Alex nie przejmuj się tak dojdą do juniora a potem sprowadzą zbieraninę z całej Polski którzy będa musieli grać a nasi wychowankowie trenowani przez trenerów listonoszow,taksówkarzy,cieciów, z GTS NA ŁAWĘ bo musi być ruch w interasie ale co tych ludzi obchodzią wychowankowie.
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
AlexMateczny Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zagrali na stojąco. Mecz wyglądał że oni
> biegali a nasi stali. O klasie Dunajca nie
> wspomnę. Do utraty pierwszej bramki wyglądało
> to nawet dobrze potem katastrofa ale to jest tak
> jak niektórzy nie maja ambicji i woli walki i
> tylko głupoty w głowie.
[i][u]Oj to jest chyba zarażliwe,nawet mocno zarażliwe ...te objawy choroby dziecięcej ze zdwojoną siła objawiają się u dorosłych...[/u][/i]
:o
mknacylopez Napisał(a):
> W poniedziałki gram w gałę na Skotnikach o 19.
> Przed nami trening ma rocznik chyba 2000 z AP21
> (strzelam, bo Szymkowiak mówi do nich: jesteśmy
> już duzi, mamy 10 lat i to trzeba umieć). W
> ubiegłą niedzielę Jagiellonia grała u siebie z
> Lechem Poznań o godzinie 17. Franek strzelił
> nawet bramkę, a niecałe 24h pozniej pomagał w
> prowadzeniu treningu w Skotnikach. I tak jest co
> tydzien. Wiec nie ma sie co dziwic, ze rodzic
> zaprowadzi syna do AP21, gdzie prawie na kazdym
> treningu jest Szymek albo Franek i zajecia sa o
> normalnej porze.
Dla niektórych nazwiska Franka i Szymka są magnesem - to prawda, ale wg mnie mają najlepszą ofertę marketingową w mieście.Natomiast jest faktem, że z przejętego rocznika Cracovii 1999 zrobili sobie swego rodzaju wizytówkę, reklamując tym samym swoje walory ...szkoleniowe. Z tego co wiem to rodzice z innych niż 99 rocznik są wkurw.ieni, że cała para idzie na "wychowanków" z 99 rocznika.
Wogóle jakoś się "uczepili" Pasów i "rekrutacji " naszych zawodników- czy nie ma innych sposobów? Np ogłoszenie w prasie itp ?
Zresztą - skoro, na to jako Klub pozwalamy to można powiedzieć o frajerstwie ...
Nie chce straszyć, ale jeżeli już w trampkarz jest syf, zapewne w juniorach nie będzie lepiej .
Basałaj przed Valckxem postawił trzy cele: transfery, sieć scoutingu i stworzenie akademii piłkarskiej, by "trzymać pieczę nad zawodnikiem o najmłodszego wieku na wzór holenderski". U nas kazdy, podobnie jak w innych klubach jest ominiecie przepisu o posiadaniu druzyn mlodziezowych poprzez podpisanie umow ze stowarzyszeniami szkolacymi trampkarzy. tak to powinno sie odbywac w ekstraklasie?
Dżin z butelki trafił w SEDNO SPRAWY. Dopóki przepisy PZPN-u się nie zmienią dopóty jak pisze Zibiland nie będzie "motywacji" dla Profesora, który jest WŁAŚCICIELEM Cracovii. Czy ktoś rozsądny znając proporcje głosów w Radzie Nadzorczej MIEJSKIEGO(?) Klubu Sportowego ,uważa że Miasto i jego Przedstawiciel ( Prezydent ) mają "coś" do powiedzenia ?
Szkoda wielka, ponieważ jest kilku gości( rodziców, kierowników) z jajami, którzy choćby na wzór Arki Gdynia mogliby z powodzeniem zrobić DUŻO dobrego i to za własne środki !!! Potrzeba TYLKO dobrej woli ze strony Prezesa MKS!!! Tak - ze strony PREZESA PROFESORA FILIPIAKA, bo wiadomo, że Kubuś jest żołnierzem.
Mnie wkur.wia fakt, że MKS mając dzieci w DUPIE medialnie szpanuje ich...wychowywaniem i to jeszcze w OFICJALNYCH raportach dla Ekstraklasy !!! Swoją drogą w EK nikt nie sprawdza prawdziwości podawanych przez Kluby "danych" ???
Podają , że "wychowują" ok 200 zawodników z czego 3/4 to zawodnicy Stowarzyszenia Wspierania Młodych Talentów 100 Lat Cracovia, którego Dyrektorem jest Albin Mikulski, który nie wie kiedy i jak granty wypełnić.
W hokeju młodzieżowym jest ponoc jeszcze gorzej.
Z pozytywów - Profesor zasponsorował naprawdę świetną imprezę z okazji dnia Świętego Mikołaja dla WSZYSTKICH pasiastych dzieci w siedzibie swojej firmy - było bardzo, bardzo OK !!!
Treningi w końcu mamy o 17-tej - także osoby na "etatach" mają mozliwość dowiezienia chłopaczków . Calder - co Ty na to?
AlexMateczny Napisał(a):
> A jak to nazwać jak Dzierżak dzwoni po rodzicach
> żaden trener tak nie robi. Po drugie klub nam
> nie pomoże chyba o tym wiesz. Tylko narzekacie a
> nic nie robicie. Jim myślisz że ja głupi jestem
> że dalej Tabisz i spółka nas kręcą. Dyrektor
> nierób dalej dostaję kasę 3000 zł z naszych
> składek.
Żartujesz?
Przecież kasę miał brać z MKS!!!
