Tabela końcowa sezonu zasadniczego:
Lp. Drużyna
__________________________Mecze Punkty Bramki
1. MMKS Nowy Targ _________ 32 75 272:108
2. KH Sanok _______________ 32 72 199:93
3.UKH Unia Oświęcim ________ 32 71 235:92
4. Mazowsze Warszawa _____ 32 67 214:142
5. Stoczniowiec Gdańsk ______ 32 54 163:135
6. KKS Naprzód Janów _______ 32 47 161:129
7. MKS Sokoły Toruń ________ 32 24 119:274
8. HC GKS Katowice _________ 32 17 79:223
9. MKS Cracovia Kraków _____ 32 5 79:325
-
-
JUNIORZY MŁODSI
38 dni później
JUNIORZY MŁODSI będę chyba wystepowali w nowym sezonie juz jako Juniorzy w CENTRALNEJ LIGE JUNIORÓW ??i tu chyba byłoby warto naprawde wzmocnic druzyne JESLI TAK TO NAPEWNO WARTO sprowadzic 3-5 dobrych zawodników, w koncu to juz bezposrednie zaplecze seniorów!!!!
6. Od sezonu 2007/2008 drużyna występująca w PLH obowiązkowo musi posiadać
minimum trzy drużyny młodzieżowe zgłoszone i uczestniczące w rozgrywkach, a od sezonu 2008/2009 cztery drużyny młodzieżowe lub mieć podpisane porozumienie o współpracy z klubem młodzieżowym działającym w tym samym mieście, który zgłosił drużyny do rozgrywek na powyższych zasadach.
Tak jest. Będziemy wystepować w centralnej lidze juniorów... myśle że przydałoby się kilku starszych graczy do pomocy... w końcu w centralnej lidze juniorów występują zawodnicy do 21 roku zycia włącznie... a u nas większość w tym roku będzie kończyć 17/18....
no własnie mozna by sprowadzic nawet takich ktorzy grali by w juniorach a w razie potrzeby wyszli by w pierwszej druzynie!!!!ktos napisal wczesniej ze moze nawet warto przeznaczyc jakis % z budzetu pierwszej druzyny na mlodych hokeistów ,podpisuje sie pod tym !!!!!a dlatego ze daje to gwarancje dobrego hokeja na długie lata !!!
Teoretycznie Wajda i Landowski jeszcze wiekowo by się łapali do gry w Centralnej.... ale w pierwszej też musi 2 młodzieżowców wystepować... więc chyba się tego nie pogodzi....
w nowym sezonie proponuje do kazdego biletu normalnego dodawac zlotego na juniorow, zakow i nabor. pamietam w starych czasach bilety po 100 zeta (starych) plus 10 na GKKFiS.teraz np 10 PLN + 1 PLN na mlodziez.
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w nowym sezonie proponuje do kazdego biletu
> normalnego dodawac zlotego na juniorow, zakow i
> nabor. pamietam w starych czasach bilety po 100
> zeta (starych) plus 10 na GKKFiS.teraz np 10 PLN +
> 1 PLN na mlodziez.
>
> They're not gonna catch us. We're on a mission
> from God.
JESTEM ZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobry pomysł-jestem też za!
już to widzę jak wajda i landowski grają w centralnej lidze juniorów, lepiej zrobić drużynę w I lidze. będą w niej grać i młodzi i Ci co pierwszego składu nie łapią a także obcokrajowcy co nie mieszczą się do 5. lepiej grać niżej niż w ogóle. a drużynę clj można zgłosić na baraże i później na mistrzostwa!!
mamama spokojnie Wajda i Landowski to zawodnicy z pierwszej druzyny i nikt tego nie chce zmienic ,Chodzi tylko o to by nasi juniorzy powalczyli troche w Cenralnej a do tego trzeba poprostu dokupic kilku Juniorow ,ale chyba takich ktorzy grali by w przyszłosci w pierwszej druzynie i stanowili o jej sile(chodzi tez i o ilosc zawodników!!!) napewno było by lepiej gdybysmy mieli druzyne w 1 lidze ,ale MUSIMY miec 4 druzyny mlodziezowe ,bo chyba nie mozna tylko zgłosic na baraze i mistrzostwa ?????????
Jake Blues Napisał(a):
> w nowym sezonie proponuje do kazdego biletu
> normalnego dodawac zlotego na juniorow, zakow i
> nabor. pamietam w starych czasach bilety po 100
> zeta (starych) plus 10 na GKKFiS.teraz np 10 PLN +
> 1 PLN na mlodziez.
>
> They're not gonna catch us. We're on a mission
> from God.
Jak dla mnie.... nie realne....
18 dni później
Dziś Juniorzy zakończyli sezon zimowy 2007/2008... Po około 2-3 tygodniowej przerwie rozpoczną treningi "na sucho" w ramach przygotowań do kolejnego sezonu...
a wiadomo w jakiej kategorii wystąpią w następnym sezonie??:)
Swietny pomysł Jake'a B. z tą złotówką na młodzież.Ja po namyśle bym 5 zeta dał albo więcej bo tę młodzież to bym chciał jeszcze za życia w pierwszej drużynie oklaskiwać jak dorośnie ......
mamama Napisał(a):
> a wiadomo w jakiej kategorii wystąpią w
> następnym sezonie??
Nadal nie wiadomo... są dwie opcje... i o to narazie martwią się trenerzy (może z Tabiszem?) a Juniorzy maja sobie chwilę odpocząć a później znów skupić się na trenowaniu :) Jak będe coś wiedział... napisze :)
Otrzymałem informację z bardzo pewnego źródła iż w przyszłym sezonie nie będzie drużyny juniorów młodszych a drużyna reprezentująca MKS Cracovię w 1 Lidze! Będąca jednocześnie bezpośrednim zapleczem dla drużyny uczestniczącej w rozgrywkach Ekstraligi. Tym samym przyjdzie nam rywalizować nie tylko z drugimi zespołami innych klubów ale także z pierwszymi zespołami m.in. GKS-u Katowice, KTH Krynica, Unii Oświęcim czy Legii Warszawa... Zapowiada się ciekawie :)
To chyba jakiś żart z tą I ligą... ;-)
wrzo.ksc Napisał(a):
> Otrzymałem informację z bardzo pewnego źródła
> iż w przyszłym sezonie nie będzie drużyny
> juniorów młodszych a drużyna reprezentująca
> MKS Cracovię w 1 Lidze! Będąca jednocześnie
> bezpośrednim zapleczem dla drużyny
> uczestniczącej w rozgrywkach Ekstraligi. Tym
> samym przyjdzie nam rywalizować nie tylko z
> drugimi zespołami innych klubów ale także z
> pierwszymi zespołami m.in. GKS-u Katowice, KTH
> Krynica, Unii Oświęcim czy Legii Warszawa...
> Zapowiada się ciekawie
>
MAŁOPRAWDOPODOBNE
gdyz od sezonu 2008\09 druzyna w ekstraklasie MUSI posiadac 4 druzyny mlodzieżowe !
Osobiscie bardzo bym chciałbysmy mieli druzyne w pierwszej lidze
nieoficjalnie słyszałem że można zapłacić karę z góry.
Wierzcie mi ze nie wziąłem tej informacji z kosmosu :) W planach jest równiez wzmocnienie drużyny 8 zawodnikami z Krynicy i 5 z Sanoka..... :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)