Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • [zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 23.03.2008 o 00:27
      Ostatnia aktywność 03.04.2012 o 14:51
      138699 wyświetleń
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 16.09.2009 o 22:20
      Post #548841 16.09.2009 22:20
    no cóż Calder, sam bym lepiej tego nie napisał, w poprzednich latach nie było lepiej... :-( Szarliński kompletnie nie rozumie pewnych problemów
    • prezesik

24
      0
    • 16.09.2009 o 22:35
      Post #548845 16.09.2009 22:35
    Szarliński przecież koordynuje bo musi kilka fuch obskoczyć a nikt poważny nie chciał podjąć się tej pracy za darmo, dla tego prrzychodzą coraz gorsi trenerzy i dyletanci ale mają piękny wzór:) Tabisia .
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 16.09.2009 o 23:34
      Post #548863 16.09.2009 23:34
    nie rozumiem nic co tam jest grane? Był świetny rocznik 1999 Świetny sportowo, świetny organizacyjnie i mocny finansowo z tego co słyszałem. [b]KTO DO CHOLERY W KLUBIE BYŁ ZAINTERESOWANY ABY WYSTRZELIĆ ICH DO FRANKOWSKIEGO I SZYMKOWIAKA????[/b]
    • klaros

5.5K
      147
    • 17.09.2009 o 12:51
      Post #548914 17.09.2009 12:51
    Calder - wiem doskonale o czym piszesz... Zresztą kojarzę Twój tekst i reakcję trenera... Wszystko niestety jest stawiane tak: przecież jest tyle innych klubów i jak tu nie odpowiada... Ja mam tylko akurat tyle lepiej, że sobie mogę pracę poustawiać zadaniowo i raz w jednym dniu posiedzieć więcej i następnego krócej. Ale chyba jestem jedyny... A że mój chłopak nie jest Messim, więc nie podskakuję (taka cena wyznania wiary - do Borków i Armatur nie pójdę, zresztą mój młody jest takim samym fanatykiem i dla niego to nie jest realizacja miłości do piłki, tylko do Cracovii). Niestety, gdybym zaczął zadymę o terminarz, to byłbym jedyny, bo reszta chłopaków (przedszkole -> 2 kl.) łazi na zajęcia z babciami, dziadkami, matkami na macierzyńskich lub w ciąży, ew. wolnymi paniami domu. Te osoby mają czas, nawet o 12:00, więc co im tam, wcześniej zaczną - wcześniej skończą. Nawet nie wiecie jak w sierpniu drżałem, jak się dowiedziałem, ze 2 razy w tygodniu młody będzie miał lekcje do popołudnia. "No to po treningach, bo przecież nie powiem w szkole, ze są treningi zamiast lekcji a to najważniejsze" Na szczęscie to popołudnie oznacza "do 15:00", więc jak są treningi o 16:00 to spoko. Basen... czysta mitologia. To, ze ktoś był dwa razy, to w zasadzie sam jest sobie winien, bo przecież basen jest dostępny raz w tygodniu w dniu powszednim o ... 12:00. :) Więc o co pretensje. :D Stroje: szkoda gadać... Znam trochę osób, co oddało chłopaków do wiele biedniejszych klubów, a tam dostają sprzęt (bez korków) i nawet szaliki i czapeczki klubowe - u nas płacisz 100 i jesteś nikim. Masz za to prawo przyprowadzać chłopaka :/ Masz jeszcze szczęście, że nie pochodziłeś cały rok, bo raz na dwa miesiące jest hasło, ze będzie selekcja i najgorsi będą sobie musieli pójść. Oczywiście nigdy niczego takiego nie było, bo jak się ma czasem na reningu 12 chłopaków - to z czego tę selekcję robić. Po 8 miesiącach się już tak przyzwyczaiłem do takiego stresu. pewnie zaliczyłem taki syndrom oswojenia z ryzykiem, jak więźniowie Auschwitz, po trzech latach pobytu na kuracji byli już nieczuli na hasła SSmana o tym, ze co 10 na rozwałkę. Tylko, czy tu o to naprawdę chodzi... Ja już pomijam, że związek z Cracovią ta Szkółka ma tak luźny, że jak się porozmawia z rodzicami to strach słuchać... Zresztą z czego to się ma brać, jak nie ma tu żadnej chęci pokazania dzieciakom, ze mają być dumni z tego, że trenują właśnie w takim a nie innym Klubie, pomijając oczywiście fanatyzm. U nas nie ma żadnej "obrzędowości" wręczenia legitymacji, stroju, całowania sztandaru etc. Po co? ... :(
    • AlexMateczny

