No to nie straszcie, tylko piszcie :)
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
chwilkę cierpliwości
a ja mam taką prośbę do Jim-a.
podaj proszę nazwiska chłopców, którzy przejdą do U 21.
nie powinno być problemów z ustawą o ochronie danych osobowych, są to w końcu zawodnicy Cracovii.
będę śledził ich losy.
wydaje mi się,że szkółka Szymkowiaka też maczała palce w całym tym zamieszaniu.
Jim Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zgodnie z przewidywaniami mecz derbowy rocznika 99
> zakończył się walkowerem. Z naszej strony
> przyszło 8 zawodników, w tym 6 uprawnionych do
> gry.
> Jako ciekawostkę podam fakt, że dzień
> wcześniej Trener koordynator zapewnił, że
> znajdzie zastępczego Trenera, lub sam poprowadzi
> drużynę uzupełnioną kilkoma chłopcami od
> Trenera Urbańskiego.Rodzicom zagroził, że ci
> którzy nie przyjdą na mecz mogą w poniedziałek
> zabierać papiery synów, poczym dziś na godzinę
> przed zbiórką zadzwonił do kierownika, z
> informacją, że ...... nie przyjdzie, ani on
> ,ani chłopcy z rocznika 2000.
> Tym samym rocznik 99 przestał istnieć -
> niedobitki dzieci i rodziców, którzy chcieli
> zostać w Cracovii, po takim potraktowaniu nie
> mają już złudzeń.
> Niektórzy już zapowiadają opisanie "metod"
> szkoleniowych, oraz traktowanie ludzi przez Klub w
> mediach.
To jakiś mega SKANDAL!!!!
Jim spokojnie najpierw napisz dlaczego zrobiło się zamieszanie w roczniku 99 i przez kogo powstał. Napisz prawdę od początku jak Dzierżak nie chcił rocznika 98 bo był słaby i wzioł 99 utalentowanych chłopaków napisz o co poszło o kasę.
I jeszcze jedno umiecie napierdalać na wszystko a jak prosimy o pomoc to nie ma chętnych( Jim to nie do Ciebie). Dzirżaka prosilismy o spokój i opanowanie w tych trudnych czasach stowarzyszenia że zrobimy coś razem ale nie on wolał zrobić zadymę i dziecmi szantażować klub.Czemu do buntu nie przystapili inni trenerzy bo wierza że bedzie lepiej i wiedza jaka jest trudna sytacja po prowadzeniu finasów przez Wysockiego że z pustego nikt nie naleje.
Tak, poszło o kasę. My jako rocznik zebraliśmy z 1% ok 7 tyś pln i z tych środków( zgodnie z wolą rodziców, na którą przystał Profesor), a nie Stowarzyszenia miało być pokryte wynagrodzenie Trenera - co w tym złego, że byliśmy operatywni i sami musieliśmy sobie radzić. Skoro Klub nie daje na dzieci nawet 1 pln? Serio pytam ? Skoro "firma" Matka ma gdzieś inne roczniki - "firmy"- bo tak jest że każdy rocznik rządzi się swoimi prawami? Co zrobiłem złego, że sam "zainwestwałem - utopiłem " 15 tyś pln ? Czy ja zasługuję na takie traktowanie? Dlaczego?
Po porannym pokazie Koordynatora sam mam ochotę odejść !!! Płakać mi się chce, ale to prawda.
azurro Napisał(a):
> a ja mam taką prośbę do Jim-a.
>
> podaj proszę nazwiska chłopców, którzy
> przejdą do U 21.
> nie powinno być problemów z ustawą o ochronie
> danych osobowych, są to w końcu zawodnicy
> Cracovii.
>
> będę śledził ich losy.
>
> wydaje mi się,że szkółka Szymkowiaka też
> maczała palce w całym tym zamieszaniu.
Nazwiska są dostępne w Klubie- ja szanuję tych ludzi za to zrobili dla promocji naszej Cracovii - zaniedługo podam raport dotyczący rocznika 99, choć jak rozmawiałem z przedstawicielami innych roczników to wygląda to podobnie. Nasz rocznik jest obecnie na świeczniku, ale problem dotyczy WSZYSTKICH drużyn - do juniorów oczywiście ( ponieważ są już pod MKS-em)
Jeśli chodzi o U21 to apelowałem już do wszystkich w Klubie, aby drużynę ratować. Otóż Panowie z Akademii powiedzieli otwarcie naszym rodzicom, że interesuje ich tylko pakiet - tzn bardzo mocna ekipa, która wygra 2,3 turnieje pod ich szyldem i napędzi koniunkturę.