Ciekawostka:
Na oficjalnej oba numery na komórki do trenerów Szkółki to numery do trenerów, którzy już nie pracują w Cracovii.
Oczywiście nabór będzie jak 150.
Do kogo chcesz numer telefonu ?
mknacylopez Napisał(a):
> W poniedziałki gram w gałę na Skotnikach o 19.
> Przed nami trening ma rocznik chyba 2000 z AP21
> (strzelam, bo Szymkowiak mówi do nich: jesteśmy
> już duzi, mamy 10 lat i to trzeba umieć). W
> ubiegłą niedzielę Jagiellonia grała u siebie z
> Lechem Poznań o godzinie 17. Franek strzelił
> nawet bramkę, a niecałe 24h pozniej pomagał w
> prowadzeniu treningu w Skotnikach. I tak jest co
> tydzien. Wiec nie ma sie co dziwic, ze rodzic
> zaprowadzi syna do AP21, gdzie prawie na kazdym
> treningu jest Szymek albo Franek i zajecia sa o
> normalnej porze.
Na Cracovii zajęcia są o 17. Przeniosłem syna z AP21 do nas:) I nie ma już Szarlińskiego. Spodobało mi się podejście do pracy trenerów
Jim Napisał(a):
>
> Dla niektórych nazwiska Franka i Szymka są
> magnesem - to prawda, ale wg mnie mają
> najlepszą ofertę marketingową w
> mieście.Natomiast jest faktem, że z przejętego
> rocznika Cracovii 1999 zrobili sobie swego rodzaju
> wizytówkę, reklamując tym samym swoje walory
> ...szkoleniowe. Z tego co wiem to rodzice z innych
> niż 99 rocznik są wkurw.ieni, że cała para
> idzie na "wychowanków" z 99 rocznika.
>
> Wogóle jakoś się "uczepili" Pasów i
> "rekrutacji " naszych zawodników- czy nie ma
> innych sposobów? Np ogłoszenie w prasie itp ?
>
> Zresztą - skoro, na to jako Klub pozwalamy to
> można powiedzieć o frajerstwie ...
To trochę inaczej. Oni chcą podbierać młodych zawodników z innych zespołów. Na Wisłę też coś tam kręcą ale Chemicz jest prawdopodobnie bardziej cwany. Dla nich to kasa.
Calder, a który rocznik Twojego chłopaka?
Czy dobrze pamiętam, że 2002 ?
Jak tak, to do którego trenera przeniosłeś?
Mario gwiazdor :D
Szukałem tylko strony, z której to jest i nie mogłem znaleźć :/
Co jak co, ale od niego dzieciaki mogą przyswoić właściwe wartości.
Otóż właśnie - o TO chodzi !!!
a stronka? :)
10 dni później
Takich trenerów jak Marcin, Cracovii jak i całej polskiej piłce bardzo potrzeba. Młoda, świeża krew, duża wiedza i ogromna pasja. Uważam, że Klub powinien przyciągać nie tylko młodych utalentowanych chłopców, ale również, a może przede wszystkim utalentowanych trenerów młodego pokolenia. A takich choćby w naszym krakowskim środowisku na szczęście zaczyna przybywać i często podobnie jak Marcin zaczynają oni w klubach osiedlowych.
Właśnie rozpoczeli przyciąganie na nowy stadion. Wychowankowie nie dostali karnetów jeszcze . Trenerzy kierownicy i rodzice nie dostaną. Już huj z nami kierownikami nas stać ale rodzice powinni dostać za to że płacą składki i przyprowadzają pociechy na ten stadion i treningi. Tak klub widzi Pasiastą rodzinę.
Druga sprawą która mnie nurtuję to czemu wypłatę ostatnią dla Mikulskiego 3000 zł została zapłacona ze Stowarzyszenie tak kazał Tabisz który podobno się nie wtrąca.
Dlatego moja propozycja dla wszystkich pierdolić ich karnety.
Przecież młodziez ma bilety za złotówke Alex troche przesadzasz i widze że ty największy zamęt siejesz !!!Dam Ci muj prosty przykład syn trenował w róznych klubach za wszystko płaciłem a on w wieku 19lat powiedział koniec zaskoczony był trener i ja i teraz wyobraż sobie klub że inwestuje w niego przez pare lat a małolat ma wszystko w dupi.e jaką ma klub gwarancje że kasa na małolata nie pujdzie w pizdu chcesz dzieciaka wysłać na korki czy na jakieś dodatkowe zajęcia za wszystko musisz płacić a dzieciakowi i tak to gówno pomoże!!!
Dzieci mają wejście za 1 pln na sektor rodzinny - to fakt. Zawodnikom ( młodym piłkarzom i hokeistom ) Klub przy okazji negocjacji pomiędzy SMT, a MKS obiecał jednak darmowe wejściówki - to też fakt. Zresztą do tej pory dzieci-zawodnicy wchodziły gratis na tzw listę.
Nie dokońca jednak się z Tobą zgadzam nt "inwestowania w młodzież" .Tzn to o czym piszesz można zrozumieć, ale do 12-tego roku życia, gdy o przynależności klubowej decydują rodzice. Po przekroczeniu tego wieku Klub zostaje właścicielem karty młodego zawodnika i powinien patrzeć perspektywiczne na szkolenie swoich piłkarzy.
Do tej pory grupy młodzieżowe potrzebne są jednak większości klubów do uzyskania licencji.
Nie wiem czy to prawda, ale ponoć w gts-ie Skoża załatwił tak z Cupiałem , że od rocznika 98 już klub przejmuje finansowanie młodych zawodników.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)