571
      0
    • 17.09.2009 o 14:21
      Post #548926 17.09.2009 14:21
    Filipiak i jego świta nic nie robi a jeszcze do tego blokuje wszystko. Tego betonu nie ruszysz.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 17.09.2009 o 16:20
      Post #548942 17.09.2009 16:20
    Khalid Napisał(a): ------------------------------------------------------- > nie rozumiem nic co tam jest grane? > Był świetny rocznik 1999 > Świetny sportowo, świetny organizacyjnie i mocny > finansowo z tego co słyszałem. > > KTO DO CHOLERY W KLUBIE BYŁ ZAINTERESOWANY ABY > WYSTRZELIĆ ICH DO FRANKOWSKIEGO I SZYMKOWIAKA???? Błędów było kilka, zaczęło się od podwyżki, którą zaakceptował Profesor. Zaznaczę, że ( jak to Alex trafnie zaznaczył ) czując się bezsilni i bezradni(ponieważ nikt, ale to nikt w Klubie nie przejawiał chęci do pomocy), zupełnie spontanicznie podeszliśmy do Profesora , który akurat był na zewnątrz i po krótkiej, ale b.konkretnej rozmowie sprawę załatwiliśmy i temat AP21 się ...skończył Pełni zapału i nowych pomysłow zaczęliśmy przygotowywania do nowego sezonu ku chwale Cracovii. Były plany, aby pozyskać strategicznego sponsora dla WSZYSTKICH roczników itd . Po czym po 10 dniach od podpisania kontraktu nasz Trener został zwolniony.Ze względu na formę tego wydarzenia i szacunek dla Trenera Dzierżaka( włożył w tą drużynę całe serce, czas itp, itd) już było wiadome, że drużyna podzieli się ok 50/50( była grupka która była "okrakiem") Pan nieskoordynowany Koordynator wygłosił rodzicom piękne ( ok 2 h ) przemówienie jak to będzie profesjonlanie itd i pod karą wywalenia z Klubu kazał przyjść na Derby 8 zawodnikom, którzy wykonali polecenie. Niespełna 10 godzin po tym wydarzeniu Pan ww wymieniony nie przyszedł( walkower) i dał powód ( wg mnie b.słuszny ) niezdecydowanym rodzicom do odejścia. Trenerzy się zmieniają - ok - normalna sprawa-pod warunkiem, że się ZMIENIAJĄ Tylko w roczniku 99 , nie było żadnej zmiany i nie ma do tej pory ( chwilowym trenerem jest Koordynator, ale dlatego, że dostał rozkaz z Klubu). Następnie widząc sytuację, która była bardzo, bardzo zaogniona Pan Koordynator pragnął ją ugasić kolejnym straszeniem rodziców, że powrotu nie ma i takie tam inne głupoty. I z 12 zawodników zrobiło się sześciu( a na obecną chwilę, może już nikogo nie ma) Nikt już, kto tą sprawę poznał nie przejmuje się straszeniem nt powrotu do Klubu- dlaczego? Otóż dlatego, że jak dalej w Klubie będą te same osoby, które go ewidentnie niszczą to nie ma sensu. Część rodziców ma jednak nadzieję, że po zmianach( personalnych) będą mogli porozmawiać z kompetentnymi osobami nt przyszłości( najmłodszych zawodników) najstarszego Klubu w Polsce!!! Mam szczerą nadzieję, że Profesor nie jest świadomy tego, co jego podwładni wyrabiają z tym Klubem i że czas mu pozwala, aby czasem zajrzeć do tego tamatu na tym forum.
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 17.09.2009 o 19:33
      Post #548976 17.09.2009 19:33
    Jaaasne, dobry car batiuszka o niczym nie wie...
    • adaminek

