Cieszę się bardzo, że Cracovia (ComArch) zaprasza domy dziecka do korzystania z pływalni (przy Al.Jana Pawła II). Moim zdaniem jeszcze ciekawszym pomysłem byłoby zaproszenie podopiecznych domów dziecka na lodowisko! Może udałoby się zainteresować łyżwami (a w konsekwencji hokejem) podopiecznych domów dziecka! Może w ten sposób udałoby się stworzyć grupie dzieci z domów dziecka perspektywy na przyszłość!
Wszak potrzebujemy młodzieży do sekcji hokejowych!
Myślę, że jest to materiał do przemyślenia!
-
-
Domy dziecka na lodowisko!!!
Wychowanie przez sport to przecież jeden ze sloganów Naszego Klubu.
To by była faktycznie super sprawa....Tylko czy włodarze klubu faktycznie poważnie traktują szkolenie hokejowej młodzieży ? No coż miewam w tej materii wątpliwości.....
ja jestem w 100 % pewien że Prezes ma w dupie szkolenie młodzieży.
jak czytam takich speców od hokeja jak marcin ksc i pasiasty to zaczynam wątpić czy to kibice PASÓW czy obserwatorzy wojny FILIPIAK-dawni dzialacze. Kiedy mieliśmy tyle grup szkolenia młodzieży jak nie za ery Filipiaka, kiedy było cokolwiek robione na lodowisku,
kiedy..... i tak dalej. już słyszę lepiej było w II lidze ale bez Filipiaka
a tak swoją drogą to kiedy byliście ostatnio na hokeju bo Was ostatnio/od dawna/ nie widziałem ale wiecie lepiej-wszystko-
pasek55 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jak czytam takich speców od hokeja jak marcin ksc
> i pasiasty to zaczynam wątpić czy to kibice
> PASÓW czy obserwatorzy wojny FILIPIAK-dawni
> dzialacze. Kiedy mieliśmy tyle grup szkolenia
> młodzieży jak nie za ery Filipiaka, kiedy było
> cokolwiek robione na lodowisku,
> kiedy..... i tak dalej. już słyszę lepiej było
> w II lidze ale bez Filipiaka
> a tak swoją drogą to kiedy byliście ostatnio na
> hokeju bo Was ostatnio/od dawna/ nie widziałem
> ale wiecie lepiej-wszystko-
a ty kim jesteś ???? znamy się ?
odemnie to koleś dwa kroki w bok.
jak cię to interesuje to jestem na 99 % meczy w sezonie rozgrywanych w
Krakowie.
Piłka seniorzy, Hokej seniorzy,juniorzy młodsi,żacy,żacy młodsi...jak mam czas to jade z żakami na wyjazd(choć mój syn jeszcze w meczach nie gra).dodam jeszcze większośc sparingów przed sezonowych.
masz ochotę pogadać to zapraszam jutro na dużą tafle od godziny 16.30 do 18.00
a następnym razem pomyśl co piszesz...Wogóle to przed nikim się tłumaczyć nie muszę swoje wiem i bajek nie piszę.
do zobaczenia.
aha a ja śmiem wątpić czy ty zdajesz sobie sprawę jak to wszystko od wewnątrz wygląda.
co do szkolenia to mamy aktualnie trzy grupy (na papierze).
Jestem wdzięczny Profesorowi za uratowanie Cracovii, ale dla młodych hokeistów to nic nie robi.
Poczekaj jeszcze trochę, szkolenie młodych hokeistów ruszy! Przekonasz się!
P-am!
Sam wymieniłeś pare grup młodziezy-dzieci dawniej tego nie było
a Filipiak nic nie robi oby wszyscy tak nic nie robili z podobnym skutkiem, a co może ma im krążki rzucać na lód?
wpadnij na trening to pogadamy.
połowa tego co jest istnieje dzięki rodzicom.
stary kibol Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Poczekaj jeszcze trochę, szkolenie młodych
> hokeistów ruszy! Przekonasz się!
> P-am!
jestem na bieżąco...jak coś się wykluje to napisze na stronie.
