Start: godzina 18:00 !!
" Jeśli ComArch Cracovia marzy o fotelu lidera przed play-offem, musi w piątek ograć GKS. Ale w Tychach na "Pasy" czeka już Piotr Sarnik, który ma coś krakowianom do udowodnienia
Gdy dwa lata temu Cracovia zdobywała mistrzostwo Polski, Sarnik był jednym z jej najlepszych zawodników w fazie play-off. - Pamiętam tamte mecze. Wyzwalały dodatkową energię, bo Pasy długo nie były mistrzem Polski. Cieszę się, że przyłożyłem rękę do tego sukcesu - wspomina Sarnik, dziś napastnik GKS-u.
Po tamtym sezonie Cracovia nie przedłużyła z nim kontraktu. Co prawda mógł zostać w Krakowie, ale jego los pod Wawelem był niepewny. - Wszystko uzależnione było od rozmów Cracovii z Tychami [GKS był właścicielem karty zawodniczej Sarnika - przyp. red.]. W Krakowie dowiedziałem się, że pieniądze będą mi wypłacać dopiero wtedy, gdy porozumieją się z GKS-em - wspomina zawodnik. - To jakieś nieporozumienie, bo gdyby zawieszono mnie na cały sezon, to zostałbym bez grosza.
W tym sezonie zawodnik powoli odgrywa się na "Pasach". W pięciu meczach strzelił im cztery gole (te dane Sarnik podaje z pamięci, bez chwili zastanowienia), a ostatni raz do bramki krakowian trafił dwa tygodnie temu. - To jest zawsze dodatkowa satysfakcja. Pokazuję, że nie zasłużyłem na takie traktowanie.
Krakowianie nie zamierzają jednak przejmować się dobrą passą Sarnika. "Pasy" jadą do Tychów po zwycięstwo, bo inny wynik praktycznie przekreśla ich szanse na pierwsze miejsce po sezonie zasadniczym. Wicemistrzowie Polski mają bowiem trzy punkty przewagi i lepszy bilans meczów bezpośrednich (cztery wygrane w pięciu meczach).
- Nie wiem, czy jakieś kalkulacje mają sens. Choć wydaje mi się, że najbardziej nie chcą na siebie trafić Cracovia i Podhale. Między tymi drużynami jest napięta linia i to nie tylko pod względem sportowym. Spotkanie między nimi będzie wojną na lodzie - analizuje Sarnik.
W Nowym Targu hokeiści mogą już spokojnie przygotowywać się do play-offu. Jest niemal pewne, że Podhale przystąpi do rywalizacji z piątego miejsca i w pierwszej fazie zmierzy się ze Stoczniowcem.
Pełne ręce roboty mają za to działacze "Szarotek", bo przymierzany do drużyny Marek Hovorka podpisał kontrakt z drużyną czeskiej ekstraligi Slovanem Usti.
Mecze piątkowe: GKS - Cracovia (g. 18), Zagłębie - Podhale (19.15), Stoczniowiec - Naprzód (18); "
źródło: Gazeta Wyborcza
-
-
GKS Tychy - CRACOVIA
"To może być najważniejszy pojedynek drugiej fazy rozgrywek Ekstraligi Hokejowej. Na niespełna miesiąc przed rozpoczęciem play-offów w Tychach spotkają się ze sobą dwaj główni pretendenci do zdobycia tytułu Mistrza Polski: GKS oraz Comarch Cracovia. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18.
Obydwie drużyny plasują się na dwóch czołowych miejscach w tabeli. GKS Tychy jest jak na razie na fotelu lidera, jednak przewaga zaledwie trzech punktów nad drugimi ?Pasami? sprawia, że przy potencjalnym dzisiejszym zwycięstwie Comarch Cracovii obie drużyny zrównają się ze sobą punktami. To też sprawi, że walka o pierwszą pozycję toczyła się będzie do ostatniej kolejki!
Dotychczas podopiecznym trenera Rudolfa Rohačka kompletnie nie wiedzie się w starciach z tyską drużyną. W sześciu rozegranych w tym sezonie spotkaniach aż pięciokrotnie zwyciężał GKS, Comarch Cracovia zaliczyła tylko jedną wygraną. Jak będzie dzisiaj? - Na pewno bardzo ciężko. Oprócz indywidualnych umiejętności i taktyki bardzo ważną kwestią będzie serce włożone do gry i charakter. Jeśli to wszystko zgra się ze sobą to wierzę, że wygramy w Tychach - mówi kapitan ?Pasów? Daniel Laszkiewicz.
Mecze obu drużyn w tym sezonie:
4. kolejka: GKS Tychy ? Comarch Cracovia 3 : 2
13. kolejka: Comarch Cracovia ? GKS Tychy 3 : 4
22. kolejka: GKS Tychy ? Comarch Cracovia 1 : 2
31. kolejka: Comarch Cracovia ? GKS Tychy 0 : 4
Finał PP: GKS Tychy ? Comarch Cracovia 2 : 1
38. kolejka: Comarch Cracovia ? GKS Tychy 1 : 3 "
za stroną www.cracovia.pl
1:0 dla nas!!!!!!!!
Csorich (L.Laszkiewicz) 5:36
Maryyyjaaaaan :) reaktywacja !!!!!!!!!!!!!!!
ma co odrobic po ostatnim meczu w krakowie:)
1-1 sarnik
2:1 - Wołkowicz (Gonera, Parzyszek) 11:25
Niech to szlag jasny trafi!!!!!!!!!! w poltorej minuty
Jaki wynik panowie? Na bieżąco prosze informować... Nie dałem rady pojechać, a strasznie chciałem ten mecz na zywo widzieć. Piszcie żesz do diabła co się dzieje :D
Czym się przejmujecie .To są mecze o natke piertuszki.I powiadam wam lepiej grać z toruniem ,a potem ze stocznią lub sosnowcem NIŻ Z PODHALEM.Niech sie tychy z nimi męczą.
http://www.cracovia.pl/1b_live.php?id=284&nr_menu=5&pasy=0 relacja live ;)
Faktycznie. O ja głupi ;) Dzięki wielkie.
Pozdrawiam
4:1 :(:(:(
mam nadzieje ze Rohacek wie co robi, bo nie ma juz Mietka zeby jakby co zwalic wine...
i 5:1
spoko, robimy formę w 4 meczach zdobędziemy mistrza ;)
i 6:1
Pojechali sie dziś poślizgać.Bo z grą w hokeja to nie ma nic wspólnego.
Wstyd w chooj.
Powiem wprost: O K.U.R.W.A. !!!
Urażonych z góry przepraszam...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)