SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> słuchajcie padłą mi płyta główna w xperci
> arc :( bardzo cierpie ale musze cos taniego kupic
> w jakims w miare standardzie. smażę się na
> iphona 3 generacji. mam kilka ofert na allegro tak
> do 3 stówek. czy to dobra cena? na co uważać
> przy używanych iphonach? nigdy nie miałem
> jeszcze
Mówisz o iPhonie 3G lub 3GS? Szczerze odradzam.
Nie wiem jak szybko chodziła Ci xperia arc ale używane iPhone 3G/3GS to strasznie wolne urządzenia jeżeli chodzi np. o przeglądanie stron www.
Ja zaczynałem od iPhona 3G parę ładnych lat temu - wtedy jeszcze nie było aż tylu szybkich smartfonów,mam go nadal w domu i jak go czasem odpalam to nie mogę wytrzymać z nerwów ile to wszystko trwa i zastanawiam się jak ja mogłem kiedyś tyle czekać.
Na co zwracać uwagę?
Czy nie muli, czy ma jailbreaka, czy simlock jest ściągnięty na stałe czy może powróci po jakiejś aktualizacji, ile trzyma bateria (bywa, że trafisz na model w którym trzyma dzień lub dwa, a są też takie gdzie bateria padnie po 2 godzinach).
Nie wiem do czego będziesz go używał, jeśli tylko rozmowy/smsy i słuchanie muzyki to ok bo pod względem muzycznym iPhone jest rewelacyjny. Jeśli będziesz chciał pobierać dużo aplikacji, przeglądać www non stop to może być ciężko. Pamiętaj też o tym, że Apple nie robi już aktualizacji systemowych do starych 3G/3GS przez co nie będziesz mógł pobierać najnowszych aplikacji czy gier.
Jeżeli uda Ci się znaleźć aukcję gdzie będzie "czyścioch" z polskiego salonu, w którym nie było nic grzebane, fabrycznie bez simlocka to najważniejszą rzeczą będzie to czy się nie wiesza i czy nie muli, w każdym innym wypadku ja bym się w to nie pakował.
Nie wiem na ile poważna jest dla Ciebie inwestycja w telefon za 300 zł ale jak chcesz to mogę Ci pożyczyć moją 3G na tydzień czy dwa i sobie wszystko posprawdzasz sam.
-
-
Telefony komórkowe help :)
Mam pytanko?!
W grudniu powracam na ziemie ojczysta i mam pytanko dotyczace kontraktu.
Mam numer w Play na karte i chcialbym go zatrzymac tylko nie mam pojecia czy jest on zarejstrowany.
Po nastepne jakby mial ktos wiedze na temat jakiegos dobrego kontraktu z dobrymi giftami to tez bym sie nie obrazil za pomoc.
Swieta beda blisko to pewnie promocji bedzie sporo.
I jeszcze jedno pytanko na temat kontraktu.
W styczniu bede otwieral wlasna dzialalnosc i czy nie lepiej by mi bylo poczekac i wziac ten telefon na firme??
Blady jestem w tym temacie dlatego dopytuje bo ponad 6 lat nie mialem stycznosci z kontraktami w Polsce.
39 dni później
czy ktos z forumowiczow prowadzi serwis ??
w moim ulubionym c 902 cos jeblo.. wczoraj spadl na chodnik... i kaplica... nieche sie właczyc :/
Pytaj Qsss (pisane z małej litery, a przeze mnie pisane z dużej - przez szacunek) ! :)
Jaki proponujecie telefon zby sobie wziasc w pleju bo przedluzam jutro umowe.Macie jakies propozycje??
To chociaż napisz jaki płacisz abonament i do jakiej kwoty interesuje Cię telefon.
w playu najkorzystniej wziąć tel bez abonamentu. ostatnio rozmawiałem w salonie i doradzili mi tą własnie opcje.
obecnie place 79 zl ale raczunki mam na poziomie 100zl oczywiscie chce zejsc w dol z abonamentu.mysleze 50 lub 70 zl
,
hehe... miało być abonament bez telefonu :)
tez raczej ten telefon bede chcial sprzedac wiec bardziej zarobkowo zebym na tym najlepiej wyszedl ale kto wie..
Macie może jakieś tapety z motywem Cracovii?
Najlepiej coś na wzór tego https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvAy4c4X2DGvp0PAdF913boF2Xn9Bc_Tj80rACBA-U1YJooiud tylko w wyższej rozdzielczości, bo mam ekran 4.7" i nie chce pixeli
co nie ma zadnych podpowiedz??
15 dni później
czy wiecie jak albo gdzie można odzyskać kontakty z karty sim ( nie czyta jej żaden telefon). Jestem w sieci NJU
Wie ktoś jak ściągnąć simlock z nokia 515 dual sim w orange?
244 dni później
Mam Samsunga S5610 i nie działa mi alarm wibracyjny. Niby wszystko poustawiane jest prawidłowo, więc musi być to awaria czysto mechaniczna. Za pomocą kodu serwisowego *#0842# również nic. Jest ktoś w stanie coś pomóc, podpowiedzieć, polecić jakiś niedrogi serwis?
9 dni później
ponawiam pytanie bo nie było odpowiedzi chyba ,ktoś z forumowiczów prowadzi serwis? mam problem z zasięgiem w samsung galaxy s3
musisz go inaczej trzymać przy uchu to będzie git ;)
coś tam podprowadzili od jabłkowego i taki feler dostali w zestawie ;)
7 dni później
Mam problem z HTC wildfire to jest model A333 czy jakoś tak.
W każdym bądź razie problem który odkryłem to brak.. budzika. Nie ma w ogole aplikacji zegara w ktorym moznaby to ustawiac.
ten telefon z tym zegarem powinien wyglądać tak:
[img]http://images01.olx-st.com/ui/18/20/14/1357740684_470671614_1-Pictures-of--7-months-used-htc-wildfire-a3333.jpg[/img]
a wygląda tak:
[img]http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/45/75/45/73/4575457359[/img]
do tego właściwie nie mam dzwonków, tylko chyba dwa. cos tam pewnie bym wgral ale powinno byc wiecej. to tyle na poczatek ale wyraźnie coś tu nie gra. spotkał się ktoś z czymś takim? jakąś aktualizacje by trzeba było ściągnąć czy coś poprostu jest pojebane w tym telefonie??
telefon nowy czy uzywany? inne ikonki swiadcza o innym oprogramowaniu wiec zrob aktualizacje albo wgraj z poziomu kompa
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)