SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zac tylko musimy jeszcze wziac pod uwage ze to
> druga liga
>
> haec habui dicere
> --------------------------------------------------
> ------------
> facile est enim tenores adhuc animos componere,
> difficulter reciduntur vitia, quae nobiscum
> creverunt
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
Majewski do Groclinu przyszedł z III albo nawet IV i stał się od razu podstawowym zawodnikiem. Garguła też w Bełchatowie po awansie do I ligi stał się czołowym rozgrywającym OE. Chłopak ma 20 lat i jest podstawowym rozgrywającym czołowego zespołu II ligi , w tym wieku to nawet Giza mógł o czymś takim tylko pomarzyć.
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Moja lista transferowa:
1. Kulig, Napoleoni
2. Grzelak, Lewandowski
3. Kuklis, Lisowski, Rząsa
ja wiem zac i takich przykładów można namnożyć ale nie każdy zawodnik potrafi przeskoczyć pewien poziom. według tej teorii Kostrubała też powinien być czołowym zawodnikiem już teraz.
uważam,że Filipiak z Majewskim będą inwestować w graczy którzy mają 19,20 lat.Teraz piorytetem jest nowy stadion ,gdzie ograni kopacze na boisku np.Hutnika,będą mogli walczyć o wysokie cele w lidze.Grzelak się chyba nie mieści w tym rozumowaniu,przecież nie będzie chcial walczyc o srodek tabeli przez 2-3 lata....Czas gry na Hutniku,to rewelacyjny czas na dalszą przebudowę drużyny,wprowadzanie młodych "wilczków" typu Dudzic,Kostrubała,Majewski,Błaszczykowski,Polczak,Urbański-tylko te "wilczki" trzeba szukać po niższych ligach.....
Nie będziemy budować ekipy na puchary już w najbliższym sezonie.Najpierw stadion,najpierw ten nowoczesny ośrodek który W CAŁOŚCI MA BYĆ WYBUDOWANY ZE ŚRODKÓW PRYWATNYCH....
ian taka jest prawda jak piszesz , tylko niektórzy by chcieli wydawac!!! kupować !!!! nie swoje pieniądze , ale poczekamy jeszcze 2-3 lata na walkę o puchary , mistrzostwo .
Szwajdych w osiemnastce ?! - nie do wiary mam, a za co on tam sie znalazl bo chyba nie za forme...
Mam WIELKA NADZIEJE, ze czas takich Panów jak Karwan,Wacek,Moskała,Szwajdych w Cracovii dobiega konca - oby jak najszybciej.
Uważam rowniez ze z calym szacunkiem dla Sławka Olszewskiego ale Cabaj powinien miec lepszego zmiennika od siebie a Sławek niestety konkurentem na ta pozycje raczej nie jest.
Trzeba nam kogos solidnego, solidniejszego od Cabaja.
1.Kulig
2.Grzelak
3.Budka
4.Telichowski
5.Napoleoni
Oto moja lista:
do sprzedania:
wacek,szwajdych,moskala,karwan,bojar,skrzynia,wojciechowski,olszewski.
do kupienia:Napoleoni,Lisowski, Wasiluk,Telichowski,Jodłowiec,Tumicz(wyp),Nowak,Wróbel,Sasin,Zganiacz,Lewandowski, Grzeszczyk, Lewczuk,Grzelak
powrot z wypozyczenia:kurowski,cebula,wojciechowski
Nie wszyscy oczywiscie to sa tylko propozycje.Korona sie sypie,W BOtcie mysle ze jak gargamel odejdzie to reszta tez nie bedzie skora grac.Reszta to spadkowicze i Znicz
mimo ostatnich baboli Fabiniaka mysle ze to dobry bramkarz... Cabaj tez lubi puscisc ciezkiego farfocla...
do tego makaroniarz i kuklis z widzewa...
moskala do widzenia za niego jakis napastnik jeszcze sporo czasu.... jak sie nazywal ten slowak spzred kilku lat ??? co z nim ???
Petr Iskra zdaje się się nazywał
z innego tematu:
Legia pilnie poszukuje klasowego napastnika. Do tej pory myślano o sprowadzeniu Adriana Sikory z Dyskobolii, Michała Zielińskiego z Polonii Bytom czy Roberta Lewandowskiego ze Znicza Pruszków. Żadnego z tych piłkarzy przy Łazienkowskiej raczej jednak nie zobaczymy. Aktualnym kandydatem do gry przy Łazienkowskiej jest snajper GKS-u Bełchatów - Dawid Nowak. Pozyskany napastnik ma być partnerem Takesure Chinyama. Oznacza to, że z klubem będzie musiał pożegnać się Bartłomiej Grzelak. Nie spełnia pokładanych w nim nadziei i szefowie warszawskiego zespołu decydują się na jego sprzedaż. Grzelak kosztował Legię 600 tysięcy euro i do tej pory nie zrekompensował wydanych na niego pieniędzy.