Ja o tym pisałem i błagałem o pomoc - dlaczego Klub nie zareagował ??? Gdzie byli ludzie za to odpowiedzialni? I co teraz -jak powiedział Koordynator - "zrobi się nabór" i będzie ok. Jak w Krollu - sztuka jest sztuka
listonosz koordynatorem śmiech na sali nie wróży to nic dobrego dla pasiastej młodzeży ale jert tani w utrzymaniu i kumpel Jakuba , będa za to wyjazdy darmowe prawie :)
I powołania na walkowery będą wysyłane ...listami poleconymi na 1 h przed meczem
Jim Napisał(a):
> Tak, poszło o kasę. My jako rocznik zebraliśmy
> z 1% ok 7 tyś pln i z tych środków( zgodnie z
> wolą rodziców, na którą przystał Profesor), a
> nie Stowarzyszenia miało być pokryte
> wynagrodzenie Trenera - co w tym złego, że
> byliśmy operatywni i sami musieliśmy sobie
> radzić. Skoro Klub nie daje na dzieci nawet 1
> pln? Serio pytam ? Skoro "firma" Matka ma gdzieś
> inne roczniki - "firmy"- bo tak jest że każdy
> rocznik rządzi się swoimi prawami? Co zrobiłem
> złego, że sam "zainwestwałem - utopiłem " 15
> tyś pln ? Czy ja zasługuję na takie
> traktowanie? Dlaczego?
> Po porannym pokazie Koordynatora sam mam ochotę
> odejść !!! Płakać mi się chce, ale to prawda.
Przez dwa lata robiłem ulotki na własny koszt żeby reklamować 1% na młodych hokeistów to mi nawet nie powiedzieli ile kasy ludzie wpłacili.
Macie jakieś pomysły jak to zrobić żeby to stowarzyszenie funkcjonowało na zdrowych zasadach ???
Bo ja wymiękam.
Powtarzam musimy się zjednoczyć i stać się nie zależni od MKS bo nic dobrego z tego nie będzie. Oni się cieszą z tego jednego procenta bo kasa za darmo a trener dostaje brutto 800 zł. Musimy zrobić żeby kasy zebrać więcej aby nie powtórzyła się sytuacja z rocznikiem 99. Jak trener będzie dostawał godziwą kase to nie odejdzie.
I jeszcze jedno podobno w środe ma być podpisana umowa z SMS a dyrektorem sportowym ma być Mikulski.Jest grupa ludzi która pracowała nad zmianami od czerwca proponowaliśmy gościa za darmo który by z naszą pomocą (bo jest grupa ludzi która by finansowo pomogła na początku) zmieniła i zbudowała całe struktury od finasowej do szkoleniowej. Ale jak to bywa w naszym klubie MKS chce miec kontrole nad wszystkim a co za tym idzie ..........
a co ta za umowa ma być ?
i co Mikulski ma zarządzać też 70 młodymi hokeistami ?
i jednym szachistą
O hokeju to nic nie wiem wogóle nie było rozmowy. Wszystkie oblicznia budrzetu były ale bez hokeja.
Tu przedstawiam liste członków Stowarzyszenia :
1.JANUSZ FILIPIAK
2.ELŻBIETA FILIPIAK
3.PAWEŁ PROKOP
4.JAKUB TABISZ kontrola jakości
5.DARIUSZ DURAŁEK
6.MONIKA WANDZEL
7.RAFAŁ WYSOCKI
8.MAREK KRUPIŃSKI
9.KRZYSZTOF SABOR
10.RAFAŁ OŚCIAK wiceprezes
11.GRZEGORZ BŁAŻEWICZ
12.TOMASZ TRENZINGER
13.IRENUSZ RAŚ
14.ADAM ZIĘBA
15.PIOTR GRZESIAK
WIEMY ŻE WYSOCKIEGO NIE MA PREZESEM JEST ZASTĘPCA TOMEK .
pytam co oni zrobili dla naszych chłopców może ja niewiem i drugie pytanie czy ktoś może zna wszystkich bo ja połowy nie widziałem.
Sytuacja stowarzyszenia jest dla tego dramatyczna ponieważ źle zostały rozliczone granty z 2008 przez zarząd i zamiast 70 tyś. dostaliśmy 40 tyś . Nikt z członków stowarzyszenia nie kwapi się naprawić błedów swoich kolegów a jeden z czlonków jak to do mnie kiedyś powiedział że chcą się wymiksować. Tylko jeszcze jedno pytanie po co to stowarzyszenie powstało i po co Ci ludzie są członkami jak nic nie zrobili żeby poprawić sytację?.
