Jak usunąć z Xperii Mini Pro niepotrzebne oprogramowanie tybu gry demo, fejsbuki i inne, których nie można usunąć za pomocą ustawień telefonu i różnych unistallerów i które zaśmiecają telefon nawet po zresetowaniu go do ustawień fabrycznych ?
-
-
Telefony komórkowe help :)
prawdopodobnie sprzet brandowany tak wiec trza zrobic roota :) i wtedy mozesz wszystko ^^
jak ta Xperia jest na androidzie to zainstaluj sobie coś takiego jak GO Launcher EX...program służy do zmiany wyglądu menu itp a także posiada mnóstwo opcji w tym ukrywanie nieuzywanych aplikacji...menu wygląda zgrabniej :)
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>trza zrobic roota :) i wtedy mozesz wszystko ^^
Eee ..., a co to takiego i jak i czym to zrobić ? :D
Isaac, Go Launcher EX mam zainstalowany ale poza zmianą wyglądu menu upodobiającego go do Windows 7, raczej nic to nie daje, a chcę fizycznie odinstalować niepotrzebne programy zajmujące pamięć fizyczną i ram telefonu ! W telefonie jest Android 4.0.4., dużo lepszy i bardziej funkcjonalny niż 2.3., jaki był uprzednio w tym telefonie !
jak sie nie bawiles w takie rzeczy to samemu ciezko ci bedzie ... w wielkim skrocie myslowym trzeba wgrac do koma "swiezego androida" bez badziewi dogrywanych z t-mobile , orangow czy innych tego typu wynalazkow ... albo zrobic konto "admina" czyt root ktory umozliwi ci robienie rzeczy ktore teraz masz zablokowane przez brandowy soft.
Albo pytasz po kumplach czy ktos umie jak nie szybka wizyta w jakims serwisie :)
wiLLu Napisał(a):
> jak sie nie bawiles w takie rzeczy to samemu
> ciezko ci bedzie ... w wielkim skrocie myslowym
> trzeba wgrac do koma "swiezego androida" bez
> badziewi dogrywanych z t-mobile , orangow czy
> innych tego typu wynalazkow ... albo zrobic konto
> "admina" czyt root ktory umozliwi ci robienie
> rzeczy ktore teraz masz zablokowane przez brandowy
> soft.
> Albo pytasz po kumplach czy ktos umie jak nie
> szybka wizyta w jakims serwisie :)
Ok, wszystko jasne, tylko jak zrobić konto "admina" czyli ten root ?
właśnie dziś zaktualizowałem sobie Xperie Arc S na androida 4.04...kumpel zrobił to samo tylko że jemu wszystko ładnie chodzi,a mi telefon tak muli że już kurwicy dostaje...robiłem wszystko dokładnie jak jest tu napisane http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=106368
pomoże ktoś ?
Ja aktualizowałem w Xperii Mini Pro i wszystko jest ok, może po upgradzie masz za mało wolej pamięci w komórce i dlatego muli ! Jak mi po instalacji różnych programów zostało mało miejsca, też trochę muliło, jak zwolniłem miejsce, wszystko jest ok !
http://androidos.webig.pl/root-recovery/xperia-mini-pro-root/
jurassic Napisał(a):
> Ja aktualizowałem w Xperii Mini Pro i wszystko
> jest ok, może po upgradzie masz za mało wolej
> pamięci w komórce i dlatego muli ! Jak mi po
> instalacji różnych programów zostało mało
> miejsca, też trochę muliło, jak zwolniłem
> miejsce, wszystko jest ok !
już dałem rade wczoraj...chodziło własnie o brak pamięci w telefonie...powywalałem rzecze na SD i wszystko jest ok...dzieki za informacje
13 dni później
W pierwszych dziewięciu miesiącach 2012 roku w Polsce sieć telekomunikacyjną zmieniło 936,5 tys. osób, z czego w trzecim kwartale prawie 300 tys. - wynika z najnowszych szacunków portalu Telepolis.pl. Najwięcej zyskał P4, operator sieci Play.
Najwięcej użytkowników przyjął Play - 602,4 tys. Z sieci odeszło 51,8 tys. abonentów. Na kolejnym miejscu uplasowała się Polska Telefonia Cyfrowa (T-Mobile): 122,5 tys. abonentów przeszło do tej sieci, a opuściło ją 267,5 tys. osób. Centertel (Orange) zyskał 114,7 tys. klientów, ale stracił najwięcej - 318 tys. abonentów. Wynik Polkomtelu (Plus) to: 94,3 tys. nowych osób i 292,3 tys. abonentów, którzy opuścili sieć. Pozostali, mali operatorzy zyskali 3,2 tys. nowych abonentów, a stracili 6,9 tys. użytkowników.
Ja też od ponad 2 lat jestem w Playu i jestem z nich zadowolny .
jak mam na serwerze mp3 wrzuconą to jak pobrać na telefon (nokia lumia), po kliknięciu na link otwiera się i gra, a jak zapisać?
wgrałem sobie dwa nowe foldery z muzyką i żaden odtwarzać ich nie widzi...format mp3 oczywiście...starą muzykę widzi normalnie...pliki są napewno na karcie bo sprawdzałem...wie ktoś co może być przyczyną ? Xperia Arc S
4 dni później
Mam problem z Galaxy Tab 2. Włączyłem aplikacje i się zawiesił, wydaje dziwny cichy dźwięk jak jakiś zawieszony automat, nie da się wyjść, ani wyłączyć. Ktoś wie co to może być i jak to naprawić?
edit: zresetowałem i śmiga, więc pewnie zawiesił się android.
12 dni później
jak zresetowałeś? mi własnie zawiesił się kompletnie S+
19 dni później
potrzebna mi mapa Holandii albo Europy do Automapy na Androida...gdzie coś takiego znajde ?
mam zcrackowaną wersje gdzie przy instalacji pobieram mape przez wifi i jest do wyboru tylko mapa Polski...będzie wogóle mozliwość podmianki ?
e:własnie wyczytałem,że na androida jest tylko mapa Polski w Automapie...trzeba zmienić nawigacje :)
Witam mam okazję nabyć w dobrej cenie dwa telefony jeden to [b]Samsung Galaxy note 2[/b] a drugi [b]Nokia lumia 820[/b]? czy ktoś miał z nimi styczność? który wybrać?
ifona wez
Feno Napisał(a):
> Witam mam okazję nabyć w dobrej cenie dwa
> telefony jeden to Samsung Galaxy note 2 a drugi
> Nokia lumia 820? czy ktoś miał z nimi
> styczność? który wybrać?
zupelnie inne telefony, win8 vs android, zobacz sobie porownanie parametrow, sporo roznic zaczynajac od wielkosci
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4968&idPhone2=4854
kumpel w pracy uzywa Note 2, dla mnie to jak chodzic z gofrem... :)
wole poreczne telefony, ale zabawka gadzet fajny
Promocja Wielka Swoboda wraca do Orange
W sumie informacja z kwietnia ale jakos mi umknęła i tu też jej nie widziałem.
http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2012/04/27/promocja-wielka-swoboda-wraca-do-orange/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)