% gts-u , przynajmniej tak było kilka ładnych lat temu .
a kto z was chodzil/chodzi do XV lo ?? bo narazie tą szkolę traktuje najpoważnej:)
Romper Stomper Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W X 95% gts-u , przynajmniej tak było kilka
> ładnych lat temu .
>
>
nie wiesz jak jest teraz nie pisz.....
.
9 dni później
Szczerze rzeknę, iż mnie także nurtuje frasobliwy temet dotyczący wyboru odpowiedniego Liceum. W wachlarzu moich zainteresowań są: IV LO, VII LO,IX LO oraz XV LO.
Na dzień dzisiejszy najbardziej przekonuje mnie gmach przy ul. Skarbińskiego ze względu na jednozmianowy system (co jest mi niezbedna w dalszy rozwoju pod wzgledem siatkarskim) i przystępny poziom nauczania. Jedno jest pewne- nie chcę "pakować sie" w Szkoły typu: I Lo, II LO, czy V LO, ponieważ nawet posiadając czysto statystyczne szanse na przebrnięcie przez rekrutację, musiałabym zrezygnować ze swych rozmaitych pasji lub je drastycznie ograniczyć.
Zatem, bedę niezmiernie wdzięczna Szanownym Forumowiczom za jakiekolwiek sugestie i uwagi, które zapewne w znacznym stopniu przysłużą się w moim dalszym kształceniu na poziomie ponadgimnazjalnym. ;)
Dziekuje i POZDRAWIAM!
A do Technikum nie lepiej wam iść ?
rero, jakie Technikum byś radził?
Chciałbym iść na coś związane z informatyka.
[I]Autor: rero (IP zapamiętane)
Data: 05 kwi 2008 - 14:13:52
A do Technikum nie lepiej wam iść ?[/I]
I wiecie co.. moi młodsi ... jest to rzeczywiście bardzo mądre pytanie.
Kilkadziesiąt lat temu miałem (i mam do dziś) Przyjaciela. Ukończył ówczesne Technikum Łączności (teraz niemal na Kapelance, wówczas... zadupie Dębnik) , później ukończył studia prawnicze na UJ... dziś jest jednym z najlepszych w Polsce fachowców od finansów publicznych, nauczycielem akademickim na AE (jakoś to UE mnie nie pasuje)... Ale "po drodze", zwłaszcza na początku - gdyby mu się noga powinęła - to zawsze miał wyjście.
Matura? Równa wszędzie. Papier jest papier. A kto ma zainteresowania "humanistyczne" zawsze może dodatkowo coś poczytać - choćby w domu.
Ja myśle raczej o technikum ;)
Jakoś Liceum mnie zupełnie nie przekonuje, dalej nic po nim nie mam.
Hancura Napisał(a):
> Szczerze rzeknę, iż mnie także nurtuje
> frasobliwy temet dotyczący wyboru odpowiedniego
> Liceum. W wachlarzu moich zainteresowań są: IV
> LO, VII LO,IX LO oraz XY LO.
>
Na forum jest całkiem pokaźna grupa absolwentów IV LO, ale czy można polecać szkołe, którą ukończyło się daaaawno temu.
Najciekawsze z wymienionego zestawu wydaje się liceum XY, takie jakieś tajemnicze :P
m4rcin Napisał(a):
> rero, jakie Technikum byś radził?
> Chciałbym iść na coś związane z informatyka.
Jak informatyka w Krakowie to tylko Technikum Łączności, super szkoła, dobry poziom, nawet lepszy niz w znanych liceach, do tego ciekawe zajecia praktyczne i dobrze wyposażone pracownie (PC, Mac).
poczytaj na www.tl.krakow.pl
W tym roku trzeba bylo miec 111pkt na informatyke
PS. W szkole raczej wisla ...
Ja kończyłem I LO - tzw.NOWOTWOREK :) z żadnych pasji ( a wtedy to było : dziewuchy, alkohol,gra na bebnach w kapeli) nie rezygnowałem. Chodziłem do mat-fiz Pani prooosor Markiewicz. Bylo naprawdę CUDOWNIE.
Zrobili ze mnie inteligentnego człowieka, teraz jest gorzej ale coż pasje ;) są męczace
Dla TWARDZIELI polecam I LO.
Okolica PASIASTA - GROBELKI, zatem tylko brać.
SEMPER IN ALTUM
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)