zgadzam się z BELEXSEM to jest temat nie pierwszy raz poruszany na forum tzn. jak traktuje się grupy młodzieżowe w naszym klubie ,przypomnę ostatnio okazało się jak to zawsze bywa że przed meczem jednej z drużyn , nasi zawodnicy nie mają w czym grać nie mieli koszulek ani spodenek oczywiście z napisem COMARCH .Skandal przecież to chyba klub powinien o to zadbać , są za to odpowiedzialni ludzie z zarządu , dzięki pomocy jednego z kierowników koszulki zostały pożyczone od innej grupy , i na szczęście mecz się odbył, to my mamy kupować dzieciom stroje i płacić jeszcze za reklamę ,COMARCH dokąd rodzice będą sponsorami COMARCH
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
a może by tak napisać oficjalne pisemko do Urzędu Miasta co daje granty na młodzież i niech się zainteresuje co z tymi pieniędzmi się dzieje bo na pewno nie idą na młodzież
a są też inni sponsorzy niech wiedzą co się dzieje z ich kasą
Miasto kładzie lage no to wszystko....jeszcze w tym roku w urzędzie była delegacja rodziców "hokejowych" żeby miasto ze swojej puli dało godziny lodu na młodzież to napisali do klubu żeby klub dał :D
WSTYD jak cholera żeby PROFESJONALNY klub takiej sprawy niepotrafił załatwić we własnym gronie !!!! Jak ma to być na dzieci to na to ma być przeznaczone !!!
Z jednej strony to ja się rodzicom nie dziwię bo sam wiem jak to wszystko "działa" i są pewne granice wytrzymałości. Niestety wizerunek Cracovii znów ucierpiał lecz nie można za to winić rodziców lecz ZARZĄD klubu.
Dlaczego do cholery jasnej tylko w Cracovii są takie problemy ???
Jak długo jeszcze profesorze Filipiak pozwalał pan będzie na robienie sobie żartów z grup młodzieżowych ,dzieci i rodziców przez pseudo -prezesa ? .
.Czy nasza młodzież musi z powodu chytrości prezesa i chęci wzrostu słupów finasowych WYGLĄDAĆ JAK KALWARYJSKIE DZIADY ,które muszą żebrać i walczyć o coś co im się zwyczajnie należy?.W gestii każdego klubu nawet tego z klasy A jest zapewnienie zawodnikom butów,strojów sportowych ,możliwości bezpłatnego korzystania z boisk.
Panie Filipiak czy przeciętny kibic Cracovii musi czuć wstyd i zażenowanie czytając jak tzw ,,prezes''traktuje największy skarb tego klubu czyli dzieci ,młodzież i ich rodziców?Czy szumne hasła mlodzież ,sport ,edukacja i idee fair play są tylko dla idiotów ,a rzeczywistość pokazuje prawdziwe oblicze tych najemników.
Nie wiem jak to jest ale mój syn grał w kilku klubach jako tampkarz czy junior i sam mu musiałem kupować buty i sprzęt treningowy a po każdym meczu chłopcy sami musieli prać sprzet meczowy i nikt do nikogo nie miał żalu tu chyba troche przesadzacie niedługo będziecie chcieli żeby do kina dzieciaki puszczać za friko!!!
Sranie we własne gniazdo nie jest eleganckie.
LiD.Z. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wiem jak to jest ale mój syn grał w kilku
> klubach jako tampkarz czy junior i sam mu
> musiałem kupować buty i sprzęt treningowy a po
> każdym meczu chłopcy sami musieli prać sprzet
> meczowy i nikt do nikogo nie miał żalu tu chyba
> troche przesadzacie niedługo będziecie chcieli
> żeby do kina dzieciaki puszczać za friko!!!