Chęć zatrudnienia Grzelaka wyraził już Stefan Majewski. Popularny "Doktor" miał przyjemność pracy z napastnikiem Legii w Widzewie Łódź. Wspólny pobyt w łódzkim klubie obaj panowie wspominają bardzo miło. Dodatkowo Grzelak może kosztować dużo mniej niż zapłaciła za niego Legia. Tymczasem klauzula odstępnego w kontrakcie Nowaka wynosi aż 1 mln euro. Tyle Legia za piłkarza Bełchatowa nie jest w stanie zapłacić. Jeśli zatem uda się wynegocjować za niego niższą cenę oba transfery staną się realne.
Źródło: TVP3 - Warszawa
Priorytety?
- utrzymać to co jest (Kulig), poza tymi którzy wiedzą, że ich przyszłość nie jest NIESTETY związana z Cracovią (Bojarski, Karwan, Skrzyński i NIESTETY PODWÓJNE Szwajdych - kolejność alfabetyczna)
- hołubienie kilku zawodników (Baran, Cabaj, Kłus, Nowak, Pawlusiński - kolejność alfabetyczna), jako trzonu drużyny - również mentalnego trzonu
- wspieranie młodych - Dudzic, Kostrubała (o ile w końcu zacznie się golić :):):):) ) Polczak, Urbański, Witkowski (też jest jeszcze młody)
- dawać szanse wykazania się całkiem młodym Chłopakom (Pączek, Szwiec, Baliga, Dynarek, Karcz, Klich, Tomczuk)
- kilku młodych wyleczyć DO KOŃCA (Dzwonek, Uszalewski), w tym - może bardziej psychologicznie niektórych (Jeleń)
- również dać szansę tym nieco starszym (Majoros, Tupalski)
- znaleźć miejsce w Klubie dla Olszewskiego, Radwańskiego, Wacka (w perspektywie roku-dwóch lat),
- sprowadzić: Tytonia, Lisowskiego (szkoda, że tego nie uczyniono rok temu) i któregoś z Chłopaków z Polonii Bytom (choćby męża podstawki lub innego ich ofensywnego)
- w przeciwieństwie do kilklu innych klubów i towarzystw. nie stwarzać sytuacji, że młodzi zawodnicy "i tak i tak" wiedzą, że nie zagrają, bo na ich miejsce "kupi się" murzyna (sorry: afroeuropejczyka lub afroafrykańczyka)
A WTEDY W ROKU 2010 MOŻEMY BYĆ MISTRZEM
zac Napisał(a):
> Martinez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > to juz lepiej zamiast Rasiaka 2 (czyt.
> Grzelaka)
> > wróci Szczoczarz i niech idzie w pizdu
> > Karol-człowiek który nie powinien zostać
> > pilkarzem.
> >
> > majewski - w....j z Cracovii !!!
>
>
> No Szczoczarz jak najbardziej, słyszałem ,że w
> Okocimskim to strzela bramkę za bramką.Jednym
> słowem mega-gwiazda III ligi ..A przecież on
> dalej jest młody i obiecujący
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2008-05-01 10:35 przez
> zac.
Tak jak młody obiecujący jest Karol Gregorek (przez którego Szczota wylądował w Brzesku) czy Grzelak
Bo dla Szczoty Okocimski to właściwe miejsce, choć i tam nie błyszczy. W Cracovii dostawał już wiele szans i ich nie wykorzystywał. Dla mnie jego czas w Cracovii już się skończył. Trzeba szukać nowych zawodników na jego miejsce. Gregorek to był niewypał, natomiast Grzelak jest od niego o klasę lepszy.
dobrze prawisz zac!
Może wrócić do tematu Wasiluka ma bardzo dobre warunki i jest młody .
Tatuś już chyba zmądrzał i cena też powinna spaść bo wiosnę miał nie za bardzo udaną a dzisiaj z Lechem sędzia go skrzywdził dając czerwoną kartkę.
Ale czy Wasiluk jest w stanie przebiec 14 km w ciagu 90-ciu minut meczu?
Watpie, nie o takich pilkarzy chodzi Stefanowi.
pozatym nigdy do mnie wysocy boczni obroncy nie przemawiali
SaNtO Napisał(a):
> pozatym nigdy do mnie wysocy boczni obroncy nie
> przemawiali
skoro tak to lepiej go odpuscic!
PS w meczu z Lechem Wasiluk grał na lewej pomocy...
A ja bym chcial takiego Timo Borowskiego :)
Niestety, Borowski podpisał kontrakt z Bayernem Monachium :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)