64
      0
    • 17.09.2009 o 20:30
      Post #548988 17.09.2009 20:30
    No to widzę że mamy w CRACOVI super koordynatora do spraw młodzieżowych. Ciekawe kto w klubie pozwolił na to żeby taki człowiek zajmował się młodzieżą, skoro nawet nie ma wykształcenia pedagogicznego w tym kierunku, nie wspominając o papierach z AWF, bo ich nie ma i nie skończył tej uczelni. Jedyny dokument którym się wszystkim chwali to ukończenie kursu trenerskiego, który każdy laik piłkarski posiadający maturę może sobie zrobić za parę groszy i trenować drużynę C klasową, a tu ewenement, gość zostaje koordynatorem do spraw grup młodzieżowych w ekstraligowym klubie, przecież więcej pojęcia o piłce młodzieżowej ma sprzątaczka w podstawówce niż T. Szarliński. Ona przynajmniej przykłada się do swojej pracy i to za mniejsze pieniądze. A z tego co widziałem i czytam na naszym forum to jest człowiek co zlewa wszystko, rodziców, dzieci i kibiców ważniejsza jest kasa. " czy się stoi czy leży kasa Szarliń....... się należy " Będąc w tym roku na kastingu szkółki piłkarskiej T.S. rzucił jedną piłkę między około pięćdziesięcioro dzieci w wieku 6,7,8,9,10 lat i łowił talenty. Oczywiście stojąc przez 30 minut tyłem do boiska i mając wszystko gdzieś, bo ważniejsza była rozmowa z jednym z rodziców bodajże z rocznika 94. Z innej beczki jak taki gość może łapać talenty wśród młodzieży skoro ścierają się ze sobą dzieci o tak różnych warunkach fizycznych " brawo za prowadzenie szkółki " Gdzie jest ta dawna szkółka, gdzie było kilku trenerów znających się na piłce nożnej, którzy na zmianę obserwowali różne grupy młodzieżowe, później konsultowali się ze sobą i wyławiali młode talenty. Teraz wykładnią jest nieudolny T.S.( zresztą same inicjały coś mówią ) nie mający żadnych osiągnięć pomimo czasu spędzonego w Cracovii i ślizgając się w niej. Swojego czasu próbując przejąć jeden z dobrze zapowiadających się roczników w roku 2005 swoimi niecenzurowanymi słowami obraził rodziców a szczególnie ich mamy, bo do ojców nie miał odwagi pyskować stwierdzając w końcowej fazie rozmowy " wy nie macie nic do gadania a ja tu i tak zrobię porządek ( stadion AWF Grzegórzecka). W trakcie prowadzenia zajęć z żaczkami T.S. wyzywał dzieci od buraków i kazał im grać ziemniakami. Nie wspomnę o zachowaniu się gdy jechał z jedną z grup na obóz chyba z 94 rocznikiem rodzice byli w szoku jak dowiedzieli się o przebiegu zgrupowania : - gość zabiera ze sobą psa bernardyna który wyskakuje przez okno z miejsca zakwaterowania - przed odjazdem pociągu stwierdza, że on nie jedzie bo ma do załatwienia ważne sprawy i dołączy do grupy później - na miejscu dzieci się dowiadują,że mają płacić za busa po 2 zł za każdy dojazd na miejsce treningu. Wystarczy poczytać na forum " cracovia a szkolenie młodzieży " i dowiemy się coś na temat naszego obecnego koordynatora. Niedawno teraźniejszy koordynator podczas jednego z meczów znieważył słownie sędziów za co sprawa trafiła do MZPN oczywiście prowadząc mecz młodzieżowców, dając przykład swoim postępowaniem młodzieży. Szkolenie, wychowanie, sport ? I tak mamy człowieka koordynatora, który podobno był na szkoleniu trenerskim w Feyenoord dzięki swojemu koledze co grzał z nim ławę w C klasowej drużynie (bo obaj tam się obijali). Ale ten kurs w Feyenoord chyba opierał się tylko na szkoleniu z roznoszenia listów. A teraz wychodzą stare nawyki spaźniał się z roznoszeniem listów, a teraz spaźnia się na treningi, można to sobie tylko tłumaczyć jednym zdaniem - mieszkań przybywa a listonoszy tyle samo co 5 lat temu i nie wyrabia z czasem. Nie wyrabia z pocztą tak samo jak z powieżoną mu funkcją. Poczytajcie wypowiedzi rodziców na forum " szkolenie młodzieży w Cracovii " Kur...... nie ma u nas w klubie ludzi co powinni prowadzić i koordynować sensownie i z rozumem grupy młodzieżowe, tak aby skorzystały na tym przede wszystkim dzieci ? Jak listonosz może trenować dzieci i jak może być koordynatorem ? jaki oni mają przykład i jakie mają mieć sukcesy? Skoro jakaś popierdułka zajmuje się szkoleniem i koordynowaniem grup młodzieżowych.! Następny co jedzie na garbach innych młodych trenerów co mają pojęcie o piłce i się wybija ich kosztem, szkoda że tylko przez nich bo sam jest za cienki. Ale u nas w klubie to tak jest , nie liczy się talent tylko z kim się siedziało na ławce w C klasie zawsze grojek nadasie a jak się nie nada do trenowania to go do listów wyślemy rozdawania
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 17.09.2009 o 22:17
      Post #549022 17.09.2009 22:17
    ian thorpe Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Po pierwsze ,przywiązanie dzieci w tym wieku do > barw klubowych to pierdzielenie bez sensu > Po drugie ,przywiazanie rodzicow do barw klubowych > bez względu na problemy dotykające ich i ich > dziecko to pierdzielenie bez sensu > Po trzecie ,obowiązek utrzymywania przez klub > dzieci,które moga w każdej chwili > odejść,zmienić klub , to pierdzielenie bez > sensu > Po czwarte ,BARDZO CZĘSTO ,gra w piłkę dziecka > ,to realizacja niespełnionych marzeń rodzica > ,twierdzenie inaczej ,to pierdzielenie bez sensu > Po piąte ,obiecywanie dzieciom ,że jak będą > grzeczni ,to pójdą np.do ZOO a później się > nie wywiązywanie ,to nadszarpywanie autorytetu > ,czyli pierdzielenie bez sensu. > Po szóste ,twierdzenie ,że NIKT się nie > "lansuje" na dzieciach ,to pierdzielenie bez > sensu. > Pierdzielić można w tym wątku jeszcze dużo > ,tylko po co , nie szkoda wszystkim czasu ??? Pierdzielenie bez sensu ! ps. Może chłopcy z tych roczników chcieliby grać w hokeja ??? Serdecznie zapraszam.
    • misiekm