>
>fajnie że miałeś na to fundusze ale są też rodzice dla których zakup dresu , korków ,halówek ,stroju do grania , opłacenie wyjazdów na turnieje , wynajęcie sali na okres zimowy ,składek, przekracza ich zasoby finansowe a mają dzieciaki co w tym okresie fajnie się zapowiadają .Sam znam kilku takich rodziców . Więc co trzeba im podziękować bo nie mają kasy na sponsoring CRACOVI, niech szukają innych klubów !!!. Przecież są na te cele granty przeznaczone przez miasto oraz sponsorów .
właśnie o to chodzi z tym płaceniem, mają trenować dzieciaki co mają talent!!!! a nie dzieci RODZICÓW CO ICH STAĆ na te wszystkie opłaty. Ubzdura sobie taki Tatuś-kibic Cracovii że jego syn bedzie wielkim piłkarzem a talentu dzieciak nie ma nic!!! Co z tego że nie ma talentu , rodzice mają kaskę!!!!
Chore to jest co sie dzieje w tym klubie!!!!!!
mariusz Napisał(a):
> Sranie we własne gniazdo nie jest eleganckie.
owszem nie jest eleganckie ale ty swoją wypowiedzią srasz jeszcze bardziej bo starasz sie nie widzieć tego co się dzieje
Tu chodzi o to że klub nie pomaga tym chłopcą trenować i rozwijać się. I nie ważne czy dzieciak ma talen czy nie ,czy ma kasę rodzić. Mój syn może nie ma talentu ale wolę żeby grał w piłkę a nie siedział przed telewizorem lub komputerem.Mnie stać na płacenie tych kosztów ale w mojej grupie 50% rodziców to ledwie wiąże koniec z końcem. Te dzieciaki się rozwijają według mnie trzeba dać im szanse.W wieku żaczków i trampkarza najmłodszego tych dzieciaków powino być jak najwięcej.Może się nie znam ale widziałem różnych chłopaków i tych co się rozwineli i tych co staneli a dobrze się zapowiadali.
[i][b]SKF Wspierania Młodych Talentów 100-lat Cracovia to organizacja, która zajmuje się propagowaniem sportu i aktywności fizycznej wśród młodzieży. Instytucja ta została powołana w celu dalszego szerzenia szczytnych ideałów, związanych z wychowaniem w duchu współzawodnictwa i tworzeniem sprzyjających warunków dla kształtowania młodych charakterów.[/i][/b]
LiD.Z. Napisał(a):
> Nie wiem jak to jest ale mój syn grał w kilku
> klubach jako tampkarz czy junior i sam mu
> musiałem kupować buty i sprzęt treningowy a po
> każdym meczu chłopcy sami musieli prać sprzet
> meczowy i nikt do nikogo nie miał żalu tu chyba
> troche przesadzacie niedługo będziecie chcieli
> żeby do kina dzieciaki puszczać za friko!!!
>
>
Lidz napewno nie płaciłeś po 100zł składek co miesiąc i nie miało Twoje dziecko braku piłek na treningu,brak wolnego boiska do treningu(BO TO SIĘ WYNAJMUJE ZA KASĘ)itp...
Czytaj uważnie 3 tysiące rocznie!!!W klubie ekstraklasowym????????
To ja gdy byłem dzieckiem , w Cracovii buty dostawałem z klubu od pana Ignasia Książka.Boiska zawsze były gotowe do treningu i przygotowane należycie do meczów...
Tefal
Ja moze sie nie znam ale ze składek 100 zł. za miesiąc wychodzi mi 1200 zł.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Zubereg, nie czytaj tylko ostatnich wpisów. Wyżej stoi:
[i]Roczne utrzymanie trampkarza wynosi trzy tysiące zł[/i]
Wedle mnie nieporozumieniem jest by W TEJ CHWILI (zapewne przy starcie Fundacji było to uzasadnione) Członek Zarządu MKS-u był jednocześnie Prezesem Fundacji... Zwłaszcza, że ma inne obowiązki (Wiceprezes PZHL, delegat na Zjazd pzpn, do niedawna w RN Ekstraklasy). Taka sytuacja może rodzić pewien konflikt interesów... i jak widać ZRODZIŁA
zubereg ja tez sie moge nie znac, ale skladki + oplacanie boiska + inne regularne oplaty moze wychodzic znacznie wiecej niz 1200.
