nie nie to nie jej rewir :D
-
-
Żacy i Żacy młodsi.
4 dni później
jaki dziś wynik meczu Żaków z KTH w Krakowie?
6-7 (2-2, 2-2, 2-2, 0-0) karne 0-1
więcej na stronie http://www.hokejwpasy.pl
Świetnie chłopcy dzisiaj zagrali i gratulacje mimo przegranej w karnych.Ale coś mi się nasunęło.Chyba za mało jest wykorzystana kadra szkoleniowa w naszym klubie.Trener Jaracz dwoi się i troi z żakami starszymi ,młodszymi, mimi hokejem i grupą naborową.Model w Sanoku widziany na własne oczy.Drużyna seniorska Sanoka skończyła sezon.Rano -sobota -arena lodowa-Sanok-lodowisko podzielone na trzy części-trenują trzy grupy -w tym samym wieku-dzieci jeżdżące dobrze,gorzej i zupełnie początkujące.Oczy przecieram ze zdziwienia -w każdej grupce inny trener a nawet dwóch.A już zupełny opad szczęki -wśród nich trener seniorskiej drużyny.Chyba powinniśmy się od nich uczyć i powielać dobre modele.Wykorzystajmy moce przerobowe,które mamy obecnie w klubie choćby w osobie trenera Salomona-bardzo dobrego trenera.Może mógłby pomóc trenerowi Jaraczowi choćby w treningach grupy naborowej?(po 30 osób na małej tafli)Ale to chyba pytanie do władz klubu.....
Oglądając galerie mam wrażenie że nasi przewyższali Kth-żaków warunkami fizycznymi,może się mylę,ale wydaje mi się że jakby nasi mieli treningi z prawdziwego zdarzenia to mogliby wysoko stać w tej lidze.Niestety nikomu chyba na tym nie zależy ,a grupy młodzieżowe są bo taki jest regulamin...
Tylko dwóch zawodników przewyższało warunkami Katechetów,ale oni przewyższają chłopaków we wszystkich drużynach.Warunki mają bardzo dobre ale 5 lat straconych za czasów innch trenerów.Nie odrobi się tego w jednym sezonie.Trzeba mieć nadzieję,ze następnym sezonie nadrobią zaległści i będzie tylko lepiej,bo na razie jest dobrze.
no faktycznie kilku chłopaków jest "dużych"...no ale gabaryty nie grają.
jakby od dziecka byli prowadzeni tak jak trzeba to by to napewno lepiej wyglądało i z taką Krynicą to byśmy nie raz wygrali...
w tym sezonie np. doszedł chłopak z pierwszej klasy gimnazjum, który wcześniej wogóle nigdzie nie trenował hokeja.od nowego sezonu będzie grał w młodzikach.dodam że jest w drużynie jednym z podstawowych obrońców.
Chłopcy mają zaległości kilkuletnie w szkoleniu i cały czas je nadrabiają.
Trzeba poprostu postawić na szkolenie a nie obcieranie dupy szkłem bo prawda jest taka że jakby nie rodzice czy to piłkarzy czy hokeistów to by wielkie gówno było w naszym klubie.
A poza tym katecheci u siebie ciągle grają starszymi(1993) od naszych żaków .Teraz trochę się boją więc w Krakowie już nie podstawiają zawodników.U siebie robią to nagminnie.U nas zapanował pod tym względem porządek.Co najwyżej gramy młodszymi a to bardzo dobrze bo się ogrywają chłopcy.Miejmy nadzieję,że ten rok i wyniki seniorów klub wykorzysta i na tafli zaroi się od maluchów.
i trenerów :D
Masz świętą rację ....i trenerów!!!
Ale żeby się zaroiło to potrzebna jest/przydałaby się jakaś akcja medialna np.TVP Kraków i Radia Kraków nawiązanie współpracy z kilkoma (może 2-3) szkołami i podpisanie z nimi jakiejś umowy.Przynajmniej ja tak to widzę....Z trenerami troche gorzej bo ich tez trzeba szkolić żeby podnosili kwalifikacje.Jakieś seminaria najlepiej międzynarodowe czy coś,bo jak czerpać to z dobrych wzorów.......To wszystko by w przyszłości zaprocentowało.....
nadzieja umiera ostatnia. moim zdaniem to pierw klub musi być organizacyjnie o niebo lepszy.Stowarzyszenie nie może być sztucznym tworem do wyciągania kasy z miasta.itd itd itd...
Krzysia Śliwę widziałem na ostatnim meczu,za godziwe pieniądze myślę że by się podjął.
Talent hokejowy nietuzinkowy więc miałby co przekazać:D
Śliwa? On kasy ma jak lodu... i brak czasu na coś takiego... odpada...
to jest właśnie problem że w naszym klubie nie korzysta się z byłych zawodników.
Żeby można było korzystać to inicjatywa musi wyjśc z Klubu i to odgórnie.Ciekawe co oni teraz robią...Bracia Cupiałowie mieli kiedyś hurtownię wód mineralnych "Marvit" bodajże i zdaje sie że na Grzegórzeckiej.To dla tego zrezygnowali chyba z hokeja o ile pamietam.WYstarczyłoby sie zwrócić do drużyny Oldbojów gdzie wielu z nich dalej walczy ....
aktualnie transport.
syn jednego gra w żakach.
jak pomyslę całosciowo o tym zagadnieniu szkolenia to bardziej wolałbym żeby to stanęło na nogi niż złoty medal MP.To jest wizytówka klubu a przy mądrym prowadzeniu szkolenia sukcesy by same przyszły i zakupy stranierich można byłoby ograniczyc do minimum.Poza tym większa liczba ludzi związanych z klubem to większa liczba kibiców i większa frekwencja i tak w koło...Powinna być też większa reklama w zakresie terminów spotkań wszystkich młodych i drużyny żeńskiej.Nie zawsze jest czas szperać po necie żeby to ustalić.To powinno byc na głownej oficjalnej stronie tak jak terminarz pierwszych drużyn.
Co do współpracy ze szkołami to z 10 jakies rozmowy sa... mam rację Marcin?
coś się w tym kierunku dzieje ale to jeszcze długa droga.
chcąc ściągnąć większą ilość dzieci to już jakieś warunki muszą być.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)