http://www1.gazeta.pl/lodz
aż dziewięć textów o tym meczu!!!! Polecam.
(dla porównania w Krakowskim dodatku tylko 2:-(
Myślę ,że ten mecz może bardzo wzmocnić kapitałowo ŁKS . Sponsor chyba sie napalił.
-
-
To faktycznie było wydarzenie w Łodzi
[i]Przed sobotnim meczem w klubowej restauracji było wielu znakomitych gości. Jednego z nich - Maćka Maleńczuka zaprosiliśmy do udzielenia krótkiego wywiadu . Lider Pudelsów oczywiście nie odmówił i z chęcią opowiedział nam o swojej miłości do Cracovii.
Eśka - Kibice Cracovii darzą Cię wielkim szacunkiem.
Maciek Maleńczuk – Kiedyś na stadionie Wisły podczas koncertu Pudelsów krzyczałem Cracovia, byłem trochę wtedy „sfazowany”. Kibice Cracovii potem przyszli do mnie na „wieczorek poetycki” przynieśli mi flagę, zaprosili na mecz oraz wręczyli koszulkę z moim nazwiskiem. Poczułem się doceniony i oczywiście zaproszenie przyjąłem.
E – Wielu aktorów, piosenkarzy i znanych ludzi podkreśla swoje przywiązanie do klubów piłkarskich. Tymczasem tak naprawdę nie widać ich na meczach. Jak jest z Twoją miłością do Cracovii?
M.M. – Ja kochałem Cracovię, nawet gdy była w okręgówce. Tu nie chodzi o futbol. Tu chodzi o tradycje, o to żeby nie schodzić na psy i trzymać fason. W Cracovii zawsze podobało mi się to, że mimo przegranych meczy trzymali fason. Z tego powodu chcę napisać hymn tego klubu, mam nadzieję, że nie spieprzę sprawy.
E – Na Cracovię przychodzi teraz wiele osób. W gorszych czasach dla klubu nie było takiego zainteresowania. Ponadto przy sukcesach Wisły ciężko było trwać przy swoim klubie. Tym bardziej wielkie słowa uznania należą się tym najwierniejszym kibicom.
M.M. – Sukcesy Wisły są sprokurowane przez pieniądze i wiadomo, że z tego powodu odnoszą sukcesy. Miłość do Cracovii tak naprawdę nie jest związana z futbolem. To są biało-czerwone pasy, tradycja i z tego co wiem to był pierwszy liberalny klub w Polsce. Grali tu zawodnicy z różnych państw. To mi się właśnie podoba.
E - W dzieciństwie byłeś tylko kibicem, czy uprawiałeś jakąś dyscyplinę sportową ?
M.M. – Byłem za młodu lekkoatletą w barwach AZS-u i też byłem kibicem hokeja mojej Cracovii.
E – Czy spotkały Cię jakieś nieprzyjemności z powodu bycia kibicem KSC ?
M.M. – Nigdy... same przyjemności tylko z tego powodu mnie spotykały.
E – Co sądzisz o Łódzkim Klubie Sportowym ?
M.M. – Nie potrafię powiedzieć wiele, gdyż jestem tutaj po raz pierwszy. Nie chcę więc wyrażać jakiś sądów, bo nie o to przecież chodzi. Dlatego tej odpowiedzi chętnie udzieliłbym po meczu.
E – Czego życzyłbyś kibicom ŁKS-u i Cracovii ?
M.M. – Nie życzę wyniku 0:0, mam nadzieję, że tak nie będzie. Liczę, że pomimo iż są dwa zaprzyjaźnione kluby to na boisku będzie sportowa ostra walka.
E – Jaki będzie wynik ?
M.M. – 2:1 dla Cracovii.
wywiad przeprowadził eŚKa-DT[/i]
a to jeszcze od naszego kolegi E-DT.
:)))
Dzięki dla Ełksy za wszystko (kto był ten wie),Pietroc:))
Pozdro dla kumatych:)))))))
no i znam opravce swistaka :D i jobka :)
co do tekstow o meczu:
u nas jest moja relacja :), wywiady eski z Malenczukiem i Saganem, no i sa tez newsy prasowe. Chociaz wyborczej akurat czytac nie nalezy
ps. wegrzyn od was to jednak debil jest ...
pozdro (szczegolnie dla tych, ktorych poznalem wczoraj)
faktem jest że niepotrzebnie gadał o przypuszczalnych karach dla Łks-u:-/
Kazka szanuje ale On jest od grania a nie komentowania tego co sie dzieje na trybunach a to że ŁKS zrobił taka oprawe świadczy także o szacunku jaki maja do CRACOVII bo w Łodzi na meczu dawno nie było 10tys. (zydzewa do Łodzi nie zaliczam) .
ŁKS brawo za oprawe
Ostatnio tylu kibiców (trochę ponad 12 tyś.) było na meczu z Lechem gdy ten awansował do pierwszej ligi a ŁKS walczył o utrzymanie w lidze !
ŁKS - byłem pod wrażeniem. Pozdrawiam.
niestety Łódzkie gazety nie potrafily docenic tego, co zrobilismy my, kibice ŁKS-u. Gazeta Krakowska napisala, ze oprawa i atmosfera byly wspaniale, a nasze gazety tylko na nas wrzucaly.
ps. express napisal ze nie bylo Sagana !!!
a oto moj artykul o lodzkich gazetach, wyslany do kilku redakcji. niestety express oczywiscie nie odpowiedzial ... :)
[url]http://www.lkslodz.pl/news_full.php?id=1554[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)