firma moze byc zarejestrowana w prywatnym mieszkaniu a komis wynajmowany gdzie indziej. inna sprawa ze nie pamietac gdzie sie kupowało telefon to sztuka :D
-
-
Telefony komórkowe help :)
spróbuj doczytać nip i po tym dojść do firmy i kontaktu do niej.
już załatwione...po ciężkich mękach przypomniałem sobie :D na Zwierzynieckiej jest ten komis,byłem już...ale czemu inny adres na karcie był to nie wiem...
Santo - sztuką jest twierdzenie że Chelsea jest lepsza od Barcelony :D
warto wgrywać do iphone-a 4 jailbreak-a ? czy lepiej nie grzebać w sofcie ?
A co Ty spać nie możesz?:) czy warto wgrywać, to już jest sprawa indywidualna - przez JB zyskujesz większą funkcjonalność telefonu, ale odcinasz się od AppStore i wsparcia Apple, oraz od aktualizacji najnowszego softu (JB pojawia się z opóźnieniem) no i trochę jest z tym zabawy. Ja osobiście lecę na firmowym sofcie i nie narzekam :) resztę mogę Ci wyjaśnić przy piwie :)
nie,nie śpie tylko tak musze wstawać :)
pirdole,nie bawie się w to...
10 dni później
Regularnie otrzymuję smsy dot. idiotycznych promocji z numerów 73025, 73066, 72933. Złoty los, kumulacja i gołe zdjęcia "nagiej małolatki".
Nigdy w życiu nie zgłaszałem się do żadnych konkursów ani tym bardziej nie wysyłałem żadnych promocyjnych smsów. Nie brałem udziału w żadnych loteriach, ani losowaniach.
Jak mogę zablokować to gó.wno?
czasami da sie wyslac stop albo cos podobnego na ten numer. u mnie pare zadziałało ale w innym wypadku spowodowalo jeszcze wieksza lawine.
LiPtOoN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Regularnie otrzymuję smsy dot. idiotycznych
> promocji z numerów 73025, 73066, 72933. Złoty
> los, kumulacja i gołe zdjęcia "nagiej
> małolatki".
>
> Nigdy w życiu nie zgłaszałem się do żadnych
> konkursów ani tym bardziej nie wysyłałem
> żadnych promocyjnych smsów. Nie brałem udziału
> w żadnych loteriach, ani losowaniach.
>
> Jak mogę zablokować to gó.wno?
Jaka sieć? W Orange trzeba się zalogować na ich stronie (jak nie masz konta to najpierw będziesz musiał założyć) i tam można zablokować otrzymywanie smsów z numerów specjalnych.
W Play też można to zrobić przez internet, więc podejrzewam że w pozostałych sieciach wyglada to podobnie.
wysek Napisał(a):
> LiPtOoN Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Regularnie otrzymuję smsy dot. idiotycznych
> > promocji z numerów 73025, 73066, 72933. Złoty
> > los, kumulacja i gołe zdjęcia "nagiej
> > małolatki".
> >
> > Nigdy w życiu nie zgłaszałem się do
> żadnych
> > konkursów ani tym bardziej nie wysyłałem
> > żadnych promocyjnych smsów. Nie brałem
> udziału
> > w żadnych loteriach, ani losowaniach.
> >
> > Jak mogę zablokować to gó.wno?
>
> Jaka sieć? W Orange trzeba się zalogować na ich
> stronie (jak nie masz konta to najpierw będziesz
> musiał założyć) i tam można zablokować
> otrzymywanie smsów z numerów specjalnych.
>
> W Play też można to zrobić przez internet,
> więc podejrzewam że w pozostałych sieciach
> wyglada to podobnie.
Ja bym bardziej zapytał jaki system operacyjny :) ?
Jeśli Android - ściągasz jakiś Blocker np: taki : https://play.google.com/store/apps/details?id=embware.phoneblocker&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImVtYndhcmUucGhvbmVibG9ja2VyIl0. i masz święty spokój :)
Jedyny minus takiego rozwiązania to fakt, iż musisz wrzucać po kolei numery lub też z góry podać pierwsze, ostatnie lub środkowe cyfry numeru/numerów, które mają być blokowane.
Jeśli masz inny OS niż Android - jestem pewien, że Symbian, iOS i Windows Phone mają podobne aplikacje.
Nie wiem jak z Badą.
Sieć Play - system iOS
podpisałem umowę na abonament i wybrałem sobie swój numer z podanymi przeze mnie cyframi. Okazało się, że właścicielem tego numeru wcześniej był jakiś Karol i cały czas przychodzą do niego smsy. Że kredyt, że gołe dupy, że wygrał, że ubezpieczenie, że losowanie...
