a Mazury? wiem ze to juz troche dalej ale co mozna powiedziec ciekawego??
-
-
gdzie na wakacje? POlecane miejsca
cudownie,ale w czasie wakacji male szanse na wolny nocleg.najlepiej teraz albo we wrzesniu. jest bajkowo i dlatego coraz wiecej tam zagranicznych turystow.praktycznie wszedzie,a mikolajki to juz prawie jak krupowki w zakopanem.zjezdzilem mazury wiele razy i zawsze sie zachwycam.
powyzej suwalk jest jeszcze ladniej bo juz nie tak plasko i ludzi mniej.
Mazury to mistrzostwo swiata ale tak gdzies na max 2 tygodnie i najlepiej pod namiot!
Budzisz sie rano i od razu do jeziora ( w moim przypadku konvczyło sie tak ze brąłem materac plus dwa piwka i troszke mnie znosiło ale w efekcie na obiad wracałem pjany:) )Na jeziorku oczywiscie deska, łodka, wedkowanie, kajaki, wycieczki rowerowe , piesze po lesie a wieczorem impreza przy ognisku , zdaząło sie ze płyneło sie łódka na druga strone brzegu na dyskoteke. Ludzie na mazurach sa bardzo zyczliwi, mozna zawsze udezyć na Litwe jednodniowa wycieczka <łezka>
8 sezonów z rzędu jezdziłem na mazury na obozy treningowe..
ile wspomnien...
jeżdziłem w miejsca gdzie sklep przyjezdzał nyską 2,3 razy w tygodniu..
na dyskoteki w pakamerze chodziło sie pare kilometrów..przez pola,trzciny,las..
raz również,popłynelismy kajakami a ze wzgl.bespieczeństwa wracalismy ze 4 h na nogach..
reszta podobnie jak u kolegi deva..
jak macie mozliwość żeglowania,to kilku dniowego rejsu nie zapomnicie do konca życia..
można zapomniec o Bozym świecie..
z zagranicznych wyjazdów polecam grecje.bardzo lubią polaków,futbol,alkochol i zabawe..
34 dni później
A ja mam pytanie jak wygląda sprawa z parkowaniem samochodu w Zakopanem??
Da sie za darmoche gdzieś zostawic auto nw miescie na pare godzin, czy ciezko z tym?
Poza tym jakie knajpy polecacie na wieczorny relaks po wycieczkach w góry??
Knajp jest pod dostatkiem chociaż w sezonie trudno znaleść miejsce najlepiej było wcześniej zarezerwować!!!
4 dni później
tak jak podejrzewałem nie udało mi się podczas tych wakacji wybrać do Ziemi Świętej ale ląduje już coraz bliżej bo tym razem zaliczyłem Tunezję gdzie spędziłem najlepszy urlop w moim życiu
atutami Tunezji na pewno są 100% słoneczna pogoda i niskie ceny w porównaniu do cen w kurortach Europejskich
przy wyborze ofert radziłbym zwracać uwagę na ilość gwiazdek jakie posiada hotel i raczej nie schodzić poniżej 4
ja np. byłem w hotelu 5* z opcją all inclusive i wypocząłem jak nigdy w życiu natomiast znajomi wzięli ofertę 3* i narzekają na warunki...
cenowo taki wyjazd można zajebiście tanio trafić na last minute (ja kupowałem w piątek wieczorem a w sobotę już leciałem ;) i moim zdaniem cały wyjazd wyniósł mnie napewno taniej niż nad Polskim morzem a komfort miałem nieporównywalnie lepszy (np. prywatna plaża z kelnerami)
tak więc gorąco polecam Tunezję (szczególnie miejscowość Monastir i hotel Amir Palace)
A ja polecam Kamionkę,koło Sędziszowa Małopolskiego:D Jezioro,a dookoła niego tylko domki letniskowe(i trzy knajpki):D W sumie niedaleko,tanio,ajakie imprezy...:D
a we wrzesniu jeszcze tam czynne czy juz nie,bo ja wczesniej niogdzie sie nie wyrwe:(
Nie mam pojęcia,ale postaram się dowiedzieć jak najszybciej i dam znać:D
daj koniecznie,bo musze gdzies blisko dla odmiany (rok temu mialem tour de hrvatska,w 2 tyg zjechalem ten piekny kraj )
SIELPIA !!! Miescowość typowo wypoczynkowa niedaleko Kielc.Zajebiste sztuczne jeziorko,duża czysta plaża i ceny noclegow stosunkowo niewielkie.Domek 6-osobowy z łazienką 160zł za dobę.
Byłem w Sielpi dużo razy. Bardzo fajnie jest i tanio!! Częste dyskoteki itp. Bardzo ładna okolica, pełno lasów iglastych. Jeździłem tam rok w rok przez ostatnie kilka lat i niestety woda coraz brudniejsza. Ale da się pływać.
Do najbliższego większego miasta (Końskie) 10 minut drogi samochodem.
Też polecam
8 dni później
Myślałem że Mielno jest ciut większe niż ulica i kilka przecznic w stronę piasku. Jednak jesli ktoś juz tam trafi to polecam gofry z malinami, kopanie piłki, boxera i impreze w Bajce. Senso mięknie chyba że ktoś lubi lanserki. Woda cieplejsza jednak w Kołobrzegu.
http://i10.tinypic.com/67x3qqo.jpg
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)