Bart,
żadne zloty, żadne zabytki, żadne żółte tablice rejestracyjne.
ma cieszyć oko, moje oko.
i tyle.
a z tą literką to przesadziłeś :D
-
-
Samochody
Ale "elegant" i ten co miał seryjnie chrom zderzaki różnią się bardzo.....
Różnice są duże, w karoserii, prądnica zamiast alternatora, pojemność silnika, całe wnętrze, lusterka, układ hamulcowy, za czym idą inne felgi..dużo by móc wymieniać.
A te srebrne zderzaki to nikle, nie chromy:)
To sobie pierdyknij fototapetę na ścianie i też będzie git.
Ludziska, sprawę mam, bo przymierzam się do kupna samochodu gdzieś w okolicy środka/końca grudnia. I chciałbym się doradzić, co kupić najlepiej. Budżet, jakim będę operował to 10-15 tys. zł. Mnie osobiście interesuje Ford focus bo to w miare wysoki rocznik za tą cenę. Ale chętnie poznałbym jakąś inną ciekawą propozycję. Ma ktoś coś do powiedzenia?
Stałem wczoraj na włączonym silniku bez świateł, chciałem odjechać, włączyłem światła i auto zgasło. POtem przekręcam kluczyk, jest prąd, daje dalej chce odpalic i żadnej reakcji - gaśnie prąd i potem po puszczeniu kluczyka tak zzzzzz jakby nie wiem z bendixa? CO to może być? Alternator? chyba nie?
50 dni później
Użytkował ktoś z Was może furę z silnikiem 2.0 HDI ??
Rajcek: jak to się mówi "ford gówno wort" :) a tak serio to lepiej może kupić świeższego Forda niż starszego VW czy Opla.
ojciec mojej dziewczyny ma 307 z 2002 roku, przyzwoite spalanie, w wakacje jechałem nią do Austrii i wykręciłem 6,2 litra :) ma ją od bodajże czterech lat i żadnych awarii silnika, elektroniki, itp, wymienia to co się zużywa
Focus to dobry model Forda - nawet bardzo dobry . Ile ta 307 ma pojemnosci ? Toyota Avensis kombi 2.2l na autrostradzie spala nawet 5,4l :D
W miescie juz nie tak kolorowo ale nie zamienil bym jej na zadnego niemca czy francuza.
Wujo miał Focusa, ile się na ten samochód naklął to jego:) Pamiętam że raz omal go nie skasował jak z nim jechałem. Środek ronda, wszystko git i nagle samochód gaśnie kierownica się blokuje:) Szczerze mówiąc, ekspertem od Fordów nie jestem, jednak większość kontaktów z użytkownikami przynosi średnie opinie.
Izbiku, dlaczego niemca nie:)? Akurat najlepszy kontakt miałem z niemieckimi samochodami, do tego najbardziej mi się podobają:)(poza Oplami z tych najbardziej popularnych które poza Insignią nic ciekawego nie wprowadziły na rynek, a do tego można się ładnie wk.. na parę rozwiązań).
izbiku, to dwulitrowy diesel, cztery dorosłe osoby plus bagaż praktycznie wszędzie, że nie szło nogami ruszyć, podczas postoju na stacji w Czechach odkryłem, że opony tylne ocierają o nadkola :D jak na takie warunki przyzwoite spalanie, jak pisałem
a o focusie słyszałem od właścicieli, że równie nie dopracowany model forda jak i laguna u renault ;) zwłaszcza ta pierwsza wersja
z niemiaszków sam osobiście sprawiłbym sobie astre III czyli bodajże H to jest, fajne autko, znam kilka osób, które mają zarówno diesle jak i benzyniaki i sobie chwalą
Jak na ten silnik i ladownosc - to naprawde dobrze Greg. Co do Focusow - duza roznica oceny pomiedzy jednostka diesla i benzynowa , na korzysc tego pierwszego.
Konkretnie chodziło mi o ten motor w 306 :)
Co do niemieckich fur to już nie są tej samej jakości co Golfy 3 czy polówki. TDI VW nie jest taki super jak stary dobry 1.9 D :P
Stary dobry diesel 1.9 td to klasyka .. Ludziska kupowali nawet 20 letniego Passata byle mial ten silnik. Pozniej - czyli koniec lat 90s i poczatek nowego wieku "niemcy" spuscili na jakosci do ceny - zwlaszcza Audi do rocznikow 2006 (jak sie nie myle).
Obecnie wole "japonczykow", zreszta ...zawsze wolalem od przerklamowanej "audicy".
Jeszcze był SDI przez pewien czas w Polo, Golf 4 ?, Skoda i chyba Seat. Też bardzo dobry silnik, bo na bazie klasycznego 1.9 D. Do tego żabski diesle 1.9 i 1.5 dawały radę - też bardzo trwałe i oszczędne, podobno w Peżocie 106 najlepsi osiągali 3,5 l. Fordowski Diesel 1.8 już nie był taki dobry
Akurat sam mam A6 z 2001 i złego słowa powiedzieć nie mogę. 1,8 TDI 130 koni. W trasie nie przekracza 5,5 po mieście 6,7. Cichutki jak na diesla, wygodny, spory bagażnik.
Przyznaje, że ostatnio VW AG spuściło z jakością i jedzie na opinii, jednak od wielu marek jest zdecydowanie lepsze.
Co do japońców, to jak kupowałem samochód jedną z opcji była Honda. Powstrzymało mnie od zakupu notoryczne narzekanie znajomego na to co się z samochodem dzieje. Raz coś ze sprzęgłem, raz z bagażnikiem, później hamulce nawalały. Audi wziąłem troszkę przypadkowo i w tym momencie nie żałuje, jeśli bym zmieniał to na początek za czymś podobnym bym się rozglądał. Największym problemem było wprowadzenie 2,0 TDI oraz 2,5 TDI które są po prostu awaryjne.
Szukam dobrej furki tak 30-32tys w Dieselku silnikowo max 2.0 choc 1,9 bylby idealny.
W gre wchodzi SKODA,PASSAT w ostatecznosci BMW.
W dobrych pieniadzach moglbym tez wziac Lancera 10 2,0 diesla.
Jesli ma ktos cos lub wie o jakims autku to dajcie znac bo to co ostatnio ogladalem to masakracja!!!
Wszystko bite i to zdrowo lub przekrecony licznik nawet o150tys.
VW Passat 2.0 to totalna porażka , parę lat temu miałem b6 i cały czas było coś w niej robione, pompowtryski ,które są podłączone szeregowo , jak ci padnie jeden to już nie pojedziesz wystarczy kiepskie paliwo , turbina , przepustnica i całą masa elektroniki ,która się psuła . Zraziłem się do nowych diesli totalnie , jeśli kupisz z salonu nowego to do 100tys km jest ok. a potem tylko koszty. Kup sobie benzyniaka i zagazuj , najlepiej Hondę lub amerykańca , jezdzisz bez problemów .
[quote]Akurat sam mam A6 z 2001 i złego słowa powiedzieć nie mogę. 1,8 TDI 130 koni. W trasie nie przekracza 5,5 po mieście 6,7. Cichutki jak na diesla, wygodny, spory bagażnik.[/quote] To samo mogę powiedzieć o swoim A4 1.9 TDI 115 koni z 2000, spalanie mam prawie takie samo i nie narzekam na nic poza przednim zawieszeniem.
Ile kosztuje regeneracja turbiny ??
Do LPG jakoś nie jestem przekonany, jedynie jeśli chodzi o jakiś samochodzik typu Corsa, który służy do dojazdów do pracy. Nie po to wymyślono samochód na benzynę, żeby dawać do niego gaz... ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)