Ty może jesteś pasek ale nie pasiak.Leżymy w zakresie szkolenia młodzieży i wszyscy mający jakąkolwiek wiedzę o hokeju Cracovii mają tego świadomość.ja bym chciał wiedzieć w czym tu jest problem bo chyba nie w finansach.Skoro się inwestuje w młode piłkarstwo to może by pora w końcu było coś zrobic w zakresie tego szkolenia dla hokeja.Tylko na poważnie aa nie medialno-teoretycznie.Maluchom tez trzeba zapewnić normalne warunki więc nóż sie w kieszeni otwierał jak się czytało że mają grzyba w szatni od wilgoci i jeszcze im może sufit na głowy spaść.Normalnie nie do wiary.Ja też jestem wdzięczy za to w jakim stanie obecnie jest dorosły hokej ale jak w końcu zaczna nas uczciwie rozliczać za szkolenie młodzieży to dostaniemy kopa z rozgrywek a gnoje z n.tagru i innych klubów będą mieli uciechę....Może trzeba nawiązać wspólpracę z dwoma trzema-szkołami i w ogóle rozpropagować tę dyscyplinę także wśród rodziców żeby chcieli puścić maluchy do grania,zatrudnić jakichś konkretnych trenerów itp...itd... Słowo daję że już wole aby to w końcu wyglądało tak jak powinno niż mieć miejsca siedzące na hokeju....
pasek55- wiedz np. o tym że bramkarzy trenuje Paweł Jakubowski który sam z własnej inicjatywy to robi za darmo !!!
takich czy innych spraw jest cała masa...ale nie wszystko się pisze na internecie.
I dlatego że z tą młodzieżą u nas jest taka chujnia,to taka cenna jest ta inicjatywa żeby domu dziecka mogły z basenu korzystać.Byłoby super jakby też lód im udostepnić.ja bywałem służbowo z domach dziecka i patrzyłem tym dzieciom w oczy.Najgorzej było tam gdzie są małe bajtle jak na Starym Bieżanowie.Normalnie cos człowieka w gardle ściskało.A te maluchy nic nie mówiły tylko z ciekawością nieśmiało dotykały samochodu,anteny nawet radio samochodowe je cieszyło.Mówię wam wszystkim One te dzieci sa tam takie biedne ze się tego nie da słowami opisać że chwilami człowiek nie wiedział jak się zachować.Dlatego tak ważny jest ten basen dla nich a może też kiedyś lodowisko ?
Basen, tylko dla domów dziecka, a lodowisko dla wszystkich chętnych dzieci, więc również z domów dziecka mogą przyjść na lodowisko.
Harmonogram korzystania z obiektów Cracovii:
Boisko 28.01. do 10.02.
13.00 do 14.00
Lodowisko 28.01. do 10.02.
13.00 do 14.00
Basen 28.01. do 10.02. dla domów dziecka
13.00 do 13.45
13.45 do 14.30
14.30 do 15.15
Z obiektów Cracovii będzie można korzystać od poniedziałku do piątku.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2258&x=0
7 dni później
Cieszą juz wygrane młodych hokeistów z Dębicą.Gratulujemy!Może teraz kolej na wygrane z Sanokiem i Krynicą.Ale to co robią władze klubu na czele z Teletabisiem to żenada.Trenowanie na dużej tafli to marzenie-raz może dwa w tygodniu.Gniotą sie ci mali chłopcy na małej tafli (żacy i żacy młodsi-razem) na skrawku lodu.Jeszcze nikt nigdy z klubu nie zaszczycił ich swoją obecnością na treningu.Więc co kto może wiedzieć jak to wygląda.To wszystko co oni(z klubu) robią to żenada,pozoranctwo i gangsterka.W przyszłym sezonie będzie grał w drużynach młodzieżowych "SZ.P."Teletabiś i jego kamanda.Przecież on rozkłada hokej w naszym klubie.Koniec młodzieżowego hokeja w Krakowie już bliski.Drużyna juniorów -12 chłopców-nie wszyscy uprawnieni do gry -a wszyscy wiemy dlaczego?Drużyna żaków -12 chłopców - i co dalej?To samo żacy młodsi.Grupa naborowa swietna ale jeszcze za młoda do grania,chyba że ją wzmocni "pan prezes Tabisz" czego by sobie na pewno nie życzyli bo by ich zaraz rozłożył.Zenada,jeszcze raz żenada.Liczą się tylko ślizgaweczki.Niech pan T.zbiera już w tym roku pieniążki ze ślizgaweczek na kary w przyszłym sezonie bo potrzeba będzie 4 grających drużyn a u nas co????.Na dzień dzisiejszy brak jakiejkolwiek promocji młodzieżowego hokeja.Klasy sportowe są ale ....w lesie..liczą się tylko ślizgaweczki.Piekary-i szkolenie starszych grup upadło już we wrześniu,ale pytanie dzięki komu????? Teraz piękna akcja zimowa -"CRACOVIA DLA KRAKOWA"-i co?Na stronie piękne zdjęcia piłkarzy spod balona.Świetnie-niech się młodzież piłkarska bawi.ALE PYTAM GDZIE LODOWISKO I HOKEJ.PRZECIEŻ TRENERZY JARACZ I SALOMON TEŻ PROWADZĄ ZAJĘCIA.CO? ZA DALEKO PANOWIE FOTOGRAFOWIE NA LODOWISKO.??????Stary Kibolu co ty wiesz o szkoleniu młodzieży.Gdyby nie grupa "opętanych rodziców" ,w tym klubie niczego by już nie było.Jestem jednym z nich i nie chciałbyś ze mną dyskutować.Znam to wszystko od podszewki.Tak łatwo dajecie się nabierać starzy kibice,bo różne pogłoski chodzą,ale my wiemy swoje i nikt nam oczu nie będzie mydlił.Trenrzy seniorów chcą nam pomóc ale kiedy i po co? Oni dzisiaj są a jutro wcale ich może nie być.A poza tym bliższa koszula ciału (Krynica)niż marynarka(Cracovia).Samo życie!!!!!.I nie dyskutujcie ,że się coś poprawiło.Pozory i jeszcze raz pozory.Czemu w czasie ferii drużyny żaków i żaków młodszych nie mogły rozegrać meczy chociaż prawie wszyscy chłopcy zrezygnowali z wyjazdu na ferie-bo? bo-ślizgaweczki.....Kto by im dał lód?Ślizgaweczki są ważniejsze.Szlag człowieka trafia jak siedzi w środku tego g...na.W całej Polsce na lodowiskach priorytetem jest lód dla młodzieży grającej.Harmonogramy rozpisane sa conajmniej na dwa tygodnie do przodu-a u nas-nigdy nic nie wiadomo.Wiadomo tylko kiedy są ślizgaweczki.To w przyszłym sezonie będą grały panu Tabiszowi ślizgaweczki ale pieniązki mu nie będą siedziały w kieszeni bo już w tym sezonie przekonali się wszyscy jak "łatwo" jest kupić drużynę juniorów.Czekamy teraz na playoff-y,na mistrzostwo seniorów,ale p.Prezes Filipiak to tylko komercja a nie szkolenie młodzieży i on nam na pewno nie pomoże .UŚWIDOMCIE TO SOBIE RAZ NA ZAWSZE KIBICE CRACOVII. TO CO TERAZ MAMY W HOKEJU MŁODZIEŻOWYM NIE JEST ZASŁUGĄ PREZESA FILIPIAKA!!!!!!!!!!!!!Utrzymanie i pieniądze na te sekcje to Urząd Miasta,rodzice,sponsorzy pozyskani przez rodziców -ludzie opamiętajcie się.Jak dostają hokeiści to nie maja młodzi piłkarze.Tak jest w tym klubie.Ale mimo wszystko jesteśmy całym sercem za tym aby na trningi na lodowisku przychodziło jak najwięcej dzieci -i tych z podwórka ,i z domu dziecka.Może wtedy otworzą się niektórym szeroko oczy,czego im serdecznie zyczę.
100% poparcia i wytrwalosci w dzialaniu zycze!
smutna prawda.
Tylko coś trzeba z tą smutną sprawą robić.Działac!!! ,chociaż ciężko to wszystko przychodzi.Może znowu jakiś najazd na Wysockiego itd.
Nie będe zabierał głosu na temat całej "wypowiedzi", ponieważ nie siedzę w tym "od środka", ale z tego co widziałem to była informacja o zajęciach dla dzieci na lodowisku w ramach akcji "Cracovia dla Krakowa" oraz relacja ze zdjęciem...
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2289&x=0
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)