Zgadzam sie iz bosiko czy hala powinna być darmowa i w gestii klubu. Natomiast sprzęt też uwazam że powinni kupować rodzice. Ewentualnei dla wybijajacych sie powinien klub fundować w ramach nagrody.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Pamiętajcie, że 10 % Tatusiów prowadzących swoje pociechy na treningi w Cracovii to kibice wisły a jak wpada Barcelona lub Real na Reymonta, to drugie tyle leci.
Kolejne 20 % nie do końca wie na czym polega gra w piłkę nożną a w szkole mają pretensję, że komitet rodzicielski czy basen jest za drogi itp itd.
AlexMateczny zastanów się człowieku z tą górą lodową !!!
Potter wy.pie.laj z tego wątku ty internetowy pykaczu !!!
marcinkrak kim Ty jesteś ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CRACOVIA PANY !
Z calym szacunkiem, ale taki ton to zachowajmy na piatkowe pozegnanie Majewskiego.
A prawda taka, ze ktos kto sie od dziecka wychowal w Cracovii nie ma szans na gre w doroslym zespole, a i w juniorach ma ograniczone, bo w wieku 16-17 lat sprowadzani sa tacy jacys biegacze pospolicie z roznych zakamarkow Polski, co nie wiedza co to podanie z klepki albo wyznaja zasade "azymut bramka" i potem wybiegaja tacy wynik w juniorach, a pozniej w ME juz jest gorzej.
A taki Grodzicki, Cebula, Szwajdych (co by o nim nie mowic to od takiego Tomczuka czy Pucilowskiego niebo lepszy w ich wieku) graja w innych klubach. Kolejni jak Zachariasz musza szwindlem sie ratowac, bo ich klub nie chce puscic (mimo tych wszystkich skladek placonych przez lata), dalej inni jak Gudz, Stepinski czy Dobroch nie maja perspektywy na gre, bo byli od niewlasciwego trenera. A jak juz zostaje ktos, kto jest zwiazany z klubem od dawna to taki Juraszek, ktory nie ma pojecia o grze :)
Jedynym wyjatkiem jest chyba Baliga i Sacha. Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle.
W czym jest lepszy taki Wrobel od Nowickiego czy Juszczyka? Chyba tylko w tym, ze ma menedzera.
Co ma takiego Tomczuk, Pucilowski czy Pieniadz czego nie maja Obrzut czy Gudz?
Jaja panie ... jaja ...
edit.
<...> borykala sie z podobnym problemem. nasciagali na przelomie tysiacleci Brozkow, Kuzerow, Strakow, Wojcikow, Hajdukow, Mrowcow, Kaczmarkow, Nawotczynskich, Wisiow, Kazmierczakow, Skrzekowskich, a dla Szafranca, Zawadzkiego czy Wisly nie bylo miejsce w klubie albo latali dziury. I u nas powoli to samo sie dzieje. Wychowanek nie ma szans na gre, bo ktos uwaza, ze ktos sciagniety, wypromowany w reprezentacji juniorow jest lepszy. I pozniej przychodzi taki do wieku seniora, gdzie wszyscy juz w miare rowno podrosli i nie ma przewagi sily i wzrostu i sie zaczynaja problemy, bo koles kiedys biegal szybciej od drugiego, a jak przyszla masa miesniowa, to juz nie jest tak kolorowo. Albo juz nie jest silniejszy od innego, a w pilke grac nie umie. Szlak czlowieka trafia w jaki sposob w Polsce selekcjonuje sie 16-17 latkow. Nie tylko w Pasach.
edit2.
az mi cisnienie skoczylo ... :)
co do sprzętu , przyjmując się do pracy gdziekolwiek musisz pisać podanie o łopatę , wiaderko czy komputer a następnie za to płacić , nie dostajesz to wszystko od pracodawcy , płacisz dopiero w momencie gdy zniszczysz , zgubisz lub kumpel ci dzióbnie twoje narzędzie pracy . Tu zgadzam się z płaceniem przez rodziców za sprzęt ale najpierw trzeba go dostać i dopiero po zniszczeniu lub utracie. Czy żeby mieć miejsce do roboty musisz sam za własne pieniądze wynajmować loukm , nie też gwarantuje to pracodawca .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)