Jim co ty gadasz u nas juniora maja w dupie.
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
Nie rozumiem? A wogóle to kogo w d... nie mają ???
Wejść za złotówkę a dostać eleganckie zaproszenie z wejściówką na określony sektor to są dwie zupełnie inne sprawy. Na marginesie podobnie jest z byłymi zasłużonymi zawodnikami, niestety po drugiej stronie błoń w jednej loży dostali wejściówki wszyscy byli zawodnicy a u nas niestety nie. Przykre to, bo jest to bardzo krótkowzroczna polityka. Jako trampkarz i junior nigdy nie musiałem płacić za bilet a czasy były dużo trudniejsze. Widać że niektórzy o marketingu tylko słyszeli i myślą że powołanie stanowiska ds. marketingu załatwia problem
Chcesz, aby Twój syn reprezentował nasz Klub i grał w koszulce w biało-czerwone pasy? Zapisz go do drużyny żaków (2003)!
Zajęcia, które prowadzi trener Karol Wacek odbywają się trzy razy w tygodniu:
- poniedziałek (17-18:30)
- wtorek (17-18:30)
- czwartek (17-18:30)
Drużyna bierze udział również w rozgrywkach międzyszkolnych. Więcej informacji na temat zespołu oraz naboru do niego można uzyskać bezpośrednio pod numerem telefonu 666-366-497.
Bo przyszłość Twojego dziecka zaczyna się już dziś.
LiD.Z. to nie chodzi kasę tylko o fakt o ludzi którzy są wokół Craovii. Którzy są zawodnikami , którzy płacą na ten klub , którzy coś robią dla tego klubu aby ich uszanować. Ja pierdole bo mnie stać na karnet czy bilet dla mnie dla syna i żony. Jest czwartek i żaden chłopak z grup młodzieżowych nie dostał wejściówki.
16 dni później
Cracovia 2001 wygrywa z rówieśnikami z gts 8:3 !
Brawo chłopaki Cracovia 2001!Tylko PASY!
6 dni później
fajnie,że nikt nie wspomni o prowadzeniu w tabeli jun.mł. Cracovii ... tylko krytykowac potraficie ;/
No to wspomnij, a nie strzelaj focha :D
Kto ten zespół prowadzi? Kto tam się wyróżnia? Itd. Podziel się spostrzeżeniami, bo z chęcią przeczytamy.
Ich trenerem jest Grzegorz Trela, bardzo dobry trener, byłem na ich meczu to co chłop przeżywa te mecze to szkoda gadać, tak energicznego trenera nie widziałem :P
A co do drużyny J.Młodszych to jestem pod wrażeniem, na początku wszyscy ich krytykowali ale grają bardzo dobrze, pokazują się z dobrej strony! Chłopaki dają z siebie 100% widać, że im na czymś zależy, wkładają w grę dużo serca!
Nie ma specjalnie wyróżniających się graczy, gdyż każdy gra na podobnym poziomie, nie widziałem jeszcze aby w drużynie było 18 zawodników grających na bardzo wysokim poziomie! Myślę, że wygrają tą ligę i wreszcie będziemy mieli znów drużynę w mistrzostwach!
olek999 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma specjalnie wyróżniających się graczy,
> gdyż każdy gra na podobnym poziomie, nie
> widziałem jeszcze aby w drużynie było 18
> zawodników grających na bardzo wysokim poziomie!
Czyli tutaj tak jest, czy tak nie jest?
No to za tydzień czeka ich fajny test z Realem, Rapidem i Partizanem;)
Co do Treli - dobry trener, tylko wyników nie ma (jeśli chodzi o seniorską piłkę;) ). Trochę urban legend też krąży o nim :D ale nie da się mu odmówić zaangażowania w pracę:)
na początku grali troszke gorzej bo przyszło paru nowych i musieli się zgrac.. a jeśli o ten turniej too będzie z tym ciężko ponieważ większosc bedzie z jun.st. [turniej r.93 i młodsi]
juniorzy starsi : wisła 1-1 CRACOVIA (0-1) bramka dla pasów ; Adrian Starowicz
Mknący kiedyś jako Szybki zainicjował wątek juniorski - powinniśmy go reaktywować.
Cieszymy się Waszymy sukcesami , wypatrując wychowanka w pierwszej seniorskiej drużynie.
System handlowania piłkarzami przez managerów, oraz brak jakiegokolwiek zainteresowania wychowankami ze strony MKS w tej jakże ważnej dla Klubu sprawie stanowi, że ...na obecną chwilę możemy się właśnie cieszyć i żyć wspomnieniami .
Szkoda, że Rząsa nie ma takich uprawnień, aby pomyśleć o naszej przyszłości.
Zresztą kogo to w dzisiejszym MKS-ie interesuje???
