Ludzie - nie róbmy takiej draki o 10-latków:) Po 1. rodzice za nich decydują, 2. 75% z tych, którzy przeszli z Cracovii do AP21 przestanie grać w piłkę zanim skończy 16 lat (później osiedlowe kluby albo futsal) 3. nawet jeśli zostaliby w Cracovii, to zostaliby potraktowani jak piąte koło u wozu, więc lepiej dla nich, że trenują pod okiem byłych reprezentantów Polski - przynajmniej będą mieli co wspominać.
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
7 dni później
Ratunku wszyscy nas ogrywają nawet Hutnik, który praktycznie nie istnieje.
ktos tu wspomnial o radomskim ze jako jedyny ma pojecie o grze... hahahahaah ... Nic nie wiecie a pierd**icie na tych forach !! Radomski tu jest tylklo i wylacznie bo jego wujek gra w cracovi! on tu nie powieniem grac! piszczkowie? haha.. nastepni.. co oni robia na boisku? ch*ja ! tylko pokonują kilometry podczas meczu ale nic z tego ich biegania nie ma! zal mi niektorych osob ktore wypowiadaja sie a nic nie wiedza o druzynie juniorów starszych... żal wszystkich !!!
są tam tacy zawodnicy jak Kłusek, Potańczyk, Skawski, Bębenek, Darowski, Sarga, Ścieszka.. to zawodnicy którzy decyduja o sile tego zespolu! wiem bo trenowałem kiedys tam! ale nie wiem co teraz sie dzieje w tej cracovi ze graja jakies sprowadzane cioty !! i srac na wszystkie opinie innych co sie tu wypowiadają o jakims radomskim i piszczkach hahaha...
Stary, nie rozgrywaj na forum swoich prywatnych interesów.
Jeśli Radomski jest tu ze względu na starego Radomskiego, to akurat jedyna rzecz, którą dobrze stary Radomski zrobił :)
Pisałem o Radomskim i Kłusku. Reszta to biegacze, którzy nie mieliby szans na grę w rocznika 87, 88, 89, 90
to nie zadne prywatne intetersy. zobaczyles jeden mecz w wykonaniu radomskiego i odrazu wiesz jak on gra? nie masz pojecia o pilce noznej dlatego nie pisz tu pierdol .. haha.. ch*ja wiesz kto by sie nadawal do gry..
Ale się buraków nazlatywało na forum.
no to nie wchodz tu :)
I mówi to ktoś zarejestrowany 4 dni temu i pisujący paszkwile na kolegów z własnej druzyny?
Hehehe czlowieku roczniki juniorskie w tej chwili to polowa z tego co graly nasze najlepsze pare lat temu. Nie widze mozliwosci zeby Twoi koledzy ugrali cokolowiek w lidze malopolskiej zarowno na hali(zdegustowany patrzylem jak w 7 min traca 3 bramki z dalinem i nie wykazuja zlosci po tym co sie stalo) jak i na trawie. Jeszcze jedno jak 20 osob(z Cracovia sa dobrych nascie lat) na forum mowi Ci ze te roczniki sa slabe to przyjmij to wreszcie do wiadomosci i nie płacz nam tutaj.
Zobaczymy co będziecie mówić jak j. młodsi zaskoczą wszystkich i na początek wygrają ligę małopolską a potem zajdą wysoko w mistrzostwach polski...
Ostatnim gosciem,ktory zdobyl MP juniorow,a nastepnie zrobil kariere to jest chyba Lukasz Piszczek.to nie te czasy,ze MP jest miara talentu wychowankow.to jest duzy sukces i splendor dla klubu,ale co dalej?
pamietam,ze najlepszym zawodnikiem Gornika Zabrze,ktory swego czasu stuknal zlozona z ligowcow,reprezentantow Polski i wislackich wychowankow byl Blazej Radler:)mowi Ci to cos?:)
a nasi j.mlodsi niech zaczna grac w futbol,a nie dominowac dzieki grze na pelnej kurtyzanie:)
olek999 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zobaczymy co będziecie mówić jak j. młodsi
> zaskoczą wszystkich i na początek wygrają ligę
> małopolską a potem zajdą wysoko w mistrzostwach
> polski...
Wygrają, Będziemy się martwić ;)
Wstyd to pisać ale niech nie wygrywają ;/1. Nasz klub ma ich głęboko w d....2.Może im sodówa nie uderzy do głowy. Lepiej będzie jak spokojnie przejdą juniora i odejdą do innych klubów(II i III) zmężnieją, złapią doświadczenie. wtedy nieliczni, najwytrwalsi będa mieli szanse na grę w I lidze albo ekstraklasie.A daj Bóg nawet zagranicą.
Jezu nie wierze ze to napisałem;/
milsari2 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jezu nie wierze ze to napisałem;/
Dobrze,że zaczyna się przerwa zimowa to może nam przejda "głupie" myśli....
Dobrze, że to napisałeś, bo to czysta prawda :)
co do punktu 1 Milsariego , zgadzam sie w 100%... chyba wszyscy sobie z tego zdają sprawe. a niektóre posty na tym forum obznażają wszystkie błędy i złe rozwiązania w pewnych kwestiach... temat jest mega głęboki i mozna by tu sie nieźle rozpisać... ale po krótce to powiem ze cały profesjnalizm zaczyna sie od drobnostek... od braku spóznień czy podejscia mentalnego... potem trzeba też systematycznie trenować ... chcieć coś osiągnąc... szanować klub... i walczyć...
a cięzko mi to pisać ale tego brakuje tutaj... nie moge wszystkiego generalizować i zarzucać co kolwiek komu kolwiek... ale ludzie widzą co sie dzieje w tej druzynie.. zwykli kibice czy ludzie którzy po prostu sie interesują biznesem tych wszystkich druzyn nie do konca zdają sobie sprawe jak to wszystko wygląda. kwestia zawodników - doboru ludzi którzy mają tworzyć zespół , jest istotna i ma naprawde duże znaczenie ... ale oprócz tego są rzeczy które nie należą do zawodników - i powodują ze druzyna jest mniej "profesjonalna"- a co za tym idzie słabsza poziomem... bo ludzie sie dostosowywują... ktoś napisał że nie "życzy" sobie zeby druzyny graly wolicjonalnie , tylko techniczno-taktycznie... - do tego trzeba sie przygotować... trenowac pod tym kątem latami... a wiekszosc rzeczy jest zaniedbana od lat... i teraz sie to odbija... ludzie znają mentalnosc dzisiejszej młodzieży... czego my sie mozemy spodziewac po 15-16-17-18 latkach skoro dzisiaj dla 75% chlopaków istotniejsze niz mecz , czy trening jest "co innego" - co innego prosze sobie osobiscie rozwinąc... to sie odbija na druzynie - na ludziach wokoło. gra 11 zawodników , 18 jest w kadrze meczowej , 3-4 ogniwa odpadają , odpada zespół.... koło sie zamyka....
dużo by jeszcze pisać..
=============
do tematu ale cos odbiegającego lekko :
pytanie za 10 pkt dla wszystkich...
ILE RAZY W CIĄGU TEGO SEZONU , DRUZYNY JUNIORSKIE TRENOWAŁY NA NAWIERCHNI NATURALNEJ ( po prostu nie na SZTUCZNEJ trawie. )
0
2, ale obok dolnego boiska ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)