Mam pytanko czy może ktoś zna tych ludzi i pomoże nam dotrzeć do nich?
no po to to powstało żeby wyciągać kasę z miasta...na mks by grantów nie dali.
co do tych ludzi nie znanych to podejrzewam że to pracownicy comarchu
marcin_ksc Napisał(a):
> no po to to powstało żeby wyciągać kasę z
> miasta...na mks by grantów nie dali.
Żle to napisałeś. [b]NIE WYCIĄGAĆ KASĘ Z MIASTA TYLKO WYSTĘPOWAĆ DO GMINY O JAK NAJBARDZIEJ NALEŻNE PIENIĄDZE NA SPORT DZIECIĘCY[/b]
A co do całości ...to niedobrze to wygląda.
W MKS wyraźnie ciągle nie zrozumieli ,że sport dziecięcy to w ogromnej mierze produkcja społecznego zaplecza dla Klubu na lata...a nie tylko szkolenie przyszłych zawodników.
Poniżej przedstawiam w formie pigułki nasz czas w Cracovii. Zaznaczam, że ten problem dotyczy WSZYSTKICH Grup Młodzieżowych- oby śmierć rocznika 99 była powodem do "narodzin" innych roczników !!!
Co wniósł rocznik 99 do Klubu
Rok 2007/2008 - Mistrz Sezonu
Rok 2008/2009 Mistrz Sezonu
Turnieje własne pod logo Cracovii organizowane przez rodziców:
-marzec 2008 - Skotniki Oviken Cup - I miejsce
-marzec 2009 Skotniki Discover Cup - II miejsce
Nagrody dla uczestników organizowanych przez nas Turniejów - puchary, medale , herbem Cracovii
Liczne odsłony w mediach ( prasa, portale internetowe, tv) promujące Cracovię
Własna strona internetowa pod logo Cracovii www.cracovia99.pl
Uczestnictwo w Turniejach (wybrane) promujące Klub Cracovia
Skotniki - listopad 2008 - II miejsce
Tychy - listopad 2008 - IV miejsce
Tarnów - grudzień 2008 - II miejsce
Zawoja - grudzień 2008 - V miejsce
Kraków - styczeń 2009 VII miejsce
Szczecin - styczeń 2009 DON BOSCO CUP - III miejsce
Gdynia - luty -marzec
Gdańsk - marzec 2009 - III miejsce
Bełchatów - maj 209 - Turniej międzynarodowy - III miejsce
Dębica - czerwiec 2009 Turniej międzynarodowy UMBRO Cup - I miejsce
Zwycięstwo w ogólnopolskim Turnieju " z podwórka na stadion ( 25 tyś uczestników) - 4 zawodników z Cracovii + Trener
I inne
Jak funkconował rocznik 99 w Cracovii
Komplety meczowe od Klubu - pierwsze zamówienie 2007 r - przekazaliśmy rocznikowi 2000
Komplety meczowe od Klubu - dostliśmy za duże w rozmiarze L dla junirów - przekazaliśmy rocznikowi 96
Brak informacji o zmianie daty meczu ligowego z Podgórzem wiosną 2009 - faks z OZPN zginął na biurkach Klubu - dostaliśmy nie z własnej winy walkowera
1 % podatku przekazywany przez całe nasze rodziny i znajomych , który miał otrzymać rocznik 99 nie został na ten cel przekazany!!!
Komplety treningowe / sparingowe ( koszulki, spodenki, getry - 20 szt) z dodatkowych składek rodziców
Koszulki, spodenki, getry meczowe - 2 kpl - 2x 20 szt - sponsor pozyskany przez jednego z rodziców
Po 2 kpl dresów na zawodnika z dodatkowych składek rodziców
Torby, plecaki - sponsorowali rodzice jednego z zawodników
Dwa kpl drabinek - z dodatkowych składek rodziców
Jedna dodatkowa drabinka - prywatna Trenera Dzierżaka
Pozyskane granty - rodzice, Trener
Aerobik - z dodatkowych składek rodziców
Basen - z dodatkowych składek rodziców
Balon w Skotnikach z powodu braku miejsca dla nas na Wielickiej - jesień/zima 2007/2008 z wyższych skłądek rodziców
Koszty wyjazdów i uczestnictwa w Turniejach - rodzice
Balon - płacone w Klubie ze skłądek rodziców
Sala gimnastyczna z dodatkowych składek rodzicó
Obozy sportowe letnie i zimowe - rodzice z funduszy własnych
Szacunkowa minimalna kwota wydana na budowanie drużyny 99 w okresie tylko dwóch lat - ok 150 000 pln.
Dobrze że ja wydatków nie sumowałem bo by mnie też krew zalała ale będzie napewno mniej bo nie ukrywam że trochę oszczędzaliśmy rodziców.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)