Hefko Napisał(a):
> Może, to i prawda, ale dzisiaj po bardzo słabej
> grze juniorzy młodsi pod wodzą Treli przegrali w
> Trzebinii 1-0. Nie pamiętam tak słabo grających
> juniorów młodszych, którzy na dodatek
> przegrywają z Trzebinią.
>
> Inna sprawa, to selekcja tych chłopaków. Kto
> się tym zajmuje, bo zarówno aktualni juniorzy
> starsi, jak i juniorzy młodsi, to najsłabsze
> roczniki od wielu lat. Sukcesy Cracovii w
> ostatnich latach w piłce młodzieżowej, to w tej
> chwilii już tylko wspomnienie.
>
> Na obecne roczniki szkoda czasu i pieniędzy, bo z
> tej mąki chleba nie będzie.
>
chcialbys cos dopowiedziec kolego Hefko?
Rzeczywiscie patrzac po wynikach nie dzieje sie zbyt dobrze, ale z drugiej strony po co nam dobra mlodziez jak pozniej chlopaki graja po 3 mecze w tygodniu.Jada na lige, pozniej na mloda, a w tygodniu koncza roznego rodzaju kadrami. Pozniej sa efekty, że z mlodych utalentowanych mamy grupe pol-inwalidow.Glownie odnosze sie tutaj do lat 90 i niedawnych sukcesow 88,89 i w mniejszej stopniu 90. Z mniej wiecej 50 pilkarzy ostali sie w pilce profesjonalnej Rzasa, Kubik, Klich,Dudzic. Moze teraz mlodziez bez takich obciazen lepiej dostosuje sie do gry w pilce seniorskiej.
milsari2 Napisał(a):
> Rzeczywiscie patrzac po wynikach nie dzieje sie
> zbyt dobrze, ale z drugiej strony po co nam dobra
> mlodziez jak pozniej chlopaki graja po 3 mecze w
> tygodniu.Jada na lige, pozniej na mloda, a w
> tygodniu koncza roznego rodzaju kadrami. Pozniej
> sa efekty, że z mlodych utalentowanych mamy grupe
> pol-inwalidow.Glownie odnosze sie tutaj do lat 90
> i niedawnych sukcesow 88,89 i w mniejszej stopniu
> 90. Z mniej wiecej 50 pilkarzy ostali sie w pilce
> profesjonalnej Rzasa, Kubik, Klich,Dudzic. Moze
> teraz mlodziez bez takich obciazen lepiej
> dostosuje sie do gry w pilce seniorskiej.
Dudzic nie ma nic wspólnego z juniorami Cracovii w sensie bycia produktem. Zagrał ledwie parę razy w jednej rundzie, będąc cały czas członkiem pierwszej drużyny.
Poza tym nie zgodzę się, że tylko oni. Jeśli jest Dudzic, to i trzeba dodać Kwedyczenkę, drugiego Kubika, Bagnickiego, Grodzickiego, Cebulę, Szwajdycha, Uszalewskiego,. Grali/grają na szczeblu centralnym w innych klubach niż Cracovia? Grali/grają.
Ale problem faktycznie istnieje. Co ciekawe, to trzech ligowców z rocznika 83 zostało "wyprodukowanych" w czasie największej biedy w klubie...
Zgadza sie Mknacy ale zarowno Szwajdych, Grodzicki, Cebula nie sa to te roczniki na ktore stawial klub.Nie sa to roczniki mistrzowskie jesli mozna tak je nazwac.Jak sam zwrociles uwage wtedy klub nie mial nawet na benzyne do kosiarki, aby na 3maja trawe skosić. Btw Uszalewski jak zapewne wiesz tez nie jest przez nas formowany od "malego" bo pojawil sie dopiero w drugim roku juniorow. Jedyne rozwiazanie jakie widze to wprowadzenie fizjoterapeuty, fizjologa, ktory zadba o organizmy tych chlopakow. Jesli takowy sie nie znajdzie to nie bedziemy mieli mlodych zdolnych w pierwszej druzynie. Wiem jednak ze jedyna szansa na zatrudnienie takich fachowcow do obciecie stypend. juniorkom.
No tak, Uszal to jeden z pierwszych sciagnietych przez Hajdę. W tym samym czasie i potem byli Gliwa, Kostek, Kura, Tatara, Waksmundzki, Jeleń. Jeszcze Baliga, Sacha, Sepioł. Gdzie oni są w tym momencie (kariery) ? :/ Nie przypominam sobie w Krakowie ta brawurowo zepsutego i rozbitego rocznika. Może tylko za mojego życia rocznik 82 w gtsie
Proszę Cię - że niby klub zapłacił Obrzutowi i Dzwonkowi za operację? Kurę wziął na operację tylko dlatego, że Lenczyk to rozkazał. Kiedy Jeleń miał jakąś operację za kilka tysięcy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)