1.1K
      923
    • 17.09.2009 o 22:45
      Post #549027 17.09.2009 22:45
    Dlaczego na tym z.a.sr.a.n.ym i z.a.s.z.cz.a.n.ym świecie s.k.u.r.wy.sy.ny czy lepsze cwaniaczki bez skrupułów mają lepiej a normalni ludzie zawsze pod górę, co ?
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 17.09.2009 o 23:19
      Post #549036 17.09.2009 23:19
    marcin_ksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ian thorpe Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Po pierwsze ,przywiązanie dzieci w tym wieku > do > > barw klubowych to pierdzielenie bez sensu > > Po drugie ,przywiazanie rodzicow do barw > klubowych > > bez względu na problemy dotykające ich i ich > > dziecko to pierdzielenie bez sensu > > Po trzecie ,obowiązek utrzymywania przez klub > > dzieci,które moga w każdej chwili > > odejść,zmienić klub , to pierdzielenie bez > > sensu > > Po czwarte ,BARDZO CZĘSTO ,gra w piłkę > dziecka > > ,to realizacja niespełnionych marzeń rodzica > > ,twierdzenie inaczej ,to pierdzielenie bez > sensu > > Po piąte ,obiecywanie dzieciom ,że jak będą > > grzeczni ,to pójdą np.do ZOO a później się > > nie wywiązywanie ,to nadszarpywanie autorytetu > > ,czyli pierdzielenie bez sensu. > > Po szóste ,twierdzenie ,że NIKT się nie > > "lansuje" na dzieciach ,to pierdzielenie bez > > sensu. > > Pierdzielić można w tym wątku jeszcze dużo > > ,tylko po co , nie szkoda wszystkim czasu ??? > > Pierdzielenie bez sensu ! > > > ps. Może chłopcy z tych roczników chcieliby > grać w hokeja ??? Serdecznie zapraszam. Marcin na miły Bóg!!!
    • AlexMateczny