Jeżeli w smsie był podany adres strony www to wchodziłem tam i przeglądałem regulamin. W jednym z nich było napisane, że konkurs trwał do stycznia 2013 roku więc dlaczego cały czas przychodzi jakiś spam?
nigdy nie miałem styczności z takim czymś, a nie chcę obudzić demona bo słyszałem, że czasem płaci się nawet za smsy [b]przychodzące[/b].
edit: czy jak zablokuje "smsy specjalne" to będą zablokowane też usługi z których korzystam i chcę nadal korzystać? np. smsy z banku, kody do przelewów etc?
EDIT2: ok, znalazłem na stronie PLAY:
usługa, która nie blokuje smsów z banków etc:
"Czego nie blokuje STOP SPAM?
Do klienta cały czas doręczane będą SMSy wysyłane z pozostałych numerów skróconych oraz tekstowych nadpisów (gdzie nadawcą zamiast numeru jest nazwa), czyli np. bankowe kody jednorazowe, powiadomienia wysyłane m.in. przez placówki medyczne, czy też informacje o specjalnych promocjach i ofertach np. z programów lojalnościowych, w których klient jest zarejestrowany. Do klienta doręczane będą także wiadomości z zamówionymi Prenumeratami SMS (numer skrócone zaczynające się od cyfry 5 i 6) Usługa blokuje tylko wysyłane SMSy. MMSy będą dostarczane do klienta."
może komuś się przyda.
Czy iphone z tmobile ma simlocka? Czy przez ostatni rok z siecią Play zmieniło się coś pozytywnie - w sensie nie gubii zasięgu i nie zrywa połączeń? Bo cenowo są bezkonkurencyjni.
Play zasięg ma tragiczny,ja zrezygnowałem z ich oferty,wolę zapłacić więcej w T-Mobile a mieć jakość a nie gów...
rozrabiaka Napisał(a):
> Play zasięg ma tragiczny,ja zrezygnowałem z ich
> oferty,wolę zapłacić więcej w T-Mobile a mieć
> jakość a nie gów...
Play ma zasięg tragiczny ? przeszedłem do nich z Orange głownie przez zasięg...to jak nazwać zasięg Orange ?
isaac Napisał(a):
> rozrabiaka Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Play zasięg ma tragiczny,ja zrezygnowałem z
> ich
> > oferty,wolę zapłacić więcej w T-Mobile a
> mieć
> > jakość a nie gów...
>
>
> Play ma zasięg tragiczny ? przeszedłem do nich z
> Orange głownie przez zasięg...[b]to jak nazwać
> zasięg Orange ?[/b]
Przetragiczny ;)
p.s.Play w bliskich okolicach Krakowa (10-20 km od rogatek miasta) potrafił mi CAŁKOWICIE gubić zasięg,czy był to kierunek na Myślenice,Miechów,Wieliczkę czy chociażby Liszki
@Demek:
Najlepiej by było gdybyś zapytał w salonie, bo to zależy kiedy był brany. Teraz teoretycznie nie powinien mieć simlocka w żadnej sieci. Np. w Orange idziesz z fakturą jako dowód zakupu Iphona i za 7 czy 8 zł simlock jest usuwany.
Tak czy siak najlepiej takie info potwierdzać bezpośrednio w salonie lub w BOKu, bo z tego co widzę to blokada Simlock jest na zasadzie "widzimisię" operatorów.
Jeżeli chodzi o zasięg to najlepiej zrobić test, weź sobie starter, wsadź do jakiegoś zapasowego tel i testuj. W prywatnym nigdy nie narzekałem na zasięg, natomiast wszystkie służbowe w firmie też są w tej sieci i lubi zerwać połączenie, często przerywa, niewyraźnie słychać,a biuro mam w centrum Krakowa. Od czego to zależy skoro korzystają z nadajników wszystkich sieci? i jaka jest różnica między usługą prywatną czy firmową?
ja bym stawiał w jakimś tam stopniu na telefon z którego się korzysta. Prywatny mam iPhone4 i on wyświetla mi informacje kiedy z jakiego nadajnika korzysta (na ekranie pokazuje mi kreski zasięgu i obok PLAY lub PLUS lub ORANGE w zależności od nadajników w danym miejscu) i tu jest ok.
W firmie są służbowe Nokie i cały czas jest jakiś problem.
20 dni później
Mam problem z nokią 5800 XM. Otóż mimo iż mam świeżo naładowaną baterię po paru chwilach potrafi mi wyskoczyć komunikat "bateria rozładowana". A wystarczy włączyć ponownie telefon aby przekonać się, że bateria jest pełna. Ktoś z Was też się zetknął z takim problemem lub wie czym jest spowodowany? Robiłem aktualizacje oprogramowania, ale to nie pomogło. Bardzo proszę o pomoc.
68 dni później
Który wybrać z androidem:?
LG L9
HTC Desire X
Samsung galaxy s2 lub s advance
Sony Xperia J
lub ewentualnie z w:
Nokia Lumia 520/620
ma ktoś jakieś doswiadczenia?
Z J jestem zadowolnona, ale mam dopiero 1,5 miesiąca.
Ja miałem Samsung galaxy s2 i byłem zadowolony.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)