Jak wiecie ostatni mecz tej rundy gracie w Jaworznie.
Piszcie wszystko natemat tego wyjazdu co sądzicie o kibicach Szczaksy.
My ze swojej strony szykujemy fajną oprawę.
czekam na wasze opinie
pozdr.
-
-
Najazd na Jaworzno
Ile osób może wejść u was na sektor dla gośc?i
najpierw łódż!!!!! NAJAZD NA ŁÓDŻ!!!!!!!!!
Fajne dziewczyny macie w tym Jaworznie.. :)) a dokladniej na ul. Koszarowej. .:)) hih
Nas sektor jest duży. Wisły weszło koło 1500 jeszcze jest sektor pod zegarem wiec mamy jeden z większych sektorów w lidze.
Co do dziewczyn to nic niewiem na ten temat:)
Szczaksa?? :)))))))))
Dla mnie liczy sie i jest tylko jedna Garbarnia i to Kraków mistrz Polski 1931 reszta Garbarń to popłuczyny jadalne pojade do szczakowej ale tylko po to by zobaczyc 3-0 dla Craxy
Tylko 3:0?
W takim razie nie jadę :)
Ale mi kurde wesoło :)))
Szczaksa... :))))
lubiałem ten klub, ale mi przeszło, bo ( pomijając już sprawę przekrętów) zauważyłem, że klub ten i jego kibice zrzynają od wszystkich innych co się da. na początku zerżnęli od nas nasze barwy (w sumie to nie mam za złe, wręcz dlatego ich lubiałem). później ta nazwa garbarnia - fakt, że sponsor, ale w efekcie wyszło z tego przywłaszczenie sobie nazwy starego, zasłużonego klubu, jakim jest krakowska "Garba". no i cała ta "pasiasta" otoczka na trybunach, włącznie z flagą "santa guerra" (święta wojna to sprawa krakowska!) i okrzykiem "hej! hej! szczakowa!". a teraz jeszcze szczaxa:) ten klub ma chyba kłopoty z tożsamością.
jednak wolę już victorię
Daj spokój , Victoria to przydupasy wisły a Szczakowa to dziecko Cracovii wiec nic dziwnego , że patrzą w naszą stronę...
Serdecznie życzenia dostania w tyłek od Szczakowianki. Mam nadzieję że pokonają was spokojnie. Szczakowianka 2 - 0 Cracowia
Kocham Pogoń szczecińską,
Dla niej oddałbym wszystko,
Serce moje jedyne
Oddam mojej drużynie.
Przepraszam Cracovia oczywiście :)))
Serce moje jedyne
Oddam mojej drużynie.
racja z tą victorią...
nie mylić z viktorką;)
a mógłbyś rozwinąć wątek z "dzieckiem Cracovii"?
O ile dobrze słyszałem to Szczakowianka wzorowała sie na Cracovii ,a pierwszy mecz w swojej historii rozegrała podobno z Naszymi pasami :).
No i nasi ówcześni działacze maczali palce w założeniu Szczakowianki...
[b]MKS zamiast Szczakowianki?[/b]
Trwają prace nad przekształceniem stowarzyszenia Garbarnia Szczakowianka Jaworzno w spółkę akcyjną. Odbyło się już pierwsze spotkanie zespołu złożonego z przedstawicieli miasta i klubu, który ma opracować harmonogram zmian i przygotować statut spółki. Nie jest wykluczone, że po powołaniu spółki z nazwy zniknie człon Szczakowianka.
- Pojawiła się propozycja, żeby spółka funkcjonowała pod nazwą Miejski Klub Sportowy "Jaworzno". Wszystko zależy od potencjalnych udziałowców - mówi Tadeusz Fudała, prezes klubu.
Wiadomo już, że akcjonariuszem spółki będzie Klub Sportowy "Energetyk", wspierany przez Południowy Koncern Energetyczny. Zarząd klubu już podjął stosowną uchwałę w tej sprawie, nie ustalono jeszcze, jaką kwotę Energetyk zainwestuję w spółkę. Nieoficjalnie mówi się o 200 tys. zł.
Nie wiadomo też, czy udziałowcem spółki będzie wspierająca klub Garbarnia.
- Wysłaliśmy do firmy Piotra Wrony zaproszenie, ale na razie nie mamy odpowiedzi. W środę jest spotkanie zarządu klubu. Liczę, że wtedy Wrona się określi, czy chce nadal wspierać zespół - mówi prezes.
Dodajmy, że trwają także rozmowy z firmą Magbud z Chrzanowa, zajmująca się produkcją styropianu i systemów dociepleń.
źródło: Gazeta.pl
[b]:P:P:P
...najbardziej brutalni, kibice Garbarni...
...najbardziej wulgarni, kibice Garbarni...
:P:P:P[/b]
PS. Szymek: a ja Ci życzę by Pogoń Szczecin weszła do III ligi, bo w IV to lipa straszna grać dla tak zasłużonego zespołu, no chyba że Ci się poj.e.ba.ł.o we łbie i kibucujesz jakieś tam Ptakowii - jeżeli tak to zmień sobie nazwę juzera na: Szymek kibic tworu Ptaka :P:P:P
Wiadomość zmieniona (04-11-03 14:12)
No i kibice Ptakovii mają gaciówę... chyba nie dziwne że mnie to cieszy :) ...
HenrykSC jak wspomnieli przedmówcy, Szczakowianka powstała dzięki pomocy działaczy Cracovii! Nasz herb i barwy są podobne raczej "w hołdzie" dla Cracovii, niż na zasadzie "odgapiania". Co do garbarni, to jest nazwą sponsora i kibice Szczakowianki nie utożsamiają się z nią! Wejdź na nasze forum, bądź księgę gości i zobacz czy ktoś używa tej nazwy. To "dzięki" prasie i TV większość nazywa nas garbarnią, choć ostatnio sytuacja się poprawia;-) Nie znam genezy fany Santa Guerra, ale chyba nikt wcześniej nie miał podobnej, więc nie rozumiem Twoich pretensji?! A co do Victorii, to chyba powinieneś wiedzieć, że jej kibice mają od wielu lat zgodę z Fablokiem Chrzanów (fc Wisły) oraz układ z Unią Oświęcim i Górnikiem Brzeszcze (też fc Wisły)! Ale skoro ich wolisz;-) Mówisz też, że odgapiliśmy od Was "Szczaksę" :-) - może rozczarujesz się, ale to też nie nasz wymysł, tylko kibiców innych klubów. Na forach ogólnopolskich np: 90minut czy kibice.pl zaczęto używać tej nazwy, więc i u nas się przyjęła. Pozdro
Też jestem za tym żeby Pogoń weszła do III ligi ale to na pewno nie w tym sezonie:((( Chłopaki za krótko ze sobą grają żeby coś pokazać. Może w następnym roku będzie lepiej.
Serce moje jedyne
Oddam mojej drużynie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)