571
      0
    • 18.09.2009 o 12:08
      Post #549086 18.09.2009 12:08
    Wiem Profesorze że Pan czyta to forum i dla tego proszę Pana wraz z ludźmi którzy próbują cos zmienić w szkoleniu młodzieży żeby Pan dał nam trochę szansy i zaakceptował nasz plan naprawy szkółki. My nie chcemy od Pana pieniążków tylko decyzji i zielonego światła my mamy chęci i ludzi którzy mają pomysły na budowę szkółki . Po co Pan zatrudnia za kasę dyrektora sportowego jak my daliśmy w tych trudnych czasach człowieka (CV przekazaliśmy prezesowi Tabiszowi)za darmo zaufanego i oddanemu Cracovii. Nie wiem czy trener Mikulski będzie dobrym rozwiązaniem bo w to nie wierzymy. Poczynił Pan dobre ruch w sprawie piłki seniorskiej myślę że to samo zrobi Pan z piłką młodzieżową. Jesteśmy trochę zmęczeni tą walką ale nie podamy się bo te dzieci są przyszłością Cracovii. Do wszystkich zainteresowanych losem grup młodzieżowych piszcie swoje opinie i rady dla profesora może zauważy że chcemy dobrze.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 18.09.2009 o 12:16
      Post #549088 18.09.2009 12:16
    Profesorze - uratował Pan Cracovię !!! Proszę ratować jej przyszłość !!!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 18.09.2009 o 12:46
      Post #549092 18.09.2009 12:46
    Jeśli będzie uregulowany system zarządzania i szkolenia, oraz jasna sytuacja na lini Stowarzyszenie-MKS ( kompetentne osoby ) postaram się pozyskać sponsorów ( nie tylko dla 99 )- mam kontakty w sektorze B2B . To międzynarodowe koncerny, które "muszą" zachowywać się prospołecznie. Zresztą przed całym zamieszaniem z rocznikiem 99 zacząłem wstępne rozmowy, ale z wiadomych powodów odpuściłem. Jeśli będzie normalnie - deklaruję się tu na "oczach wszystkich", że się tym zajmę.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 18.09.2009 o 13:33
      Post #549095 18.09.2009 13:33
    Rocznik 99 w rozgrywkach pierwszej ligi został zastąpiony drużyną 2000 Trenera Urbańskiego( Marcin będzie prowadził 99 i 2000), a nieskoordynowany zrezygnował z funkcji Koordynatora.
    • adaminek

64
      0
    • 18.09.2009 o 14:55
      Post #549104 18.09.2009 14:55
    W obecnej sytuacji Piotrek Górecki jest bezrobotny, a ma doświadczenie w prowadzeniu grup młodzieżowych może czas dać mu szansę ? On na pewno nie będzie olewał swojej roboty w porównaniu do poprzednika.
    • prezesik

24
      0
    • 18.09.2009 o 17:57
      Post #549140 18.09.2009 17:57
    popieram 100%
    • stach

808
      1
    • 18.09.2009 o 22:25
      Post #549209 18.09.2009 22:25
    Piotrek chyba zajmuje się młodzieżą z 97 rocznika? Ale i tak na koordynatora jak znalazł.
    • AlexMateczny

571
      0
    • 19.09.2009 o 06:24
      Post #549234 19.09.2009 06:24
    Panie Piotrze prosimy bo kto ten burdel opanuje jak nie TY. My pomożemy wiesz że damy rade nie widzę lepszego kandydata.
    • AlexMateczny

571
      0
    • 19.09.2009 o 14:36
      Post #549281 19.09.2009 14:36
    Cracovia 98- Gościbia Sułkowice 4;2 Bardzo dobry mecz i zacięty. Teraz 97 o 15 gra na Wielickiej z Trzebinią. Jutro o 14 rocznik 99 gra z Garbarnią na Wielickiej. Zapraszamy mecze.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie